- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
Günaydın
Çimenlik Kalesi - Çanakkale
Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye), Çanakkale Boğazı'nın en dar olduğu yerde Anadolu kıyısında Sarıçay ağzındaki düzlük üzerine inşa edilmiştir. Kale, 1461-1462 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır. 110x160 metre boyutlarında olan yapı, dikdörtgen planlı olup bir dış sur ve bunun ortasındaki ana kuleden oluşmaktadır. Surların içerisinde, özgün fonksiyonu “baruthane” olan mekân bugün “Piri Reis Galerisi” olarak kullanılmakta olup bunun dışında iki adet de cami bulunmaktadır. Bunlardan Fatih Camii kalenin yapılışı sırasında yapılmıştır. Abdulaziz Camii ise 1861-1876 yılları arasında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmıştır.
19. yy.da “Kale-i Sultaniye”nin batısında yer alan sur duvarının tamamı, kuzey ve batı surlarının bir bölümü ile batı cephesindeki köşe kuleleri yıktırılarak tabya yapısı inşa edilmiştir. Tabya yapısında toplam 4 adet bonet bulunmaktadır. Moloz taş ve tuğladan inşa edilen bonetlerin kaleye bakan cepheleri kesme taş ile kaplanmıştır. Kale 1915 Çanakkale Muharebeleri sırasında Merkez Savunma Grubu’nun sevk ve idare mevkii olmuştur. 18 Mart 1915 günü, İngiliz gemisi Queen Elizabeth’ten atılan ve kuzey sur duvarında açtığı 2 metrelik delik içinde patlamadan kalan top mermisi de hala düştüğü yerdedir.
Günümüzde müze olarak hizmet veren yapının bahçesinde çeşitli büyüklükte toplar, top taşıma arabaları, tanksavarlar, mayınlar ve denizden çıkarılan bir Alman denizaltı kalıntısı sergilenmektedir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Leyla nin Pembe Mantosu
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Jawlensky
O Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
@koza16
Okurken yoruldumYeni kitap aldığımda ilk iş okuyacaklarıma ekliyorum. Özellikle kamerada barkod tarayarak aratma özelliği çok havalı geliyor bana bu uygulamalarda. Bazen de denk geldiğim kitapları ekliyorum elimde olmayan, bazen de ne alsam/okusam diye gezinirken gördüklerimi ekliyorum. Sonra bir panik geliyor bunları okumaya ömrüm yetecek mi diye .
Ben çok beğenmiştim. Keyifli okumalarGünaydın
Sanırım Gece Yarısı Kütüphanesi’ne başlayacağım
herkese günaydın
Çimenlik Kalesi - Çanakkale
Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye), Çanakkale Boğazı'nın en dar olduğu yerde Anadolu kıyısında Sarıçay ağzındaki düzlük üzerine inşa edilmiştir. Kale, 1461-1462 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır. 110x160 metre boyutlarında olan yapı, dikdörtgen planlı olup bir dış sur ve bunun ortasındaki ana kuleden oluşmaktadır. Surların içerisinde, özgün fonksiyonu “baruthane” olan mekân bugün “Piri Reis Galerisi” olarak kullanılmakta olup bunun dışında iki adet de cami bulunmaktadır. Bunlardan Fatih Camii kalenin yapılışı sırasında yapılmıştır. Abdulaziz Camii ise 1861-1876 yılları arasında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmıştır.
19. yy.da “Kale-i Sultaniye”nin batısında yer alan sur duvarının tamamı, kuzey ve batı surlarının bir bölümü ile batı cephesindeki köşe kuleleri yıktırılarak tabya yapısı inşa edilmiştir. Tabya yapısında toplam 4 adet bonet bulunmaktadır. Moloz taş ve tuğladan inşa edilen bonetlerin kaleye bakan cepheleri kesme taş ile kaplanmıştır. Kale 1915 Çanakkale Muharebeleri sırasında Merkez Savunma Grubu’nun sevk ve idare mevkii olmuştur. 18 Mart 1915 günü, İngiliz gemisi Queen Elizabeth’ten atılan ve kuzey sur duvarında açtığı 2 metrelik delik içinde patlamadan kalan top mermisi de hala düştüğü yerdedir.
Günümüzde müze olarak hizmet veren yapının bahçesinde çeşitli büyüklükte toplar, top taşıma arabaları, tanksavarlar, mayınlar ve denizden çıkarılan bir Alman denizaltı kalıntısı sergilenmektedir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Leyla nin Pembe Mantosu
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Jawlensky
O Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@mavi mucize
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@pylz
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
@hande_buse
@koza16
TeşekkürlerBen çok beğenmiştim. Keyifli okumalar
Bu kitap ne öyle merak ettim içeriginiEki Görüntüle 3239840
Herkese iyi günleeer
Kitabımı hazırladım 26 günde bitecek inşallahgelecek aya hazırım
Çin’de 9 çocuklu bir ailenin yaşadıklarını anlatıyormuş. Bakalım göreceğiz neler yaşamışlarBu kitap ne öyle merak ettim içerigini
Ay ben de yapacağım ya dayanamıyorum sonuna kadar bekledimEki Görüntüle 3239840
Herkese iyi günleeer
Kitabımı hazırladım 26 günde bitecek inşallahgelecek aya hazırım
Aa olur mu hiçOkurken yoruldum
Yeni kitapları ben genelde şöyle bir kenara koyuveriyorum
Ben de bu ay bitirdim, çok güzeldi. Eminim seversinizGünaydın
Sanırım Gece Yarısı Kütüphanesi’ne başlayacağım
Aa olur mu hiç. Yenileri şöyle bir sergiliyorum ilk. Sonra yavaş yavaş kaldırıyorum kitaplığa.
Ben artık gerçekten bir kitapçı gezmenin, kitap satın almanın, kitap yorumu yapmanın, okuduğumuz/okuyacağımız kitapları kaydetmenin ve takibini yapmanın kitap okumaktan ayrı bir hobi olduğuna inanıyorum. Bazen kitap okumanın kendisinden daha çok bunları sevdiğimi hissediyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?