Ve paranın gücü,onun verdiği cesaret .Eğer o piyango çıkması idi bunlara cesaret de edemezdi yine .Ayrıca kitapta erkeğin fiziksel üstünlüğünü kadına karşı böyle kolayca kullanabilmesi de eleştirilmiş. Birkaç yerde Merinda'nin tam kaçacağı zaman Caliban'in zor kullanarak onu tekrar hapsetmesi ve bunu da sadece fiziksel üstünlüğü sayesinde yapması çok sınır bozucuydu. Çünkü Merinda kaçabilmek için çok zekice planlar yaptı aslında ama karşısındakinin bir insan olduğu gerçeğinden siyrılamadığı icin başarılı olamadı. Uğruna yaşadığı doğrulara ihanet edemediği için o baltayı kafasına indiremedi, hatta yaraladığı için gerçekten üzüldü. Karşılığında sadece ölüm buldu.
Evet evet okuyunca ilk başlarda aman sana herşey alıyor evi bile sana göre dizayn ediyor grantualet güzle giyimli bakımlı bir adam sen de sev sev diyeyim.geldigi için kendime ikinci bölümde kizdigimi itiraf edeyimKitap benim için çok güzeldi. Kaçıran ve kaçırılan karakterlerin ağzından anlatılması , her iki kişinin duygularının aktarımı farklılık katmıştı kitaba. Kaçıran kişinin kendini masum , yaptıklarını kendince cok normalmiş gibi göstermesi beni çıldırttıkaçırılan kadın için de o kadar yüreğim acıdı ki,öyle bir sonu hiç tahmin etmiyordum, bir şekilde ordan kurtulacağını okuyacağımı sandım ama malesef
Kadın olmak dünyanın her yerinde çok zor gerçekten
Caliban kendini gelişim ve değişime o kadar kapatmışki Mirandanin cabalari bile işe yaramadı. Hatta miranda bi yerde şöyle demişti günlüğünde, bu yaratığa gösterdiğim ilginin yarısını anneme goserseydim hersey çok farkli olurdu.Aslında iki karakter de ihmal edilmiş bir çocukluk geçirmiş. Hattâ Merinda çok daha zor şeyler yaşamış annesi yüzünden ama Caliban fiziksel olarak da çirkin olduğu için tamamen içine kapanık bir karakter olmuş. Burada sekilciligin de eleştirisini görebiliriz. Kitabın bir çok noktasında Merinda'nin güzelliği vurgulaniyor ve bunun ona sağladığı avantajlar anlatılıyor ama Caliban'in içi gibi dışı da sürekli yeriliyor. Bu fiziksel özellikler de kişilerin toplumdaki yerini belirlemede çok büyük rol oynamış ve yazar bunu her firsatta hissettirmiş.
Kacabilmek için güzel planlar yaptı.ve kadının fiziki gücü yine eksik kaldı yine...Ayrıca kitapta erkeğin fiziksel üstünlüğünü kadına karşı böyle kolayca kullanabilmesi de eleştirilmiş. Birkaç yerde Merinda'nin tam kaçacağı zaman Caliban'in zor kullanarak onu tekrar hapsetmesi ve bunu da sadece fiziksel üstünlüğü sayesinde yapması çok sınır bozucuydu. Çünkü Merinda kaçabilmek için çok zekice planlar yaptı aslında ama karşısındakinin bir insan olduğu gerçeğinden siyrılamadığı icin başarılı olamadı. Uğruna yaşadığı doğrulara ihanet edemediği için o baltayı kafasına indiremedi, hatta yaraladığı için gerçekten üzüldü. Karşılığında sadece ölüm buldu.
Kesinlikle. Elindekini sanki evcil bir hayvanmis gibi görüp sadece maddi şeylerle mutlu etmeye çalıştı ama o derin düşünce bunlarla asla tatmin olamaz ki. Birlikte olmaları imkansızdı, o yüzden zorla alıkoydu. Bunu da parayı bulunca yapabildi.Caliban kendini gelişim ve değişime o kadar kapatmışki Mirandanin cabalari bile işe yaramadı. Hatta miranda bi yerde şöyle demişti günlüğünde, bu yaratığa gösterdiğim ilginin yarısını anneme goserseydim hersey çok farkli olurdu.
Caliban asla tahammul edilemeyecek erkek tipi aşırı silik, ozguvensiz ve herseye kapalı
Fziiksel güç olarak evet haklısınız erkegin gücü yansımış ama onun dışında kesinlikle romanda Mirandanın güçlü dirayetli duruşu çok iyiydi .Hatta Miranda bi yerde diyordu ki ' evet ben senin tutsağınım ama geri kalan herşeyde buranın efendisi benim 'Ayrıca kitapta erkeğin fiziksel üstünlüğünü kadına karşı böyle kolayca kullanabilmesi de eleştirilmiş. Birkaç yerde Merinda'nin tam kaçacağı zaman Caliban'in zor kullanarak onu tekrar hapsetmesi ve bunu da sadece fiziksel üstünlüğü sayesinde yapması çok sınır bozucuydu. Çünkü Merinda kaçabilmek için çok zekice planlar yaptı aslında ama karşısındakinin bir insan olduğu gerçeğinden siyrılamadığı icin başarılı olamadı. Uğruna yaşadığı doğrulara ihanet edemediği için o baltayı kafasına indiremedi, hatta yaraladığı için gerçekten üzüldü. Karşılığında sadece ölüm buldu.
Kesinlikle. Şey gibi "bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla"Fziiksel güç olarak evet haklısınız erkegin gücü yansımış ama onun dışında kesinlikle romanda Mirandanın güçlü dirayetli duruşu çok iyiydi .Hatta Miranda bi yerde diyordu ki ' evet ben senin tutsağınım ama geri kalan herşeyde buranın efendisi benim '
Allah evlerrdne uzak eylesin... Ama.gunumuz Türkiyesi de fazla değil bir gün bile bir cinayet haberi okusak.izlesek belirli programlarla takip etmiş olsak gercektennher şey bir insanda cocukluguna dayanıyor. O yüzden çok güzel evlilikler yapamasak da güzel çocuk büyütmek ve sevgi verebilmek için cabalamanin önemini bir kez daha hissettirdi.GP ve Frederick ne kadar da zıt karakterlerdi. Mirandanin imtihanı
İlk defa bir karakteri bu kadar sevmedim ,Uğultulu tepelerdeki Heathcliff e bile bir yerlerde sempati duymuştum ama bu tam bir hasta ruhlu karakterdi.Çok üzüldüm ben sonlara doğru o umud yavaş yavaş tükendi yaCaliban kendini gelişim ve değişime o kadar kapatmışki Mirandanin cabalari bile işe yaramadı. Hatta miranda bi yerde şöyle demişti günlüğünde, bu yaratığa gösterdiğim ilginin yarısını anneme goserseydim hersey çok farkli olurdu.
Caliban asla tahammul edilemeyecek erkek tipi aşırı silik, ozguvensiz ve herseye kapalı
geçmiş olsunOğlum biraz hasta geleceğim biraz geç kalacağım. Siz başlayın yorumlamaya lütfen
@Eleadora
@Life light
@Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
@Kitapkontesi
@Kurk Mantosuz Madonna
@Bonus
@yet07
@Chara-
@Arrietty_
@Jawlensky
@Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
kgokce
Less-is-More
@Amanita
@hande_buse
@koza16
@zumruduanka_90
Ikisini de başaramadı. Ilk basta kadina dokunmadığı için onurlu davranıyor falan diye düşündüm ama sonra ne onuru sadece sapkın bir hasta dedim. Ki zaten romanin sonunda hemen kendine sacı mirandaya benzeyen yeni bir kurban bulduKesinlikle. Şey gibi "bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla"
Şifalar diliyorumMerhabalar, annemin acil ameliyatı dolayısıyla akşam katılamayacağım İstanbul'a geçmem gerekiyor gece. Aktif olarak yorumlayamasam da fikirlerimi yazarım ama sabaha
Bir de kızdan ölü ,ceset falan diye bahsediyorBeni en çok şaşırtan kızın ölümüne karşı tepkisizliği oldu, aşırı aşık gibi anlatılmıştı ama resmen sadece manyakmış
Ve sanırım o kitaptaki kadın karakterin adı da Miranda imişAslında Fregg olan ismine günlüğünde Caliban diye ithaf etmesinide merak edip bir arastirayim demistim kitabi okurken. Sanat öğrencisi olan Miranda ninnaslinda bu ismi verirken yine dönemin önemli eserlerinden shaseskper (şekspir) in bir eserinde geçen cadının oğluna verilen bir karakter ismi olduğuna rastladım. Orda da "Caliban" yarı canavar yarı insan bir varlıktır. Kaba sabadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?