- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Ya benimsin ya kara toprağın misaliBazı insanların sevgisi de duygusal açıdan bu şekilde
orantısız sevgı var içinde adamcagızın ya ben kadına yaptıgınada şaştım kaldım, kadında cok korkusuz çıktı
Tam oraya değinecektim. Irkçılık günümüze kadar gelen insanlık ayıbı. Bu dönemde bile hala devam ediyor. Okuma hakkı, mal edinme hakkı yoktu siyahilerde
Diyor ya "severken ölüyorlar hemen. Neden hemen ölüyorlar ki George"
kadına isim bile vermemiş yazar. Bunu bir küçümseme, ceza olarak algıladım benkadının o yıllardaki değerini de burdan anlıyoruz. adamların kadınlara bakış açısına bak. kadın isteyip peşlerinden koşuyo, adamların hiç biri yüz vermiyo, kocası da bile bile evlenmiş asla sahip çıkamadı...
o dönemle ilgili kitaplarda hiç bı kadın bu kadar özgür ve rahat değil oysa
O sadece hayaldi. Lennie sakinleştirmek içindi bencebence haksızlıktı diğerlerinin eline geçmesi.
bide keşke george zenciyi de ortak etse direk paraları çıkıyodu.
orda ırkçılık ve gurur yaptı. acaba lennie öldükten sonra bunu da düşünecek mi diye geçti aklımdan
Korkusuz değil azgınorantısız sevgı var içinde adamcagızın ya ben kadına yaptıgınada şaştım kaldım, kadında cok korkusuz çıktı
kadına isim bile vermemiş yazar. Bunu bir küçümseme, ceza olarak algıladım ben
Derinlemesine indiğin zaman kitabın yazıldığı zamanda abd de ki cinsiyet ırk ve işçi sınıfı üzerine çok güzel anektodlar varkadına isim bile vermemiş yazar. Bunu bir küçümseme, ceza olarak algıladım ben
Süper yakalamışsınkadına isim bile vermemiş yazar. Bunu bir küçümseme, ceza olarak algıladım ben
Kesinlikle olmayacak şeydi kandırdı kendine ışık yakmak için biraz daO sadece hayaldi. Lennie sakinleştirmek içindi bence
Hayır kadın erkekle alakalı birşey değil her bulduğu yumuşak şeye karşı oyleBen okuyalım epey oldu unutmuş olabilirim kızşar, Lennie sadece kadın ve hayvanlara bu tavrı gösteriyordu değil mi? Mesela erkeklere karşı niye yapmıyordu?
O sadece hayaldi. Lennie sakinleştirmek içindi bence
En can alıcı noktayı yakalamışsın, kesinlikle bunu duyunca George, Lennie hayatına son vermenin en doğrusu olduğuna karar verdi.Aslında kitapta köpeğin öldürülmesinde sahibi George dedi ya " onun sahibi bendin ve benim yapmam lazımdı" işte bu söz George yapması gerekeni söyledi
Yumuşak şeyleri seviyordu canım. Hayvan postu ilk kızın kadife elbisesi ölen kadının yumuşak saçları gibiBen okuyalım epey oldu unutmuş olabilirim kızşar, Lennie sadece kadın ve hayvanlara bu tavrı gösteriyordu değil mi? Mesela erkeklere karşı niye yapmıyordu?
Yumuşak şeyleri seviyordu. Kadın da al saçımı okşa dedi. O da boynunu kırdıBen okuyalım epey oldu unutmuş olabilirim kızşar, Lennie sadece kadın ve hayvanlara bu tavrı gösteriyordu değil mi? Mesela erkeklere karşı niye yapmıyordu?
Erkekler yumoş değil miHayır kadın erkekle alakalı birşey değil her bulduğu yumuşak şeye karşı oyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?