- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.155
- 348
- 28
Nice mutlu, sağlıklı senelere! Doğum günün kutlu olsunGünaydın
Bugün benim doğum günüm. İçimde büyük kaygılar, umutlar, hayal kırıklığı yaşama korkusu, mucize beklentisi gibi karmakarışık bir ruh haliyle ilgiye, şefkate ihtiyacım var. Dualarınıza beni de ekleyin lütfen
Ben de Oğlak kadınıyımgünaydın
oğlak kadınları kadar mantıkçı, zeki, sakin, detayları aklında tutan ve en önemlisi sabırlı başka burç bilmiyorum. annem ve kız kardeşim dibine kadar oğlaklar ve sabırları beni benden alıyor
iyi ki doğdun. yeni yaşın öyle güzel olsun ki kendi adına dilemeyi unuttuğun şeyleri bile en güzeliyle yaşa
Ben de bayılırım nergis kokusunaGünaydın
Burnumda en sevdiğim nergis kokusuyla çalışıyorum bugün
Sebepsiz mutlu ediyor beni nergis kokusu
Yeni yasin saglik huzur mutluluk getirsin sanaGünaydın
Bugün benim doğum günüm. İçimde büyük kaygılar, umutlar, hayal kırıklığı yaşama korkusu, mucize beklentisi gibi karmakarışık bir ruh haliyle ilgiye, şefkate ihtiyacım var. Dualarınıza beni de ekleyin lütfen
Kapisalimmi yarin aksama kadar bitirelimGünaydın bu arada herkese.
iki gündür kitap okuyamıyorum. Pdf e göre Sofie 593 sayfa. Ben 389 a gelmişim. Hedefim yarın akşam bitirmek
Aynı fikirdeyim ama maalesef dayanmıyor.Ben de bayılırım nergis kokusunakeşke daha uzun süre dayansalar ya da evde yetiştirme imkanım olsa
Ben akşamdan akşama okuyorumYeni yasin saglik huzur mutluluk getirsin sana
Kapisalimmi yarin aksama kadar bitirelim
İşte ben de hep bu ayları bekliyorumAynı fikirdeyim ama maalesef dayanmıyor.
Arada kendimize hediye edip mutlu olalım en iyisi
Ooh mis ,ben de bugün bir yere gideceğim orada vardır diye düşünüyorum zamanı geçmeden alacağım inşallah ,ben de çok severimGünaydın
Burnumda en sevdiğim nergis kokusuyla çalışıyorum bugün
Sebepsiz mutlu ediyor beni nergis kokusu
Günaydın. Kadınlar ülkesini dün bitirdim çok sürükleyici bir kitaptı.
Kilistra, Lystra - Konya
Kilistra Antik Kenti Konya'nın 45 kilometre güney-batısında, Meram ilçesine bağlı Hatunsaray (Lystra) Beldesi Gökyurt Köyü içerisindedir.
Kilistra Antik Kenti Tarihçesi
Helenistik ve Roma dönemlerinde yoğun yerleşime sahne olan ve Erken Hristiyanlık Dönemi'nde hızla büyüyen Kilistra (MS VI.-XIII. yüzyıl) zamanla Kapadokya benzeri bir mimarî dokuya kavuşmuştur.
Kilistra Antik Kenti, tarihî Kral Yolu (Via Sebaste) üzerinde yer alır. Stratejik öneme sahip olan Lystra, Roma İmparatorluğu'nun güney uçlarında İmparator Augustus tarafından askerî koloni yapılan beş merkezden biridir. Aynı dönemde Anadolu'yu gezen (MS 49-56) Aziz Paulus ve Barnabas’ın yeni vaz’ettikleri dine Lystra halkının çoğunluğu katılmıştır.
Haberci Paulus'un Barnabas ile geldiği ilk gezisinde Konya'da yaptığı ilk vaazında konuşma yaptığı sinegogun karşısındaki evin penceresinde kendisini dinleyen güzel Theakla, bekâretini koruması, kutsal yola kendisini adaması, bu uğurda Romalı'lardan işkence görmesi, ölüme mahkûm edilmesi nedeniyle kutsanmış ve Azîze makamına erişmiştir.
Azîze Theakla'nın yanı sıra Lystra'da (Hatunsaray) hayatını kurtaran, onu tedavi eden Musevî ailenin çocuğu olan Timoteos, Paulus'un en seçkin yardımcıları arasına katılmıştır. Efes Piskoposu da seçilen Timoteus için, Paulus gönderdiği mektuplarda “çömezim” diye hitap etmektedir. Selânik'e, Makedonya'ya ve Korint'e de görevli gönderilen ve “imanda öz oğlum”, “sevgili oğlum”, “kardeşimiz” dediği Timoteos’un örnek kişiliği, öğüt vericiliği yanında sorunları çözmede bulduğu pratik çözümlerden de bahsedilmiştir.
Kilistra, Aziz Paulus’un yaşamında önemli bir yer olması ve mimari açıdan kiliseler, şapeller, manastırlar, gözcü kuleleri, sığınaklar, antik yollar, mahalleler, seramik atölyeleri gibi değerli örnekleriyle ön plana çıkmaktadır.
Günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
MelodiminEsi
Sofie ‘nin Dünyası’na başladım ben uygulamadan okuyorum .2023 YILI ORTAK OKUMA LİSTESİ
Ocak : Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Şubat : Saç Örgüsü - Laetitia Colombani
Mart: Dervişin Teselli Koleksiyonu - Mecit Ömür Öztürk
Nisan: Asılacak Kadın - Pınar Kür
Mayıs: Koleksiyoncu - John Fowles
Haziran: Bülbül - Krıstın Hannah
Temmuz: Çılgın Kalabalıktan Uzakta - Tom Hardy
Ağustos: Yaşamak - Yu Hua
Eylül : Değersiz Bir Hayat - Hanya Yanagihara
Ekim: Bitmeyecek Öykü - Michael Ende
Kasım: Aşkın Celladı - Irvın D. Yalom
Aralık: Ruhlar Evi - Isabel Allende
Tekrar merhaba,
Nisan ayı ramazana denk geldiği için hacimli kitap okumak çok zor olur o yüzden Nisan ayı ile Eylül ayının ortak okumasının yerini değiştirdim. Bukonuda beni uyaranMrsay a teşekkür ederim
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
MelodiminEsi
Tabiki olsunBen akşamdan akşama okuyorumcumartesi sabaha kadar olsun mu
Sofie'nin dünyasını koboya indirdim bugün başlayacağım2023 YILI ORTAK OKUMA LİSTESİ
Ocak : Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Şubat : Saç Örgüsü - Laetitia Colombani
Mart: Dervişin Teselli Koleksiyonu - Mecit Ömür Öztürk
Nisan: Asılacak Kadın - Pınar Kür
Mayıs: Koleksiyoncu - John Fowles
Haziran: Bülbül - Krıstın Hannah
Temmuz: Çılgın Kalabalıktan Uzakta - Tom Hardy
Ağustos: Yaşamak - Yu Hua
Eylül : Değersiz Bir Hayat - Hanya Yanagihara
Ekim: Bitmeyecek Öykü - Michael Ende
Kasım: Aşkın Celladı - Irvın D. Yalom
Aralık: Ruhlar Evi - Isabel Allende
Tekrar merhaba,
Nisan ayı ramazana denk geldiği için hacimli kitap okumak çok zor olur o yüzden Nisan ayı ile Eylül ayının ortak okumasının yerini değiştirdim. Bukonuda beni uyaranMrsay a teşekkür ederim
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07
@Atalanteda
bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
MelodiminEsi
Bütün dualarının kabul olacağı, bütün sıkıntılarının biteceği güzel bir yıl geçirmeni diliyorum canımGünaydın
Doğumgünün kutlu olsun arkadaşım çok mutlu yılların olsun
Nice mutlu, sağlıklı senelere! Doğum günün kutlu olsun
Ben de Oğlak kadınıyımşimdi böyle yazınca kendimi bi sevesim geldi malum Oğlakların pek seveni olmaz
Çok teşekkür ederim canlarBütün dualarının kabul olacağı, bütün sıkıntılarının biteceği güzel bir yıl geçirmeni diliyorum canımDoğum günün kutlu olsun
Teşekkür ederim canım
artık benden kaynaklı mı bilmiyorum. burcum, yükselenim, ay burcum evlerin çoğu akrep burcu. en iyi anlaştığım burçlardandır oğlak da. hangi oğlağı tanıdıysam iyi anlaştıkBen de Oğlak kadınıyımşimdi böyle yazınca kendimi bi sevesim geldi malum Oğlakların pek seveni olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?