Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayılmaması taraftarıyım. Daha önce de konuşup aynı şeyi savunduğumuzu hatırlıyorum burada.

Yeni gelen arkadaşlar belki bu konu konuşulduğunda yoklardı. Dinleyene birşey diyemeyiz ama bildirime yazılması bana doğru gelmiyor. Ayrıca grubumuzun amacına da uygun değil. Okumak hayal kurmaktır, sonra da o hayalleri konuşuyoruz, her zihinden farklı yorumlar geliyor. Evet bu aralar konuşamadık, ama 2023 te inşallah konuşacağız

oliver twist'in bir kısmını sesli dinledim diye neredeyse suçlu hissedeceğim

arkadaşlar, sesli kitapların sayılmayacağını (eğer öyle bir karar aldıysanız) bilmiyordum. canım isterse eğer, yine sesli kitap dinlerim ama bildirimlere yazılmıyorsa yazmam tabii ki de böyle bir karar aldıysanız.

nitekim 50 sayfadan az olan kitapların da sayılmadığını bilmiyordum calci yazana kadar. isterseniz bunları ilk sayfaya iliştirin benim gibi bilmeyenlere ve yeni geleceklere ışık olmuş olur.

karar verin bakalım şimdi oliver'ı listemden komple kaldırayım mı yoksa dinlediğim kadar sayfa sayısını mı kaldırayım

Olay senin üzerinden gelişti ama bu genel bir durum canım sana doğru gelen neyse onu yap dinlediğin bölümlerin sayısını düşersin olmadı Oliver kısa kısa bölümlerden oluşuyor iyi kötü biliyorsundur hangi bölümleri dinlediğini

Ben de sayılmaması taraftarıyım üç ayrı kitap okumamın sebebi üç farklı ortamda da okumayı devam ettirmeye çalışmam ama dinleme her türlü ortamda sağlanabilir okulda ayrı evde ayrı gece karanlıkta uygulamadan okuyorum bir de aynı hazzı yaşatmadı bana sesli kitap açıkçası dileyen dinleyebilir ama okunmuş sayfa sayısı olarak eklenmesin
Bazen çocuklar falan kafamı dağıtıyorlar o ara mı kaçırdım diye düşündüm de ama bu soru kitabın başlarından beri aklımda belki de dediğin gibi bunun açıklandığı kısma daha gelmedim cevabı bulursam yazarım canım

Tabi ki dinlemeyi tercih edip etmemek senin kararın.Fakat okumak ile dinlemek bir tutulacak eylem değil bu sayfa altında iken en azından .Çünkü burada amacımız okuma alışkanlığımızı diri tutmak ,kaybetmemek, hatta üstüne ekleyebilmek.

Sucluluk hissi olmasin bu konunun konuşulması sana denk geldi sadece cogu kisi fikrini soyledi.bundan sonraki sureci kaptanimiz belirlesin

Okurken bazen odaklanamayıp tekrar okuyorum aynı sayfayı.
Bazen ara verince unutup aynı bölümü tekrar okuyorum. Eline kitap alıp okumak ayrı bir emek istiyor. Uygulamadan bile okumak elini kitap almaktan daha kolay bazen.

Dinlemek daha farklı. Podcast daha çok dinliyorum mesela mutfakta iş yaparken bazen boş otururken. Mutlaka dinlemenin de tadı başka.

Aynı olmamalı rekabet motivasyon söz konusu ise.

Dinleyen çok arkadaşım var onları da takdir ediyorum. Otobüs metrobüs saatlerini verimli geçirmiş oluyorlar.

50 sayfanın altı kitabı bende kaçırmışım.

İlk sayfadaki post a yazılabilir bence de.

Sesli kitap okumak podcast dinlemek gibi bişey şahsen bunun kitaptan okuması olarak sayılmasını istemem ve sayılırsa bildirim yapan arkadaşlara haksızlık olur diye düşünüyorum. Şöyle ki 2 gündür kitap alamadım vakit bulamadım okuma yapmadım. Ama iş yerimde çalışırken arka plandan açsaydım bir sesli kitap neler neler biterdi.

Son düzenleme:
Sesli kitap hakkında burda rekabet sözkonusu olduğu için sayfa sayılarının sayılmaması taraftarıyım. Dinlemek de güzel elbet hem çok da faydalı. Fakat topikte rekabet de sözkonusu olduğu için sayfa sayılarının yazılması haksızlık gibi geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…