Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk defa Dickens kitabını okudum
Dilini çok sevdim akıcı ve sürükleyiciydi.
Kimsesizler evinde adı sanı olmayan bir kadından dünyaya gelen çocuğun adı Oliver di. Annesi doğum yaparken ölen çocuk bu hayatta yapayalnız kalmıştı. Büyüdüğü şartlar bir çocuğa göre çok ağırdıç sğrekli eziyet gördüğü bu yerden kurtulmasının imkanı yoktu. Biraz yaşı büyüyünce çırak olarak bir mezarcının yanına verilir. Burada da çocuğa kötü davranırlar. Burdan kaçarak yolda tanıştığı bir çocuğun peşine takılır.
Bu çocuk hırsız çetesinin bir üyesidir.
Oliver artık çetenin elindedir. Buradan kurtulmaya çalıştıkça tekrar tekrar çetenin eline düşer. Bu çocuğun talihi hiç mi gülmez diye düşündüğüm noktada hırsızlık için bir eve gönderildiğinde ev sahiplerinin ona bir şekilde kucak açmasıyla talihi döner.bu noktadan sonra Oliver'in aslında kim olduğu ortaya çıkar.

Kitabı okurken Oliver’in başına gelen olumsuzluklar benim moralimi bozdu. Uzun bir süre çocukcağzımın yüzü gülmedi. Ama bütün kötülüklere rağmen iyilik kalbinden hiç eksilmedi maşallah ona.
Bu kötülükler karşısında okuyasım gelmedi kitabı bide Oliver’dan bahsedilmeyen bölümler fazlaydı o da beni zorladı. Gerçi sonuçta hepsi birbiriyle bağlantılıydı. Son yarıda kitap daha güzel aktı benim için. Çünkü sonu güzel ve mutlu bitti.
Nancy’e üzüldüm gerçi. Bill Sikes mıydı neydi o adama aşık olduğu için gitmedi değil mi? Ben yanlış anlamadım. Yani ben bu dünyaya doğdum büyüdüm bende onlar gibiyim dedi ama esas onu bırakıp gidemem demişti sanırım. Sonra o zalım gitti kızı öldürdü. Bu beni çok üzdü. Oysa kızcağız hayatını kurtarabilirdi.

Oliver annesiz ve babasiz olmasina ragmen cok temiz yurekli kalabilmiş ama kardesi olacak adam anasinin da dolduruslariyla nasil kotu biri olmuştu.
Nancy nin bill tarafindan öldurulmesi de beni kitapta cok sasirtan bir bolum oldu

Oliver annesiz ve babasiz olmasina ragmen cok temiz yurekli kalabilmiş ama kardesi olacak adam anasinin da dolduruslariyla nasil kotu biri olmuştu.
Nancy nin bill tarafindan öldurulmesi de beni kitapta cok sasirtan bir bolum oldu
Hani diyordu ya annesine çekmiş. Annesi de böyle temiz biriydi onun hiç bir zaman kötülüğe bulaşmayacağu belli diye.
Nancy celladına aşık oluimuştu. Neyse ki o da cezasını buldu .
Kitap yarından sonra çok akıcıyı.sonunu çok iyi bağlamışlar. En azından kan bağı olan biriyle birlikte kaldı

Evet oda süpriz oldu. Bide nasıl bir güven. İnsan insana benzer yani çocuğu görür görmez bu anasının oğlu diyorlar

Oliver tam Sezercik Ömercik değil miydi ya

İktidar güç hırsı küçücük çocukları aç bırakmak pahasına elde etme çabası... Oliver'in arkadaşının yetersiz beslenmeden ölmesi... Kepçe ile alıpkaşık ile vermeleri...

İktidar güç hırsı küçücük çocukları aç bırakmak pahasına elde etme çabası... Oliver'in arkadaşının yetersiz beslenmeden ölmesi... Kepçe ile alıpkaşık ile vermeleri...
Hele çok besliyoruz yemeği kısalım dedikleri yer. Acaba bunlar gerçekten olmuş mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…