- 20 Mart 2011
- 13.958
- 32.564
- 798
Teyocum tez stresi sanırımHayırlı akşamlar canımlarçok stresli dönemlerden geçiyorum, o yüzden uğrayamıyorum, özledim sizi
Evet canımTeyocum tez stresi sanırımAllah kolaylık versin canım
Kolay gelsinEvet canım45 gündür uyku yok bana
Hadi başlayalımToplantiyi bekliyorum
Oliver annesiz ve babasiz olmasina ragmen cok temiz yurekli kalabilmiş ama kardesi olacak adam anasinin da dolduruslariyla nasil kotu biri olmuştu.Kitabı okurken Oliver’in başına gelen olumsuzluklar benim moralimi bozdu. Uzun bir süre çocukcağzımın yüzü gülmedi. Ama bütün kötülüklere rağmen iyilik kalbinden hiç eksilmedimaşallah ona.
Bu kötülükler karşısında okuyasım gelmedi kitabıbide Oliver’dan bahsedilmeyen bölümler fazlaydı o da beni zorladı. Gerçi sonuçta hepsi birbiriyle bağlantılıydı. Son yarıda kitap daha güzel aktı benim için. Çünkü sonu güzel ve mutlu bitti.
Nancy’e üzüldüm gerçi. Bill Sikes mıydı neydi o adama aşık olduğu için gitmedi değil mi? Ben yanlış anlamadım. Yani ben bu dünyaya doğdum büyüdüm bende onlar gibiyim dedi ama esas onu bırakıp gidemem demişti sanırım. Sonra o zalım gitti kızı öldürdü. Bu beni çok üzdü. Oysa kızcağız hayatını kurtarabilirdi.
Hani diyordu ya annesine çekmiş. Annesi de böyle temiz biriydi onun hiç bir zaman kötülüğe bulaşmayacağu belli diye.Oliver annesiz ve babasiz olmasina ragmen cok temiz yurekli kalabilmiş ama kardesi olacak adam anasinin da dolduruslariyla nasil kotu biri olmuştu.
Nancy nin bill tarafindan öldurulmesi de beni kitapta cok sasirtan bir bolum oldu
Evet oda süpriz oldu. Bide nasıl bir güven. İnsan insana benzer yaniHani diyordu ya annesine çekmiş. Annesi de böyle temiz biriydi onun hiç bir zaman kötülüğe bulaşmayacağu belli diye.
Nancy celladına aşık oluimuştu. Neyse ki o da cezasını buldu .
Kitap yarından sonra çok akıcıyı.sonunu çok iyi bağlamışlar. En azından kan bağı olan biriyle birlikte kaldı
Oliver tam Sezercik Ömercik değil miydi yaOliver annesiz ve babasiz olmasina ragmen cok temiz yurekli kalabilmiş ama kardesi olacak adam anasinin da dolduruslariyla nasil kotu biri olmuştu.
Nancy nin bill tarafindan öldurulmesi de beni kitapta cok sasirtan bir bolum oldu
Kitabi okurken oliver diye hep sezercigi dusundum kafamdaOliver tam Sezercik Ömercik değil miydi ya
Benim de kafamda hep Sezercik ve Erol Taş canlandıKitabi okurken oliver diye hep sezercigi dusundum kafamda
İktidar güç hırsı küçücük çocukları aç bırakmak pahasına elde etme çabası... Oliver'in arkadaşının yetersiz beslenmeden ölmesi... Kepçe ile alıpkaşık ile vermeleri...Benimde yazardan okuduğum ilk kitap Oliver Twist. Hem çok akıcıydı hem de betimlemeler çok iyiydi. Yaşandığı dönemin sosyal ve toplumsal eleştirisi de alttan alta güzel işlenmiş.
Oliver’ın çilesini okurken yetsin artık dediğim çok yer oldu. Çocuk zaten hayata 1-0 yenik başlamıştı
Hele çok besliyoruz yemeği kısalım dedikleri yer. Acaba bunlar gerçekten olmuş mu?İktidar güç hırsı küçücük çocukları aç bırakmak pahasına elde etme çabası... Oliver'in arkadaşının yetersiz beslenmeden ölmesi... Kepçe ile alıpkaşık ile vermeleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?