Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi akşamlar herkese. Acaba diyorum bana da sorulan kaç kitap hedef sorusuna uzun uzayida yazmıştım sanki yazdım yani yoksa bdv topiklerine mi yazdım diye oturdum sayfalarca geriden başlayıp okudum. Neyseki buldum kendi msjimi
Bu kk yi tlfndan sadece Google chromundan girmek böyle.bir şey daha uzmanlasamadim.
Bu arada Ağustos ilk kitabı beyaz geceler bitti,
Yarın da görev kitabım babalar ve oğullar bitmiş olacak bugün bitmesin diye hiç okumadım
Aşırı yorgunluk sıcak bunalım modundayim..birde böyle bu akşamki gibi deprem de.olunca bana bir baskalasim geliyor oysa her an ölecekmiş gibi yaşamalı ya nerde bende o nefse hakimiyet ruhu diyorum..

Bu sıralar sürekli Amazon trendyol.hepsiburada açıkçası AVM de gezer gibi sanal alemde AVM de geziyorum yok nevresim takımı yok hediye yok efendim okunacak kitapları almak vs vs.ancak.yemek temizlik yedir içir kaldır hicbirsey bile yapmayan bir ben var benden içeri. Umarım gelecek olan hafta bu girenden daha verimli olur.

Herkese şimdiden hayırlı cumalar bol okumalar güzel haftasonlari dilerim.Ayrica aramıza yeni gelen arkdsada hoşgeldin diyorum.

Bu aralar yeni bir kitaba başlarmıyım bilemiyorum aşırı sıcaktan bunalmış haldeyim bu hafta hastane git gel yıpratttı beni ,yarın yine hastanedeyim önemli bir tahlil yapılacak sonuç beni korkutuyor umarım iyi çıkar, bu ayın sonunda oğlumun nişanı var kızın ailesi canımı sıkıyor,bir hafta önce yeğenim oldu onlarla fazla ilgilenemediğim için aklım onlarda belki yeni bir kitap değilde başladığım yarım bir kitabım var ,Ayçe Ayyıldız’ın Biz O Zamanlar Baaçede Oynardık, kafayı toplarsam o kitabı bitireyim diyorum

Kapı Ağası Medresesi - Amasya​

Kapı Ağası Medresesi ya da diğer adıyla Büyük Ağa Medresesi Sultan II. Bayezid'in Kapı Ağası Hüseyin Ağa tarafından 1488 yılında yaptırılmıştır. Planı klasik Osmanlı medrese formundan farklılık gösterir. Özellikle Selçuklu mezar anıtlarında görülen sekizgen plan şeması ilk kez bu medresede uygulanmıştır.
Medreseye kuzey-batı kenarında bulunan büyük yay kemerli kapıdan girilir. Giriş kapısının hemen ardında her iki yanında dikdörtgen nişlerin yer aldığı küçük bir dehliz bulunur. Medresenin ortasında bulunan sekizgen avlunun etrafı her kenarda bulunan dörder sütun ve bu sütunlar üzerine oturan sivri kemerli revaklarla çevrelenmiştir. Bursa kemeri olarak adlandırılan tarzda yapılmış bu kemer yapısı iç mimariyi daha da güzelleştirmiştir. Üzerleri tonozlu bu revaklardan öğrenci hücrelerine geçilir. Dikdörtgen mermer çerçeveli birer pencere ile dışarıya açılan hücrelerin üzerleri sekizgen kasnaklı kubbelerle örtülüdür. Medresenin güney kenarında öğrenci odalarından daha büyük ve daha yüksek bir kubbeyle örtülü, aynı zamanda mescit olarak da kullanılan dershane bulunur. Medresenin duvar örgüsünde moloz taş ve tuğla birlikte kullanılmıştır. Yatay şeritler halinde üçer sıra tuğla örgülerin arası moloz taş malzemeyle doldurulmuştur.
Medrese Amasya’da yüksek derecede eğitim öğretimin yapıldığı yer olmuştur. Altmışlı Medreseler grubundan olan bu medresede, en bilineni Taşköprülüzade Mustafa Müslihiddin Efendi olmak üzere birçok ilim adamı müderrislik yapmıştır. 19'uncu yüzyıl sonlarında eski canlılığını yitiren medrese, yaşanan depremler sonrası kullanılamaz durumda iken, 1978 yılında restore edilerek bugünkü haline kavuşmuştur.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar

Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum.

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
hande_buse
koza16
The
L LADY VEGA
Pozitivite
Malvinaa
Ozzybal

Günaydın

herkese günaydın

Günaydın cumamız mübarek olsun ❤

Günaydın

Merhaba, Bu ayın 2.kitabi ve görev kitabı olan "Babalar ve oğullar" an itibariyle bitmiş bulunmaktadır. Ah ne Bazarov ah... Olan ölene oluyor farklı mizaclarin yaşamla karekterle ve aileyle ilişkisi... Rus edebiyatıni genel olarak çok cOk seviyorum .. vesile olan sevgili Calcifer e özel selamlar..

Akşam yaşamak adlı kitaba başlayacağım. Ancak çürümenin kitabı hala bitmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…