- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.713
- 528
Tutunamayanları okusun iki günde asıl
okuduğu kitaplar bana pek tanıdık gelmedi, yazarı beyza olanı bizim çocukların elinde çok fazla görüyorum ama. İçeriği konusunda önyargılıyım.
Bir kelimeyi okurken sürekli sonrasına da bakmak hızlı okuma tekniklerindendi sanırım. ama ben o şekilde yoruluyorum maalesef
Yok bir satırın tamamını tek seferde görüp iç seslendirme yapmadan okumaya dayanıyor. Dergi sütunları kısa olduğu için onu tek seferde görmek daha kolay oluyor. Telefondan epub okurken de uygulayabiliyorumBide öyle sanki göz gezdiriyomuş gibi oluyor bana. Tam tekniği bilmediğim için mi bilmiyorum ama
Göz kaslarını geliştirmek için yapılan egzersizleri varNasıl yapılıyormuş ki egzersiz?
Biz şimdi mayısta kalın kitap okuyacağız ya. Ben de postitle hedef koyayım dedim sizler gibi. Eşim benle dalga geçti otur adam gibi oku ne kasıyorsun kendini diyeburayı bilmiyor tabi bide hızlı okuma işine girsem adam bana iyice delirdi bu diyecek.
Lise de hızlı okuma dersimiz vardı. Göz egzersizleri yapardık devamlı. ösym sınavlarında çok işime yaradı özellikle paragraf sorularındaBilgisayarımda egzersizlerin olduğu uygulama vardı. Hâlâ sağlamsa ve ilgilenen olursa mail atabilirim
Evet bilinenin aksine hızlı okuma yaparken anlama kolaylaşıyor. Beynin algılaması hızlı olduğu için zihnin dağılmasını önlüyor. İç sesimizle okurken hem daha yavaş okuyoruz hem de zihnimiz dağılıyor bambaşka şeyler düşünürken buluyoruz kendimiziLise de hızlı okuma dersimiz vardı. Göz egzersizleri yapardık devamlı. ösym sınavlarında çok işime yaradı özellikle paragraf sorularında
Ayy önümüzdeki hafta elimde gördüğünde benimki de dalga geçecek kesin post-itlerimleNasıl yapılıyormuş ki egzersiz?
Biz şimdi mayısta kalın kitap okuyacağız ya. Ben de postitle hedef koyayım dedim sizler gibi. Eşim benle dalga geçti otur adam gibi oku ne kasıyorsun kendini diyeburayı bilmiyor tabi bide hızlı okuma işine girsem adam bana iyice delirdi bu diyecek.
Bu tarz kitaplar okunur ama yine de çok bir meşgalesi yok herhalde. Ben de yabancı bir polisiyenin 200 küsür sayfasını bir günde okumuştumEki Görüntüle 3239113
Bu nasıl olabiliyor ya
Yanlış saymadıysam 25 kitap okumuş bugün ayın 26sı her gün 1 kitap mı okumuş bu ablamız. Nasıl oluyor ben anlamıyorum
Ben ales çalışırken farkında olmadan buna alıştımBir kelimeyi okurken sürekli sonrasına da bakmak hızlı okuma tekniklerindendi sanırım. ama ben o şekilde yoruluyorum maalesef
Ben de hızlı okuma eğitimi aldım. Amaç sadece hızlı okumaktı anlamak gibi kaygıları yoktu. Sanki metinin içinde bişey arıyormuş gibi göz gezdiriyordukİlk attığım ablamız hızlı okuma eğitimi almış. Biraz araştırdım da ben herhalde anlamazdım ya. Bazen sırf çok sevdiğim için aynı cümleyi, paragrafı birkaç kere okuyorum, hızlı okuyacağım diye göz ucuyla geçmek beni mutlu etmezdi
Eki Görüntüle 3239160
Demin aldım. Canım çok sıkkındı. Terapi gibi kitap almak, seçmek, aralarında dolaşmak...
Bu eğitimi sınav öğrencileri de alıyor acaba onlar daha mı farklı yolda ilerliyorlar ya, anlamadan nasıl sınav eğitimi veriliyorBen de hızlı okuma eğitimi aldım. Amaç sadece hızlı okumaktı anlamak gibi kaygıları yoktu. Sanki metinin içinde bişey arıyormuş gibi göz gezdiriyorduk
Ben de lisede almıştım. Hızlı okuma ve hafıza kursu. 500 kelime çiftini hiç şaşırmadan ezbere söyleyebiliyorduk. Hala bazıları aklımda. Hızlı okumada arkadaşların bahsettiği gibi göz egzersizleri vardı. Her kelimeye, satıra uzun uzun bakmak yerine hızlıca bakarak tek seferde okuyorduk, gerçekten göz gezdirir gibiydi. Faydası olmadı diyemem. Sözel sorularda hiçbir soruyu ikinci kez okumadım ve süre problemim olmadı. Ama roman okurken öyle okumak zevk vermiyor. Bazı kısımları anlamak, özümsemek için defalarca okuduğum oluyorBu eğitimi sınav öğrencileri de alıyor acaba onlar daha mı farklı yolda ilerliyorlar ya, anlamadan nasıl sınav eğitimi veriliyor
Aynen benim de öyle, anlamadığım için değil keyif aldığım için, beğendiğim için defalarca okuduğum yerler var. Benlik değil pek herhaldeBen de lisede almıştım. Hızlı okuma ve hafıza kursu. 500 kelime çiftini hiç şaşırmadan ezbere söyleyebiliyorduk. Hala bazıları aklımda. Hızlı okumada arkadaşların bahsettiği gibi göz egzersizleri vardı. Her kelimeye, satıra uzun uzun bakmak yerine hızlıca bakarak tek seferde okuyorduk, gerçekten göz gezdirir gibiydi. Faydası olmadı diyemem. Sözel sorularda hiçbir soruyu ikinci kez okumadım ve süre problemim olmadı. Ama roman okurken öyle okumak zevk vermiyor. Bazı kısımları anlamak, özümsemek için defalarca okuduğum oluyor
Yap yap kırışıklara da iyi geliyormuş yüz yogasında bile yapıyorlarAynen benim de öyle, anlamadığım için değil keyif aldığım için, beğendiğim için defalarca okuduğum yerler var. Benlik değil pek herhaldeyine de bakayım bir tekniklerine, merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?