- 3 Ağustos 2020
- 2.639
- 8.854
- 108
Seveceksin bence, ben de eylülde ikincisini okuyacağımHerkese günaydın
Ağustosun son gününde eylül ayının ilk kitabına başlıyorum. Çok merak ediyorum bu kitabı
Eki Görüntüle 3294251
Günaydın temizliğe giriştim kitabım daha bitmedi. Hemen ikisini de bitirmem lazımEki Görüntüle 3294223
Tibeti Kilisesi - Artvin
Yapının günümüze ulaşan herhangi bir kitabesi bulunmamaktadır. Ancak, yazılı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 899-914 yılları arasında, bölgede egemen olan Bagratlı Prenslerden, Aşut Koh tarafından yaptırılmıştır. XI. yüzyıldandan sonra, yörenin önemli dini merkezleri arasında anılan yapı, XII. ve XV yüzyıllarda onarım görmüştür. Bölgenin İslamiyeti kabul etmesi ile birlikte cami olarak kullanılan yapı, 1885 yılında kubbesine ve haç kollarına yıldırım düşmesi sonucu hasar görmüş ve 1889 yılında terk edilmiştir. 1953 yılında kubbesi çökünce, iyice harabeye dönmüştür. Köy içinde bulunan manastır, günümüze kilise ve şapeli ile ulaşmıştır. Kilise, günümüze gelen şekli ile serbest haç planlı olup, dıştan 26.00x25.50 metre ölçülerindedir. Güney haç kolu, 7.20x5.00 metre iç ölçülerinde, doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen plana sahiptir.
Kilisenin cephesinde zengin plastik süslemelerin yanı sıra iç mekanların uygun yerlerine işlenen fresklerle dışla için dengesi sağlanmaya çalışılmıştır. Plastik süslemelerin ekseriyeti bitkisel motiflerden oluşmaktadır. Apsis penceresi çevresinde iki şerit ile birbirine geçme olarak örülmüş sepet örgüsü şeklinde süsleme vardır. Yine yer yer kalp motifleri içleri yaprak motifleriyle doldurulmuştur. Dış cephelerde izlenen yoğun plastik süslemelerin yanı sıra iç mekana ait sütun altlıkları ve başlıklarının duvar payelerindeki yastık ve silmelerin çeşitli plastik motiflerle süslendikleri anlaşılmaktadır. Şapel, kuzey haç kolunun kuzeyinde doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen plana sahiptir. Kuzey cephe yuvarlak kemerlere sahip arkadlarla hareketlendirilmiştir. Kuzey ve batı duvarları tamamen yıkılmıştır. Herhangi bir süslemesi günümüze ulaşmayan yapı, malzeme ve teknik açıdan kilise mimarisi ile benzeşmektedir.
Ayın son gününden herkese Günaydınlaaaarrrr
Bildirim sayfası şenlensin bakalım
@Eleadora
@Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
@Bonus
@yet07
@Chara-
@Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@Less-is-More
@hande_buse
@koza16
@The
@LADY VEGA
Pozitivite
@Ozzybal
@Tu me manques
AĞUSTOS OKUMA LİSTESİ
1.Tatar Çölü - Dino Buzzati (232 syf)
2.Aynanın İçinden - Lewis Carroll ( 113 syf)
3.Gecenin Gölgesi - Deborah Harkness (670 syf)
4.Yaşamak - Yu Hua (220 syf)
5.Güzel Dost - Guy de Maupassant (380 syf)
6.Kızıl Kahkaha - Leonid Andreyev (76 syf)
7.Gölge Hırsızı - Marc Levy (216 syf)
8.Satranç - Stefan Zweig (94 syf)
9.Talebe - Tara Westover (363 syf)
TOPLAM; 2364 sayfa 9 kitap
Yaa ama ben birinci olacaktım yaaAĞUSTOS
1- Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder - 591
2- Siyah İnci - Anna Sewell - 248
3- Saç Örgüsü - Laetitia Colombani - 186
4- Dervişin Teselli Koleksiyonu - Mecit Ömür Öztürk - 344
5- Asılacak Kadın - Pınar Kür - 152
6- Kozmos - Carl Sagan- 384
7- Kadınlar Ülkesi - Charlotte Perkins Gilman - 216
Toplam: 7 kitap 2.121 sayfa
Ahahaha bunu yeni gördümmBu okuma hızım ile kitaplığımdaki kitaplar okunamayacak diye udemyden aldım ama benim pek işime yaramadı. Belki benim tembelliğimden olabilir tabi. İşine yarayan bir kurs video vs bulursan ben de talibim cnm
Çaki diyorsun ya bayılıyorumsenin çaki natsumenin ve benim çaki kapışır bence
Yaa ama ben birinci olacaktım yaa
Ağustos
1-) İri memeler ve geniş kalçalar - Mo Yan / 1038 sayfa
2-) Kızıl Çengi - Osman Balcıgil / 471 sayfa
3-) Kızıl Kraliçe- Victoria Aveyard / 392 sayfa
4-) Açlık Oyunları - Suzanne Collins- 384 sayfa
5-) Tutunamayanlar - Oğuz Atay / 724 sayfa
6-) İnce Memed 1 - Yaşar Kemal / 436 sayfa
Toplam: 3445
C Calcifer başkanım sayfa sayısı yüksek olan iki kitabım yarımdı hatta onları okumaya çalıştığım için önceki iki ayda bildirim yapamamıştım.
Ben de bir uğradım
Ben de bir uğradımen kısa zamanda Teyo'nun da uğramasını umuyorum
Kızma kızma
Kızma kızmaartsın eksilmesin taşsın dökülmesin diyerek konuyu bağlayalım
https://giphy.com/j6aoUHK5YiJEcciciv yazarlar nerde
En birinci sensin bacım benim bir çoğu yarımdı zaten beni dereceden saymayınYaa ama ben birinci olacaktım yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?