Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan mı domuzdur, yoksa domuz mu insandır? Bunu çok düşündüm kitap bitince
İnsan olan her yerde kötülük var. Hayvan tek başına hiç bir zaman bir tehlike olmuyor.
Burada bile insanlığın büyük katkısı var öyküye.

Bende en çok boxer a üzüldüm.
O çabası, ter temiz inanışı

burda da kendi düşen ağlamaz sözüne bel bağlamıştim
yönetilmek de yönetmek kadar doğal. ama şöyle bir söz vardır çok severim.
ve çok doğru bir söz bence.
"devrim önce kendi çocuklarını yer"
ki devrimi yapan domuz tuzağa düşürüldü, hayvanlar çok kötü duruma geldi.

burdan karlı çıkan Thomas Jonesun "uyanık insanlar" dediği uyanık domuzlar oldu

Sizce bir domuza karşı o kadar kişi varken neden onu dinlediler. Yani işlerin kötüye gittiğini hiç mi göremediler

gri propaganda yüzünden kafaları karıştı calcim. eğer bı süreçten geçebilselerdi buna karşı cikabilirlerdi. ama bir anlık gazla hareket ettiler her hangi bi bilgi birikimi ve özgürlük kültürleri yoktu

bilmedikleri hayal kurdukları bişeye doğru yola çıktılar. umut tacirlerinin sallarla okyanusta bıraktığı mülteciler gibi kalakaldilar maalesef

Yayınlandığı dönemde çok sansüre uğramış ve yayınlanması istenmemiş. Ama önüne geçilememiş

Yazıldığı dönemlerde zaten bir yazarın düzeni, devlet adamlarını eleştirmesi büyük bir olaydı. Bu tüm ulusların edebiyatı için geçerli aslında. Üniversite Fransız Edebiyatı mezunuyum Fransa'nın bile bu konuda çok katı düşünceleri vardı zamanlarında, o yüzden eleştiriler ya hep olay örgüsünde anonim olarak geçmiştir ya da "Azıcık aşım kaygısız başım" diyen yazarları sadece aşk romanı yazmaya yöneltti. Yine de yazan var mıydı, evet. Fakat Orwell gibi adamları çok zeki buluyorum. Hatta kitaptan manidar birkaç söz alıntılayayım istedim.

Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir.

İnsan üretmeden tüketen tek yaratıktır. Süt vermez, yumurta yumurtlamaz, sabanı çekecek gücü yoktur, tavşan yakalayacak kadar hızlı koşamaz. Gene de tüm hayvanların efendisidir.

Bu hayatta başımıza gelen tüm kötülüklerin insanların zorbalığından kaynaklandığı gün gibi açık değil mi?

Şu kısacık ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçip gidiyor...

Şunu da unutmayın ki, insana karşı savaşırken sonunda ona benzememeliyiz. Onu alt ettiğimiz zaman bile, onun kötü alışkanlıklarını benimsemeye kalkmayın

Snowball, "Bak yoldaş," demişti. "Senin onsuz edemediğin kurdele, köleliğin simgesidir. Özgürlüğün kurdelelerden çok daha değerli olduğunu kafan almıyor mu?"

Sizce bir domuza karşı o kadar kişi varken neden onu dinlediler. Yani işlerin kötüye gittiğini hiç mi göremediler
Bence biraz daha azla yetinseler bile hazırakonmak işlerine geldi. Bizde bir laf varya hani siyaset pis iştir diye. Her birinin üstesinden geldiği bir iş vardı domuzlar napıyordu? Onların aklının ermediği şeyi - yönetme işini- yapıyorlardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…