Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cesaretine hayran kaldım, bunu kızı ve geleceği için yapması da çok daha derindi.
Biraz zayıf bir karakter olsa kocasının eteğinden ayrılmazdı
Kızı için okula para verip üzerine okulda hizmetçi muamelesi yapmaları bardağı taşıran son damlaydı. Diyor ya alışırsın bu işe ama alışılmıyor. Nasıl alışırsın bu işe

ben her karakteri baştan sona okuyup diğerine öyle geçtiğim için fark edemedim canım
Benim de aklımdan öyle mi okusam düşüncesi geçti ama bence riskli. İlk karakterde sonunu tahmin etme ihtimali ortaya çıkabilirdi. O nedenle yazarın seçimine uygun okudum. Uzun saç, peruk yapımı ve kanser birleşince elbette sonu tahmin ediliyor sürpriz değil ama güzel bir son olunca bu rahatsız edici değil

Kızı için okula para verip üzerine okulda hizmetçi muamelesi yapmaları bardağı taşıran son damlaydı. Diyor ya alışırsın bu işe ama alışılmıyor. Nasıl alışırsın bu işe
Alışamazsın imkansız, bahsettiği kabullenmek.

ilk 60 sayfada üçünü bir devam ettirdim. Sonra çok yoğunlaşamadığım için tek hikaye olarak devam ettim

kötünün kötüsüydü yaşadıkları hayat. Geçinmek için yaptıkları işler bile iç acıtıcıydı. Kızının farklı bir hayatı olmasını istemesi ve kocasına karşı dik durması çok taktir edilesi kitap olsa bile

Aklım almadı işleri
Fare avcısı olup bir de onu kendine yemek yapmak nedir ya
Üç kadından en çıkmazda olan Smita bence.
Tek başına kitap olurdu.

Smitanın yaptığı iş ve karşılığında aldığı artık yemekler
Okurken sürekli hala böyle yaşayan insanlar var mı sdiye sorguladım.
Ne yazık ki var
Görmüyoruz ama olduğu gerçeği değişmiyor.
İnsan daha ne kadar değersizleşebilir diye sorguladım durdum

Smitanın yaptığı iş ve karşılığında aldığı artık yemekler
Okurken sürekli hala böyle yaşayan insanlar var mı sdiye sorguladım.
Umarım yoktur ama birebir orada anlatılanlar olmasa başka çok kötü yaşamlar olduğunu bilmek çok kötü. Halimize ne kadar sukretsek az gerçekten. Hindistan'da, Afganistan'da ya da Afrika'da bir kabilede de dünyaya gelmiş olabilirdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…