Reklamı kapatmak isterken mesajını alıntılamışım silemiyorum daSevgili KK yetkililerinden alkış emojisi istiyorum kalpli göz yeterli kalmıyor
Herkesin elciklerine gözcüklerine sağlık, çok güzel bir ay olmuş
Benim diğer aylardan 1 tane eklenecek vardı, söylemiştim C Calcifer bu bildirimde düzeltecektik, ben eksik bildirim yapmıştım.
Yedi Uyuyanlar Mağarası - İzmir
Efes Antik şehrinin yakınlarında, Panayır Dağı eteklerinde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası'na Vedius Gymnasium’unun yanından doğuya doğru dönen asfalt yoldan giderek ulaşılabilir. Burası, hem İslam dininde, Hem Hristiyanlıkta söz edilen Yedi Uyuyanlar –ya da Yedi Uyurlar- hikâyesindeki yedi gencin uyuduğu mağara olarak bilinir.
Müslümanlar tarafından Kuran’da Kehf suresinde sözü edilen Ahsab-ı Kehf Mağarası’nın günümüzde daha çok Tarsus’ta ya da Afşin’de bulunan mağara olduğu kabul edilirken Hıristiyan dünyası Efes’teki bu yeri benimsemiştir.
Yedi Uyurlar Efsanesi
Farklı kaynaklarda farklı ayrıntılarıyla anlatılan efsaneye göre MS 250 yılı civarında İmparator Decius zamanında yaşayan yedi Hıristiyan genç (Bunlar, birçok kaynakta adları farklı verilen Malta, Malchus, Martinianus, Dionysius, Yohannes, Serapion ve Konstantinus’tur. İslamiyette ise Debernuş, Mesliha, Kafeştateyyuş, Sazınuş, Mekselina, Mermuş, Yemliha ve köpekleri Kıtmir’in adı geçer) imparatorun tanrılaştırıldığı tapınağa kurban sunmayı reddeder ve ölüm tehdidi alınca bir mağaraya sığınırlar. Hükümdar da mağaranın girişine duvar örülmesini emreder. Yedi Uyurlar bir süre sonra uykuya dalar. Gençler uyanır ve her şeyden habersiz olarak yiyecek almak için kente giderler. Bir fırından ekmek almak isteyen Yemliha eski parayı verince artık Decius’un (249-251) değil II. Theodosius’un zamanında (408-450) olduklarını ve arkadaşlarıyla yalnız bir gece değil, 200 sene boyunca uyuduklarını öğrenir. Hıristiyanlık Roma İmparatorluğu’nun her yanında yaygınlaşmıştır artık. Yemliha mağaraya geri dönüp durumu anlatınca, tüm arkadaşlar tekrar uyumaya karar verir ve bir daha uyanmazlar.
Yedi gencin ölümünden sonra büyük bir cenaze töreni yapıldığı ve gömüldükleri mağaranın üzerine bir kilise inşa edildiği söylenegelir.
Burada geçmiş yıllarda yapılan kazılarda, bir kilise ve çok sayıda mezar bulunmuştur. Mezarlarda ve kilisenin duvarlarında kutsal sayılan Yedi Uyuyanlar’a hitap etmek üzere yazılmış yazıtlar görülünce burasının efsanevi kilise olduğu kabul edilmiştir. Yakın çevresinde de Efes Antik Kentinin önemli mezarlık alanlarından birisi bulunmaktadır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
İlk sayfada toplam okuduğunuz kitap sayısını kontrol etmenizi rica ediyorum. Sayılarda yanlışlık olan lütfen bildirsin
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
Gelincik78
@A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
Ya aslında bildirimi mi kapattıktan sonra 2 kitap daha okudum ama yazmadım
1 kitapla kaybettin
Günaydın hanımlar
Efes Antik şehrinin yakınlarında, Panayır Dağı eteklerinde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası'na Vedius Gymnasium’unun yanından doğuya doğru dönen asfalt yoldan giderek ulaşılabilir. Burası, hem İslam dininde, Hem Hristiyanlıkta söz edilen Yedi Uyuyanlar –ya da Yedi Uyurlar- hikâyesindeki yedi gencin uyuduğu mağara olarak bilinir.
Müslümanlar tarafından Kuran’da Kehf suresinde sözü edilen Ahsab-ı Kehf Mağarası’nın günümüzde daha çok Tarsus’ta ya da Afşin’de bulunan mağara olduğu kabul edilirken Hıristiyan dünyası Efes’teki bu yeri benimsemiştir.
Yedi Uyurlar Efsanesi
Farklı kaynaklarda farklı ayrıntılarıyla anlatılan efsaneye göre MS 250 yılı civarında İmparator Decius zamanında yaşayan yedi Hıristiyan genç (Bunlar, birçok kaynakta adları farklı verilen Malta, Malchus, Martinianus, Dionysius, Yohannes, Serapion ve Konstantinus’tur. İslamiyette ise Debernuş, Mesliha, Kafeştateyyuş, Sazınuş, Mekselina, Mermuş, Yemliha ve köpekleri Kıtmir’in adı geçer) imparatorun tanrılaştırıldığı tapınağa kurban sunmayı reddeder ve ölüm tehdidi alınca bir mağaraya sığınırlar. Hükümdar da mağaranın girişine duvar örülmesini emreder. Yedi Uyurlar bir süre sonra uykuya dalar. Gençler uyanır ve her şeyden habersiz olarak yiyecek almak için kente giderler. Bir fırından ekmek almak isteyen Yemliha eski parayı verince artık Decius’un (249-251) değil II. Theodosius’un zamanında (408-450) olduklarını ve arkadaşlarıyla yalnız bir gece değil, 200 sene boyunca uyuduklarını öğrenir. Hıristiyanlık Roma İmparatorluğu’nun her yanında yaygınlaşmıştır artık. Yemliha mağaraya geri dönüp durumu anlatınca, tüm arkadaşlar tekrar uyumaya karar verir ve bir daha uyanmazlar.
Yedi gencin ölümünden sonra büyük bir cenaze töreni yapıldığı ve gömüldükleri mağaranın üzerine bir kilise inşa edildiği söylenegelir.
Burada geçmiş yıllarda yapılan kazılarda, bir kilise ve çok sayıda mezar bulunmuştur. Mezarlarda ve kilisenin duvarlarında kutsal sayılan Yedi Uyuyanlar’a hitap etmek üzere yazılmış yazıtlar görülünce burasının efsanevi kilise olduğu kabul edilmiştir. Yakın çevresinde de Efes Antik Kentinin önemli mezarlık alanlarından birisi bulunmaktadır.
İlk sayfada toplam okuduğunuz kitap sayısını kontrol etmenizi rica ediyorum. Sayılarda yanlışlık olan lütfen bildirsin
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
Gelincik78
@A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
Teşekkür ederim canım kötü oldular bu sefer baya uzun sürdü toparlamaları, bir de bu her ne ise ortalık hastalığı ateş ,kulak,boğaz ağrısı sıra ile hepsini yaşattı ,şimdi öksürük kaldı sadece genel olarak iyiler daha bu pazartesi başladılar okula .Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıllar
Ah keşke ,teşekkür ederim
Biz de kışın saat 8'e kadar hava aydınlansın diye bekliyoruz. Şu saatleri sabitleyip hayatımızı mahvettiler.Ay ben de öyleyim. Erkek arkadaşım 7’de ilk derse başladığı için 5.45’te kalkıyor. Benim ilk ders 08.30, 07.30-07.50 arası kalkıyorum. Bazen diyorum ki kalktığım saat o kadar da erken değil buna bile zar zor kalkıyorum diye kızıyorum kendime. Hele doğu yazın çok erken aydınlanıyor. 8’de uykulu uykulu çıkıyorum evden, öğlen güneşi gibi bir güneş .
çok geçmiş olsunTeşekkür ederim canım kötü oldular bu sefer baya uzun sürdü toparlamaları, bir de bu her ne ise ortalık hastalığı ateş ,kulak,boğaz ağrısı sıra ile hepsini yaşattı ,şimdi öksürük kaldı sadece genel olarak iyiler daha bu pazartesi başladılar okula .
Çok geçmiş olsun.Teşekkür ederim canım kötü oldular bu sefer baya uzun sürdü toparlamaları, bir de bu her ne ise ortalık hastalığı ateş ,kulak,boğaz ağrısı sıra ile hepsini yaşattı ,şimdi öksürük kaldı sadece genel olarak iyiler daha bu pazartesi başladılar okula .
tünaydın
Yedi Uyurlar Efsanesi
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
Gelincik78
@A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
Sabahı ben de seviyorum. Erken uyanıp kahve içmek, biraz okuma yapmak ve en güzeli erkenden teras kapısını iki kanadını birden açıp içeri o serin havanın girmesini çok seviyorum. Annem yapardı bunu hep. Erkenden uyanıp, evin kapı ve pencerelerini açardı. Sabahın bereketi, insanın rızkı dağıtılır sabah erkenden derdi. Ben de onun gibi bir manevi dürtü ile her sabah bunu yapıyorum.Mavi Mucize M MrsDelfino Sabahı seven bir tek ben varım galiba Lise üniversite dönemi 5'te kalkar başlardım derse kafam daha iyi çalışıyor o saatlerde. Şimdi de erken kalkıyorum. O sabahın havası rengi karanlığı bile çok hoşuma gidiyor yav
Ay ne güzel dediniz valla okuyunca bile hissettim o huzuruSabahı ben de seviyorum. Erken uyanıp kahve içmek, biraz okuma yapmak ve en güzeli erkenden teras kapısını iki kanadını birden açıp içeri o serin havanın girmesini çok seviyorum. Annem yapardı bunu hep. Erkenden uyanıp, evin kapı ve pencerelerini açardı. Sabahın bereketi, insanın rızkı dağıtılır sabah erkenden derdi. Ben de onun gibi bir manevi dürtü ile her sabah bunu yapıyorum.
Hem ev havalanıyor, hem içime huzur doluyor. Hele seher yıldızı Venüs'ü gökte görürsem ışıl ışıl, şahane hissediyorum o an kendimi.
Sabahlar güzeldir. Gecenin sessizliğini de çok severim.
Her gün yeni bir salgın çıkıyor. Pandemide çocukların bağışıklıkları da iyice düştü. Hangi arkadaşımla konuşsam hepsinin çocuğu hasta. Tam iyileşip okula - kreşe başlıyor 2 gün sonra eve yine hasta geliyor diyorlarTeşekkür ederim canım kötü oldular bu sefer baya uzun sürdü toparlamaları, bir de bu her ne ise ortalık hastalığı ateş ,kulak,boğaz ağrısı sıra ile hepsini yaşattı ,şimdi öksürük kaldı sadece genel olarak iyiler daha bu pazartesi başladılar okula .
Ben işim yoksa seviyorum onu. Öğlene doğru geri uyurumMavi Mucize M MrsDelfino Sabahı seven bir tek ben varım galiba Lise üniversite dönemi 5'te kalkar başlardım derse kafam daha iyi çalışıyor o saatlerde. Şimdi de erken kalkıyorum. O sabahın havası rengi karanlığı bile çok hoşuma gidiyor yav
Teşekkür ederim canım kötü oldular bu sefer baya uzun sürdü toparlamaları, bir de bu her ne ise ortalık hastalığı ateş ,kulak,boğaz ağrısı sıra ile hepsini yaşattı ,şimdi öksürük kaldı sadece genel olarak iyiler daha bu pazartesi başladılar okula .
Sabah 9 dan sonra aksam olmus sayiyorumMavi Mucize M MrsDelfino Sabahı seven bir tek ben varım galiba Lise üniversite dönemi 5'te kalkar başlardım derse kafam daha iyi çalışıyor o saatlerde. Şimdi de erken kalkıyorum. O sabahın havası rengi karanlığı bile çok hoşuma gidiyor yav
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?