Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu küçük yaşta babasını kaybeden annesi tarafından da terk edilen hasta hala.kuzenle büyüyen silik kişilik Fregg veya caliban bence sapkın ruhlu şahsın sevgisinin gerçekçi olmadığını ben mirandayi abuk sahip pozisyonlarda fotoğrafını çekerken bir nevi sonunu tahmin etmiştim.yok efendim miranda da onu sevecek beraber yemekler yapacak yiyecek içecekler vs vs asla olamayacağı hissi çıplak ve saçma pozlar verdirip o resimlerle tatmin olan bir erkeksi ruhun asla normal olamayacağı ve burda kendince sevgi dediği şeyin aslında oyuncaksi bir tatmin olduğu ve ne yazikki toplumda böylesi bireylerin var olduğu yaşanılan günümüz dünyası ile ortustukce daha nice yıllar müge anlinin veya onun gibi programların reytingler kirabilecegini anlayabilmek çok ta uzak olmasa gerek...

Ve paranın gücü,onun verdiği cesaret .Eğer o piyango çıkması idi bunlara cesaret de edemezdi yine .

Evet evet okuyunca ilk başlarda aman sana herşey alıyor evi bile sana göre dizayn ediyor grantualet güzle giyimli bakımlı bir adam sen de sev sev diyeyim.geldigi için kendime ikinci bölümde kizdigimi itiraf edeyim

Caliban kendini gelişim ve değişime o kadar kapatmışki Mirandanin cabalari bile işe yaramadı. Hatta miranda bi yerde şöyle demişti günlüğünde, bu yaratığa gösterdiğim ilginin yarısını anneme goserseydim hersey çok farkli olurdu.
Caliban asla tahammul edilemeyecek erkek tipi aşırı silik, ozguvensiz ve herseye kapalı

Kacabilmek için güzel planlar yaptı.ve kadının fiziki gücü yine eksik kaldı yine...
İyilikten maraz doğar dedirtti bana vur baltayı yapamadı
Birde hasta olmasına üzülür sandı.ilk başlarda yemek ile tehtit edince gercektenn her dediğimi yapıyor seviyor gibi hissiyatla düşündü sanki Miranda... Ama ne zaman umudu yok oldu işte ozaman ölümu geldi... Yani ölüm ve umut. Ölmek istememek yada umutsuzluk..nasıl birbiriyle bütünlüğü sağlıyor.

Artık çaresizliğini kabul edince istedi ve (zaten sağlık şartlarından uzak olan ortamda) öldü..

Kesinlikle. Elindekini sanki evcil bir hayvanmis gibi görüp sadece maddi şeylerle mutlu etmeye çalıştı ama o derin düşünce bunlarla asla tatmin olamaz ki. Birlikte olmaları imkansızdı, o yüzden zorla alıkoydu. Bunu da parayı bulunca yapabildi. Kukrim

Fziiksel güç olarak evet haklısınız erkegin gücü yansımış ama onun dışında kesinlikle romanda Mirandanın güçlü dirayetli duruşu çok iyiydi .Hatta Miranda bi yerde diyordu ki ' evet ben senin tutsağınım ama geri kalan herşeyde buranın efendisi benim '

Kesinlikle. Şey gibi "bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla"

GP ve Frederick ne kadar da zıt karakterlerdi. Mirandanin imtihanı
Allah evlerrdne uzak eylesin... Ama.gunumuz Türkiyesi de fazla değil bir gün bile bir cinayet haberi okusak.izlesek belirli programlarla takip etmiş olsak gercektennher şey bir insanda cocukluguna dayanıyor. O yüzden çok güzel evlilikler yapamasak da güzel çocuk büyütmek ve sevgi verebilmek için cabalamanin önemini bir kez daha hissettirdi.

İlk defa bir karakteri bu kadar sevmedim ,Uğultulu tepelerdeki Heathcliff e bile bir yerlerde sempati duymuştum ama bu tam bir hasta ruhlu karakterdi.Çok üzüldüm ben sonlara doğru o umud yavaş yavaş tükendi ya

Başlarda ne kadar yanlış olsa da kıza pamuk gibi bakması ilgilenmesi daha masum kılarken karakter bi yerden sonra aşırı canımı sıktı. Kız uyurken fotoğrafını çekmesiyle işin renginin değişeceği belli oldu. Ben kız onu bir miktar normalleştirir diye beklemiştim ama daha da çirkinleşti.
Beni en çok şaşırtan kızın ölümüne karşı tepkisizliği oldu, aşırı aşık gibi anlatılmıştı ama resmen sadece manyakmış
Kızın dilinden anlatılmış bölümü açıkçası çok sevemedim Hele hoşlandığı adamı anlattığı yerleri biraz gereksiz buldum.

Kesinlikle. Şey gibi "bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla"
Ikisini de başaramadı. Ilk basta kadina dokunmadığı için onurlu davranıyor falan diye düşündüm ama sonra ne onuru sadece sapkın bir hasta dedim. Ki zaten romanin sonunda hemen kendine sacı mirandaya benzeyen yeni bir kurban buldu

Aslında Fregg olan ismine günlüğünde Caliban diye ithaf etmesinide merak edip bir arastirayim demistim kitabi okurken. Sanat öğrencisi olan Miranda ninnaslinda bu ismi verirken yine dönemin önemli eserlerinden shaseskper (şekspir) in bir eserinde geçen cadının oğluna verilen bir karakter ismi olduğuna rastladım. Orda da "Caliban" yarı canavar yarı insan bir varlıktır. Kaba sabadır.

yazdıklarınıza katılıyorum. bir de beni kötü hissettiren şeylerden biri de kızın kaçabilmek için onunla beraber olmayı bile göze almasıydı. kadınlığını kullanarak kaçabileceği gibi bi ihtimali düşünüp yapmaya kalkması çok üzücüydü. ve dahası adamın gözünde kızın bu davranışından sonra bir anda tüm önemini yitirmesi...

Ve sanırım o kitaptaki kadın karakterin adı da Miranda imiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…