Pembe Kayalar ilginç jeolojik yapısıyla görülmesi gereken yerlerdendir. Prehistorik buluntu varlığının yanı sıra, Antik Çağ'dan itibaren taş ocağı olarak kullanılmıştır.
Suyun içinde yumuşak olan pembe kayalar çıkarıldıktan sonra sertleşmektedir. Bu özellikleri sebebiyle Osmanlı Dönemi'nde dikdörtgenler şeklinde kesilerek deniz yoluyla İstanbul’a taşınmış ve mimaride kullanılmışlardır.
Günaydınlar
Bu akşam saat 20.30'da Oliver Twist Yorumlaması vardır. katılımlarınızı bekliyorum
Beyaz Gemi devam ediyor 116. Sayfadayım. İki gündür biraz hastaydım daha iyiyim şimdi.
Dün dışardaydım bitirmekti niyetim vakitte vardı ama yanımdaki kadınlar sağolsunlar sesli sesli konuşup instagram bakınca hiç bir şey anlamadım okuduğumdan.
Onca zamanım boşa gitti akşam yatmadan biraz baktım tekrar okudum o kısımları.
Benim için de şeye benziyor bu, “uyumam lazım yoksa uykusuz kalırım” deriz ya bazen. Ya da kaç saat uyuyabileceğimizi hesaplarız. Bir türlü uyuyamayız . Kitap okumak da onun gibi oluyor bazı günler.
Bu örneğe bayıldım.
İçinde bulunduğumuz durumları böyle anlaşılır örneklerle izah edince, çıkar yolu daha kolay buluyoruz belki de.
Sorun sanırım elimdeki kitapta. Onu değiştirmeye karar verdim. İlk defa enerjisi ile beni çürüten bir şey oldu. Sanırım şu süreçte daha kolay anlaşılır kitaplar seçmek iyi bir fikir.
Uykuya dalmak için papatya-melisa çayı içmek gibi.
İyi akşamlar hanımlar bugün baş ağrısı ve bol uykuyla geçti Biraz kendimi toparlayıp Sofi'nin Dünyası'na devam etmek istiyorum. Bir yandan da Başı Sınuklar İçin Kılavuz kitabını okuyorum