Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden ben daha başka kitabını almam ama. bunu da arkadaşımla okuduk diye aldım. Çok tarzım değil.
Çok güzel bir seri çokta severim. Ama artık okumak istemedim. Yani kitaplar kesinlikle kötü değil iyi sıcak samimi

Neden ben daha başka kitabını almam ama. bunu da arkadaşımla okuduk diye aldım. Çok tarzım değil.
Ben de dilini çok seviyorum ama başka kitaba da belki çok gerek yoktur çünkü konu bana hep aynı geliyor. Belki sonradan dili değişmiştir bende ilk serilerinden biri vardı. Benzerini Tess Gerritsen'de de yaşamıştım

2023 yılı yıllık hedefler
Calcifer --------> 50 Kitap
A R Y A --------> 25 Kitap
Mavi Menekşe --------> 40 Kitap
Orangegreysky --------> 60 Kitap
Eleadora --------> 75 kitap
Yet07 --------> 30 Kitap
Life light ————> 60 kitap
MrsDelfino ————-> 30 kitap
Teyocan ————-> 25 kitap
HAbibte—————>60 kitap
Madonna————-> 45 kitap
Levaiz--------------> 50 Kitap
Arrietty_ ---------> 30 Kitap
civciv annesi------‐--> 24 kitap
Keira-------------------->30 kitap
Sudem34-------------> 12 kitap
LADY VEGA - - - - - - - ->60 kitap
Nikinik----------------->28 kitap
mimesis -----------> 30 kitap
BuRc ------------------> 40 kitap
Ummhnisa-------------> 30 kitap
Mrsay ----------------> 75 kitap
Natsume———————->40 kitap
Atalanteda——————>30 kitap
Ucansupurge —————-> 36 kitap
Aspasiaa ------------------> 30 kitap
Kukrim—————————>70 kitap
Kitapkontesi-----------> 60 kitap
Gelincik78——————> 40 kitap
Look Up------------------> 30 kitap
Bonus -------------------> 35 kitap
Fesang-------------------> 41 kitap
Etkisiz Eleman ----------> 30 Kitap
Limonsuzzçay —————> 24 Kitap

Şebinkarahisar Kalesi - Giresun​

Şebinkarahisar Kalesi ilçe merkezinin kuzeyinde kalan ve Hacı Kayası olarak bilinen şehre hâkim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Şebinkarahisar Kalesi'nin yapım tarihi hakkında bilgi veren kitabesi mevcut değildir. İhtişamlı kalenin ilk kuruluşunun Roma öncesine kadar gittiği, surların büyük bölümünün Mengücekler zamanında yeniden yapıldığı yönünde bilgiler bulunmaktadır. Özellikle Mengücekli hükümdarlarından Fahrettin Behramşah’ın 1184 yılında kaleye önemli eklemeler yaptırdığı belirtilir. Kalenin günümüzdeki girişi ve surları Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine aittir. Kale kapısı üzerindeki kitabe ve çift başlı kartal kabartması 1896 yılında yok edilmiştir. Osmanlı döneminde birkaç defa onarılan kale 1915 Ermeni ayaklanmasında büyük zarar görmüştür.

Arazinin topografik yapısına göre şekillenen kale, dış ve iç kale olmak üzere iki bölümden oluşur. Şehirden basamaklı bir yolla ulaşılan kalenin giriş kapısı sivri kemer açıklıklı olup, girişin iki yanında yarım daire planlı birer kule vardır. Taş malzeme ile inşa edilen ve Selçuklu Kapısı olarak da anılan bu kapının 15-20 metre kuzeydoğusunda, sonradan kapandığı anlaşılan ve Bizans Dönemi'ne ait olduğu belirtilen başka bir kapı daha vardır. Dış kale olarak tanımlanan surların kuzeybatısında yer alan oval planlı büyük burç, kaynaklarda Kızlar Kalesi olarak anılır. Kale içerisinde irili ufaklı çok sayıda kayaya oyma sarnıç vardır. Bunlardan en önemlisi “Kırk Badal” olarak adlandırılan su tünelidir. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde kale içinde yetmiş kadar ev, çok sayıda sarnıç ve buğday ambarları ile Küçük Fatih Camisi'nden bahsedilir. 1915 Ermeni isyanına kadar bu yapıların çoğunun ayakta olduğu belirtilmektedir.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Bugün fotoğraf paylaşım günümüz.

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino

Karanlık bir Ankara sabahından günaydıınn

Günaydın hayırlı cumalar

Gunaydin
Oliwer cok akici ve cok guzel ✔

günaydın
Oliver Twist okunsun mutlaka Çok beğendim. İlk defa Dickens okuyorum kalemini çok beğendim. Klasiklere önyargımın kırılmasıyla birlikte en sendiğim kitaplar klasikler oldu
mutlaka iki şehrin hikayesini de oku başganım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…