Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yeni gördüm. Yapılacaksa katılırım ama az kişi var yine sanırım

ay bi dakika ben anneler günü bahanesini kullanmayı unuttum
4gun var daha geç kalmış sayilmazsin
bende sürekli aynı şeyi söylüyorum. Geçen ay bişey aldım çokta gerek olmayan biseydi falan dedi. Dedim anneler günü ile doğum günümü kapattın işte şimdi de çocukların adına alıyorum

Günaydın yorumlamaya katılacağım

Günaydın ,katılırım inşallah ben

Çok geçmiş olsun
Nişanın da şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah

Günaydıın
Yorumlamaya katılacağım inşallah

Günaydın Dersim var canım, erken bitmezse gelemem

Ben yeni gördüm. Yapılacaksa katılırım ama az kişi var yine sanırım

Bugün zorlayıp kendimi bitirdim kitabı. Sayı çok az galiba Calcifer.
Hadi başlayalım

KAPAK KIZI ( SPOLİER)

Olayların ortak paydası Şebnem. Kimsenin hayatına tam dahil olamamış bir karakter. Güzelliği yüzünden kıskanılan ve hor görülen Şebnem intikamını dergide kapak kızı olarak almak istemişti.
Onu yarı yolda bırakan Ersin ve gerekli ilgiyi göstermeyen diğer kuzeni Selda'nın bir tren yolculuğunda karşılaşmalarıyla ve Şebnem üzerinden kendi hayatlarını sorgulamaya başlarlar. Şebnem onlar için neyi ifade ediyordu? Saf sevgi? Cesaret? Şehvet? Ucuzluk?
Şebnem babasının geçirdiği kazadan sonra annesinin babasını terketmesiyle annesiyle beraber yaşamaya başlar. Babasının başına gelenlerin suçlusu olarak hep Hülya görülür. Aile toplantılarının ana konusu hep Hülya ve onun yaptıkları. Tek suçu Cavit ile evlenmek ve güzel olmaktı.
Kendi açımdan düşününce o durumdaki eşimi terkeder miydim evet Hülya'nın yaptığını yapardım. İnsan kendine yardım edemezse kimse yardım edemez.
Hülya'nın, Şebnem'i yatılı okula bırakıp kaybolduğunda annesine duyulan nefret Şebnem'e devredilmişti. Hiç kimse tarafından istenmemişti.
Kendi mutsuzluklarını, yaşayamadıklarının acısını anne kızdan çıkaran bu ailenin yaşadıklarının tek sorumlusu bu iki kişi.

Ersin ve Selda kapak fotoğrafından sonra kendi iç dünyalarına inerek asıl sorunun kendilerinde olduğunu anlamış ve bu yük onlara çok ağır gelmiştir.
Ersin daha çok sevseydi Şebnem'i, Selda kuzenine daha yakın olsaydı, Şebnem bu yolu seçer miydi acaba?

Tam bir iç hesaplaşma kitabı Okurken kendinizi sorgulayacağınız bir kitap.

Ayfer Tunç'un okuduğum ilk kitabıydı. Yeni bir okumaya başlamadan önce yazarları ve eserlerini araştırırım mutlaka. Bir cümle bile olsa ön bilgi edinmeden okumam. Kitaba ve yazara kesinlikle önyargım yok fakat kitaba başlamak çok zordu. Sayfaların, olayların ilerlememesi beni çok sıktı ilk başlarda. Yaklaşık 50-60 sayfa böyle geçti. Daha önce kitabı birkaç kere okumayı denemiş ama olay örgüsü beni içine çekmeyince beş on sayfa okuyup bırakmıştım. Okumamı PDF formatında yaptım. Böyle hissetmemin sebebi belki bu da olabilir. Öncelikle yazarın diline değinmek istersem; (diğer kitaplarını okumadım çok sığ bir yorum olacak bu yüzden) aceleci bir anlatımı yok ama bazı yerlerde beni çok sıktı. (Özellikle giriş kısımları) Gereksiz detaylar ve tasvirler varmış hissine kapıldım, çünkü karakterlere bağlanamadım. Ersin, Selda ve Bünyamin'in yanında diğer karakterler asıl olay örgüsünden uzaktaydı. (Hatta bir ara isimleri unuttum, zihnimde yerlerine oturtamadım) Bünyamin ve Şebnem'in arasındaki düşünsel bağ çok yüzeyseldi, içselleştirilebilecek bir taraf bulamadım. Üçüncü bir kişinin etkisi olsun diye varmış gibiydi.
Ersin ve Selda'nın vagonda aynı masaya oturmasıyla kitap benim için bitti gibiydi. Sonu çok öngörülebilirdi çünkü. O kısımları okurken tipik bir Türk filmi izliyormuşum gibi oldum.
Bunun yanında ahlak, aile ilişkileri, toplumsal normlar çok güzel işlenmişti. Yazarın çok iyi bir gözlemci olduğu belli. Karakterlerin kendi içindeki hesaplaşmaları çok netti, okurken bu kısımlardan keyif aldım.

Devam kitapları olarak Yeşil Peri Gecesi ve Osman geliyor. Yeşil Peri Gecesi'nin Kapak Kızı'na göre çok daha keyifli olduğunu belirten okuyucular var ama şu an devam etme konusunda pek olumlu değilim. Okuma tarzıma uyup uymadığından emin olmak için ilerleyen zamanlarda birkaç tane daha Ayfer Tunç kitabı okuyacağım mutlaka.
Başta Calcifer ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sayenizde yeni bir yazarla tanışmış oldum.

Ben mekandan giriş yapmak istiyorum. Anlatıcilarin ucunun de bir trende yolculuk yapiyor olmasi benim cok hosuma gitti
Bir yolculuk hikayesi gibi. Şebnem üzerinden herkes kendini sorguluyor. Neden kimse sevmemişti ki onu. Neden hor görüldü. Çok mu güzel yoksa annesinin çekip gitmesinin faturasını mı ona kestiler. İnsan eksik olduğu yanı konuşurmuş

Aslında şebnem herkes tarafından unutulmuş diyebiliriz. Bir kapak fotoğrafıyla kendini onlara hatırlattı ve sorgulatti

Güzelliğini güç olarak görüyor o da bence o yüzden öyle bir yol izliyor gibi.

Şebnem'in ailesi bana çok kasvetli geldi
Hiç mutlu kimse yok herkes her şeyden şikayetçi. Ersin okulu okumuş istediği işe girmiş ama mutsuz. Selda nın özel hayatı kötü.
Bu mutsuzluklarını Şebnem ve Annesinden çıkarıyorlar. Günah keçisi onlar

Ve unutulmak istemiyor bir kenarda Şebnem ,anne babasının, hayatına giren erkeğin Ersin’in ,belki diğer aşklarının ,oraları dinlemedik henüz ama hepsinin aksine onların gösteremediği,ondan esirgenen cesaretle yaşamak istiyor hayatı gibi. Kapak kızı olarak ilk adımı da atmış .Seriyi merak ediyorum Şebnem in kendisini anlattığı kitabı

Acaba yazar bu kitaba baslarken seri kitap halinde yazmayi planlamis miydi. Eger oyleyse sebnemi merak unsuru olarak kapak kizinda arka plana atmış bence. Ikinci kitapta sebnemi anlatıyormuş, cok merak ediyorum yeşil peri gecesini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…