- 21 Nisan 2018
- 8.228
- 30.283
- 548
- 36
Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versinMerhabalar, annemin acil ameliyatı dolayısıyla akşam katılamayacağım İstanbul'a geçmem gerekiyor gece. Aktif olarak yorumlayamasam da fikirlerimi yazarım ama sabaha
Bence de. Sapkın bir aşkın romanı gibi görünse de bence arka planda psikolojik ve sosyolojik açıdan mesajlar vardıGüzel bir psikolojik kitapdi.. güzel derken verdiği msj içerik değil ama son yıllarda bu kategoride okuyupda bende verimli bir okuma yaptigima dair hissiyat veren bir eser di ..yazarının okuduğum ilk kitabı sayenizde tanistigimi da belirtmek isterim
Akıcı okunması hayatın içinden olması ve sevginin ve sevgisizligin ve de çocukluk yaşantılarının önemini vurgulatti
Allah şifa versinOğlum biraz hasta geleceğim biraz geç kalacağım. Siz başlayın yorumlamaya lütfen
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Ben de kitabin başından sonlarına kadar hep türk filmlerindeki gibi adam büyük degisim yaşayacak kız da ona aşık olacak diye düşünmüştüm ama hiç beklemedigim şekilde bittiKoleksiyoncu kitabında beni en çok etkileyen nokta, karakterler özelinde toplumsalligin bireysellik tarafından hapsedilerek baskı altına alınmasını gayet etkileyici bir dille ve vurucu bir sonla anlatmış olması oldu. Kitap boyunca Canibal'in değişeceğine dair ufacık da olsa umudum vardı ama kitabın sonunda asla değişmeyeceğini net bir şekilde görmüş olduk.
Zaten aşık değildi, onun için elindeki sadece oyuncakti. Onu kaybedince sırf saçları benziyor diye sevecek başka bir kız buldu kendine.Ben de kitabin başından sonlarına kadar hep türk filmlerindeki gibi adam büyük degisim yaşayacak kız da ona aşık olacak diye düşünmüştüm ama hiç beklemedigim şekilde bitti
Gecmis olsun.Oğlum biraz hasta geleceğim biraz geç kalacağım. Siz başlayın yorumlamaya lütfen
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90
Kesinlikle kitapta en şaşırdığım kısım o oldu. Hani psikolojik bi rahatsızlıkta hemen çocukluguna inmek lazim denirya Caliban çocukluğunda annesi tarafindan terkedilmiş. Ne halasi ne kuzeniyle guzel bir ilişki kuramamış. Bir kadın tarafindan sevilmek ve onu sevmek istedi ama maalesef berbat ettiZaten aşık değildi, onun için elindeki sadece oyuncakti. Onu kaybedince sırf saçları benziyor diye sevecek başka bir kız buldu kendine.
Aslında iki karakter de ihmal edilmiş bir çocukluk geçirmiş. Hattâ Merinda çok daha zor şeyler yaşamış annesi yüzünden ama Caliban fiziksel olarak da çirkin olduğu için tamamen içine kapanık bir karakter olmuş. Burada sekilciligin de eleştirisini görebiliriz. Kitabın bir çok noktasında Merinda'nin güzelliği vurgulaniyor ve bunun ona sağladığı avantajlar anlatılıyor ama Caliban'in içi gibi dışı da sürekli yeriliyor. Bu fiziksel özellikler de kişilerin toplumdaki yerini belirlemede çok büyük rol oynamış ve yazar bunu her firsatta hissettirmiş.Kesinlikle kitapta en şaşırdığım kısım o oldu. Hani psikolojik bi rahatsızlıkta hemen çocukluguna inmek lazim denirya Caliban çocukluğunda annesi tarafindan terkedilmiş. Ne halasi ne kuzeniyle guzel bir ilişki kuramamış. Bir kadın tarafindan sevilmek ve onu sevmek istedi ama maalesef berbat etti
Av ve avci olarak bir kadının koleksiyonundaki kelebekler gibi yok oluşu, ve dediğiniz gibi türk filmi tadında okunulaai bir eser olurken bir antisosyal içe dönük kişiliğin çevresine başka hayatlara canlılara neler yapabileceği gerçek dünya ile iç dünyanın çatışması ve tabiki bunları yapabilme gücünü ise yine bir parasal kazanimla yapması çok çok gercekciydi..Kesinlikle kitapta en şaşırdığım kısım o oldu. Hani psikolojik bi rahatsızlıkta hemen çocukluguna inmek lazim denirya Caliban çocukluğunda annesi tarafindan terkedilmiş. Ne halasi ne kuzeniyle guzel bir ilişki kuramamış. Bir kadın tarafindan sevilmek ve onu sevmek istedi ama maalesef berbat etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?