Günaydın
Hıdırbey Musa Ağacı - Hatay
Hatay’ın Samandağ İlçesi'nde, Hz. Musa’nın toprağa diktiği asasının ölümsüzlük suyu sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan Hıdırbey Musa Ağacı doğal güzelliği ve heybetiyle ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Hıdırbey Musa Ağacı Efsanesi
Rivayete göre, Samandağ Sahili'nde buluşan Hz. Hızır ile Hz. Musa birlikte dağa çıkarlar. Bu ağacın bulunduğu noktaya geldiklerinde Hz. Musa elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer. Tekrar dönüp baktığında asanın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında ab-ı hayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. Ağacın gövde çapı 7,5 metre, çevresi 21 metre, yüksekliği ise 7 metredir. Ağacın dalları yaklaşık 1000 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Ağaç, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.
Günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
U UcanSupurge
Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
MelodiminEsi
Hayırlı günler kızlar
Hıdırbey Musa Ağacı - Hatay
Hatay’ın Samandağ İlçesi'nde, Hz. Musa’nın toprağa diktiği asasının ölümsüzlük suyu sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan Hıdırbey Musa Ağacı doğal güzelliği ve heybetiyle ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Hıdırbey Musa Ağacı Efsanesi
Rivayete göre, Samandağ Sahili'nde buluşan Hz. Hızır ile Hz. Musa birlikte dağa çıkarlar. Bu ağacın bulunduğu noktaya geldiklerinde Hz. Musa elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer. Tekrar dönüp baktığında asanın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında ab-ı hayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. Ağacın gövde çapı 7,5 metre, çevresi 21 metre, yüksekliği ise 7 metredir. Ağacın dalları yaklaşık 1000 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Ağaç, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.
Günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
U UcanSupurge
Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
MelodiminEsi
Ben bunu diyette yapıyorumKitap okumaya başlamak için Ocak ayını bekliyorumböyle garip huyları olan var mı benim gibi
Ocak : Sofie'nin Dünyası - Jostein GaarderSelammmm
İyi öğlenler herkeseOcak ayı ortak okuma kitabı hangisi acaba?
Ben de kafa dinleyeyim birkaç gün dedim. Dün kendimi çok boşlukta hissettimKitap okumaya başlamak için Ocak ayını bekliyorumböyle garip huyları olan var mı benim gibi
Ama seninki çoook normal diyete pazartesi başlanır salı bitirilirBen bunu diyette yapıyorum
Ben de dün bakmıştım uzun süre, şimdi birini elime alsam Aralık ayında bitiremeyeceğim dedim okumadımBen de kafa dinleyeyim birkaç gün dedim. Dün kendimi çok boşlukta hissettimBiraz ucundan başladım okumaya ocak ayının ilk kitabını
Keşke başlasam da salı bitirsemAma seninki çoook normal diyete pazartesi başlanır salı bitirilir
Ben geçmişimde bulamadığıma göre kitapçıdan almışımdır, kitapçıdan aldığıma göre 40'larda bir şeydirBen 80tl almıştım ama yükselmiş fiyatı
Eki Görüntüle 3184163
Off hepsini okudum sizin yüzünüzden.Bildirim sayfasını aramak için howl'un yazip aratinca karşıma ilk çıkan ayy gece gece ne güldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?