Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bol sabırlar Tez dönemimde neredeyse tüm literatür taramasını bitirmişken, işi üzerine zibilyon drive klasörü kullanan, her şeyi yedekleyen ben tezi yedeklememişim, bilgisayar düştü, bilmem neyi yandı ve tez gitmişti Belki kendini iyi hissedersin

Yok iyi hissettirmedi çünkü diğeri bazı verileri yedekleyemeden kapandı ve bir daha açılmadı. Ex oldu ağlayıp sızlayıp sonra kendimi toparlamaya çalıştım olsun yenisini alırım şu kadar zamanda tekrar hallederim derken hooop yeni bilgisayar da gitti. Garantiye versem 1 ayda gelmez. Tikte beni paralayacaklar

allah yardımcın olsun çıldırmamak elde değil

Ya sabırsızlanıyorum

Hahaha olur öyle şeyler ben de eklemeye çalıştım bir ara ama çok zahmetli geldi azminden ötürü kutluyorum

Bende var bundan
Ama yenisini yaptırsam iyi olur

Bunu da okumak istiyorum
Yeni kitap aldığımda ilk iş okuyacaklarıma ekliyorum. Özellikle kamerada barkod tarayarak aratma özelliği çok havalı geliyor bana bu uygulamalarda. Bazen de denk geldiğim kitapları ekliyorum elimde olmayan, bazen de ne alsam/okusam diye gezinirken gördüklerimi ekliyorum . Sonra bir panik geliyor bunları okumaya ömrüm yetecek mi diye .

Bursa Planım benimde var. Çok merak ediyorum
Ben Bursa'yı çok seviyorum. Geçen sene çoğu yeri gezmiştik. Havası, yeşili başka oranın. Fakat çok kalabalık. Ciddi manada çok. Tayin için düşünmüştük fakat kalabalıklığından ötürü vazgeçtik.

Retroda bozulan bazı şeyler kendiliğinden düzelebiliyormuş. Yani geçici bir aksaklık gibi. Bazen olur ya bulaşık makinesini açarsın suyunu boşaltmamis. Sonraki sefer hiçbir şey olmamış gibi çalışır

Hadi inşallah. Bilgisayar hallolsun da gerisini idare ederim

Bugün okula giderken 194. sayfasında olduğum kitabımı az önce, bir günde 190 sayfa okuyup kişisel rekorumu kırarak, bitirdim . Çok beğendiğim bir kitap oldu. Özellikle son bölümleri beni çok duygulandırdı.

Algernon’a Çiçekler kitabını geçende pdf olarak indirmiştim. Bugün konusuna bir baktım, çok ilgimi çekti, 154 sayfa gözüküyor üstelik. Ay sonuna yetiştirebilirim gibi geliyor, kalın kitap okumamıza başlamadan biterse çok mutlu olacağım.

Eklentiler

• 016F0594-3ECF-422F-A823-7DC0040064EA.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 33

Çimenlik Kalesi - Çanakkale​

Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye), Çanakkale Boğazı'nın en dar olduğu yerde Anadolu kıyısında Sarıçay ağzındaki düzlük üzerine inşa edilmiştir. Kale, 1461-1462 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır. 110x160 metre boyutlarında olan yapı, dikdörtgen planlı olup bir dış sur ve bunun ortasındaki ana kuleden oluşmaktadır. Surların içerisinde, özgün fonksiyonu “baruthane” olan mekân bugün “Piri Reis Galerisi” olarak kullanılmakta olup bunun dışında iki adet de cami bulunmaktadır. Bunlardan Fatih Camii kalenin yapılışı sırasında yapılmıştır. Abdulaziz Camii ise 1861-1876 yılları arasında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmıştır.

19. yy.da “Kale-i Sultaniye”nin batısında yer alan sur duvarının tamamı, kuzey ve batı surlarının bir bölümü ile batı cephesindeki köşe kuleleri yıktırılarak tabya yapısı inşa edilmiştir. Tabya yapısında toplam 4 adet bonet bulunmaktadır. Moloz taş ve tuğladan inşa edilen bonetlerin kaleye bakan cepheleri kesme taş ile kaplanmıştır. Kale 1915 Çanakkale Muharebeleri sırasında Merkez Savunma Grubu’nun sevk ve idare mevkii olmuştur. 18 Mart 1915 günü, İngiliz gemisi Queen Elizabeth’ten atılan ve kuzey sur duvarında açtığı 2 metrelik delik içinde patlamadan kalan top mermisi de hala düştüğü yerdedir.

Günümüzde müze olarak hizmet veren yapının bahçesinde çeşitli büyüklükte toplar, top taşıma arabaları, tanksavarlar, mayınlar ve denizden çıkarılan bir Alman denizaltı kalıntısı sergilenmektedir.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar

Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
Mavi Mucize
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
koza16

Günaydın

Gunaydinnn

Günaydın hayırlı cumalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…