- 26 Mart 2018
- 28.485
- 128.072
- 598
Aa bunu söyleyince aklıma şu geldi. Bu kitap coğrafya kaderdir anlayışına da eleştiri mahiyetinde aslındaUmarım yoktur ama birebir orada anlatılanlar olmasa başka çok kötü yaşamlar olduğunu bilmek çok kötü. Halimize ne kadar sukretsek az gerçekten. Hindistan'da, Afganistan'da ya da Afrika'da bir kabilede de dünyaya gelmiş olabilirdik
Yani kaderi değiştirebiliriz mesajı var, seçilen üç farklı bölge bunu güzel anlatmışAa bunu söyleyince aklıma şu geldi. Bu kitap coğrafya kaderdir anlayışına da eleştiri mahiyetinde aslında
Kadınların insan yerine konmadığı ülkeler maalesef.Umarım yoktur ama birebir orada anlatılanlar olmasa başka çok kötü yaşamlar olduğunu bilmek çok kötü. Halimize ne kadar sukretsek az gerçekten. Hindistan'da, Afganistan'da ya da Afrika'da bir kabilede de dünyaya gelmiş olabilirdik
devam kitabı olsa ve gelseler çok güzel olurBen sonunda üç kadının bir şekilde bir araya geleceğini düşünmüştüm. Bir anda kitap bitince şaşırdım.
Ama yine de kökeninde aynı yere çıkmıyor mu?Yani kaderi değiştirebiliriz mesajı var, seçilen üç farklı bölge bunu güzel anlatmış
Aaa keşke olsa gerçektendevam kitabı olsa ve gelseler çok güzel olur
Vaaay güzel birleşmiş sonuÜç kadın. Yaşadıkları ülke farklı hayatları farklı her şeyleri farklı tek ortak noktaları mücadele hırsı.
Hindistan'dan Smita. Kızı için mücadele ediyor. Kast sisteminin en alt tabakasından. Yaptıkları iş aileden miras. Hiç bir hakkı bulunöayan no topluluğa bağlı Smita kızı için gözünü karatıypr ve düzene karşı baş kaldırıyor.
İtalya'dan Guilia. Babasının peruk fabrikası varç geleneklere bağlı ilerleyen fabrika çalışanlarıyla bir aile gibiler. Babasının ölümünden sonra fabrikanın borç batağı içinde olduğu öğrenip fabrikayı kurtarmak için istemediği bir evliliky yapmaktan ve fabrikayı kurtamaya çalıyor
Kanada'dan Sarah. Avukat olan Sarah en üst tepeye çıkabilmek için özel hayatını feda etmiş bir kadın. 2 evlilik geçirmiş üç çocukla çalışma hayatındaki prensibiyle zirveye kadar çıkmıştır. Sonra göğüste ufak bir yumru. Peşinden tepetaklak olan kariyeri. İnsanların riyakarlığı ve ona acıyarak bakmaları. Sarah bir yandan bu hastalığı yenmeye çalışırken diğer yandan ailesine ayırmadığı zamanı ayır aya çalışıyor.
Bu üç kadını birleştiren bir saç örgüsü. Nasıl mı? Smita köyündn kurtulup saçlarını tanrılara adıyor. Tapınakta toplanan saçlar İtalya'ya Guila'nın fabrikasına gelip izleniyor ve peruk oluyor. O peruk hasta olan Sarah'ın yeni saçları oluyor
Bu saçlar üç kadın için yeni hayat yeni bir başlangıç demek.
Maalesef öyle, değiştirmeye güç yetirebilenler sadece cesur olanlar. Tabi Smita'nın cesareti aptalca bir cesaret değildi.Ama yine de kökeninde aynı yere çıkmıyor mu?
Smitra Hindistan'da, en dipte. Onun için coğrafya kaderdi, değiştirdi. Ama bölge halkı için coğrafya kader olmaya devam etti.
Aynen öyle bireysel baş kaldırılar bir işe yaramıyor birlik olursalar ancak. Ve evet coğrafya kaderindirAma yine de kökeninde aynı yere çıkmıyor mu?
Smitra Hindistan'da, en dipte. Onun için coğrafya kaderdi, değiştirdi. Ama bölge halkı için coğrafya kader olmaya devam etti.
Ben aslında böyle bir yerinde kesilip devamı okuyucunun hayal gücüne bırakılan kitapları seviyorum. Tadında bırakılmış gibi geliyor bana.Ben sonunda üç kadının bir şekilde bir araya geleceğini düşünmüştüm. Bir anda kitap bitince şaşırdım.
Beazen bazı kitaplarda net sonlar bekliyorumBen aslında böyle bir yerinde kesilip devamı okuyucunun hayal gücüne bırakılan kitapları seviyorum. Tadında bırakılmış gibi geliyor bana.
En basiti kocası. Erkek olmasına rağmen göze alamadı gitmeyi korktu.Ama yine de kökeninde aynı yere çıkmıyor mu?
onun uyuması eşimi anımsatmadı değilEn basiti kocası. Erkek olmasına rağmen göze alamadı gitmeyi korktu.
Ben bu kitapta devam istedim. Çok çabuk bitti. Hikayeler yüzeysel kaldı gibi hissettimBen aslında böyle bir yerinde kesilip devamı okuyucunun hayal gücüne bırakılan kitapları seviyorum. Tadında bırakılmış gibi geliyor bana.
İlk açıldığında kocasından daha fazlasını bekledim aslında verdiği tepki beni şaşırttı. Bu kadar net bir karşıtlık beklemiyordumEn basiti kocası. Erkek olmasına rağmen göze alamadı gitmeyi korktu.
Bazı kitaplar için öyle. Bu kitapta çok eksiklik hissetmedim benBeazen bazı kitaplarda net sonlar bekliyorum
özellikle babasıyla kocasını karşılaştırdıktan sonra bende adam arkalarında duracak gibi düşünmüştümİlk açıldığında kocasından daha fazlasını bekledim aslında verdiği tepki beni şaşırttı. Bu kadar net bir karşıtlık beklemiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?