Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hissetmek gözle olmadığı için
Bence hicbirsey olmamış gibi devam edicekler.

herkesin aynı şeyleri yaptığını ve herkesin kör olduğunu düşünüp eskiyi komple unutmayi secerlerdi bence.

Hissetmek gözle olmadığı için
Bence hicbirsey olmamış gibi devam edicekler.
görmeden önceki akşam oturmalarında az çok şekillendi canım nasıl devam edecekleri. Adeta yaşanmamış sayıp yeni bir sayfa açacaklardı

evet canım. hani çıktıklarında dışarıda da çok acınası tablolar vardı sokaklarda

bence karantinada olanların durumu daha kötüydü.
ama yiyecek verilmesi yatıp kalktıkları yerin belli olması onları güvende hissetiriyodu

Buyuk bir psikolojik travma aslında soyle bir bakınca yıne doktorun karısına zor olacaktı bence gelecek
Adama acıdı baya pek öyle olacağını düşünmedim bu meselede
Ya yoklukta büjülürüz ama buldukmu da tam gaz devam eder insanoğlu
Hisli yaşyanlar yine yaralı kalır elbette

Ben kitabın genel özetini yapmak istiyorum.
Trafikte bir anda gözü kör olan bir adamla başlıyor roman. Adama yardım edip evine bırakan kişi arabası çalıyorç ilk kör göz doktoruna gidiyor ancak bir şey çıkmıyor. Bu körlük normal bir körlük değil. Her yer süt beyazı görülüyor bu körlükte. Ertesi gön göz doktoru kör oluyor ve bakanlığa haber veriyor ve karantina süreci başlıyor.
Karantinaya alınan yer eski bir akıl hastanesi. Başta koyulan kurallar salgının hızla yayılmasıyla ilk önce insanlar medeniyeti bırakıyor. Çeteler türüyor. Ve bundan sonrası tam bir kaos. En son isyan çıkıyor ve sonucunda yangın çıkıyor. Bir bakılıyor ki dış dünyadaki herkes kör. Bir şekilde herkes evlerine gidiyor. Düzende değişmiş saçma bir hal olmuş.
Doktorun karısının yardımıyla hep birlikte bir evde yaşamaya başlıyorlar ve ne zaman ki tamam artık körüz ve böyle yaşamalıyız dedikleri anda gözleri açılıyor

Peki kızlar sizce dışarıda olanların durumu ile hapistekilerin durumunu kıyasla hangisi daha iyi
Dışarıdakiler ilk etapta daha iyiydi sonra herkes kör olunca avantaj iceridekilere geçti sonuçta daha aliskinlardı
Hiç bir şey olmamış gibi devam edecekler bencede

Birde ben bu yazarın ilk kez bir kitabını okudum dikkatimi ceken su oldu tam tamına 39 satırlık bir cümle vardı yani asırı uzun cumleler kuruyor yazar bence noktalama işareti onun dunyasında pek yok galiba

Birde ben bu yazarın ilk kez bir kitabını okudum dikkatimi ceken su oldu tam tamına 39 satırlık bir cümle vardı yani asırı uzun cumleler kuruyor yazar bence noktalama işareti onun dunyasında pek yok galiba

noktalama işaretlerini görmüyor yazar

Kitabı okurken arada gözümü kapatıp ayy çok şükür dedim görebildiğim için:) Acaba sonradan kör olmak mı daha zordur yoksa en başından mı?
Gözünün gördüğünü bir daha görememek bence daha kötüdür

Kitabı okurken arada gözümü kapatıp ayy çok şükür dedim görebildiğim için:) Acaba sonradan kör olmak mı daha zordur yoksa en başından mı?
Zor bı cevap. Kitab ta fiziksel gözden ziyade başka noktalara değindiği için.
Yani hangi yönden ele aldığımıza bağlı.
İkiside zor ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…