- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.713
- 528
Ben başladım dün akşam. 30 sayfa okumuşum bir andaGünaydınHenüz kitabı seçmedim, ortak okumayı tek başına okuyabilirim belki, karar verip başlarım
Günaydın, en sevdiğim ay Eylül geldi, ruhumuza güzellikler getirsin
GünaydınEki Görüntüle 3294648
Eki Görüntüle 3294649
Eki Görüntüle 3294650
Didyma Kutsal Alanı Ve Apollon Tapınağı - Aydın
Liman kenti Miletos'a ait olan Didyma kutsal alanı M.Ö. 7. ve 6. yüzyıldan itibaren 'Kutsal Yol' ile bu kente bağlanmıştır. Elimize ulaşan en eski yapı kalıntıları ve arkeolojik belgeler M.Ö. 8. yüzyılın sonlarına tarihlenir. Didyma antik dönemin en tanınmış kehanet merkezleri arasında sayılan Apollon kutsal alanı ile ünlüdür ve kutsal alanın önemi M.Ö. 6. yüzyıldan itibaren anıtsal bir tapınak yapısı ile görünür bir anlam kazanmıştır. Apollon Tapınağı kendi dönemine ait en büyük tapınaklar arasında yer almaktadır.
Didyma'da Apollon'un yanı sıra hatta bazıları kendi kült yapılarına sahip başka tanrılar da tapınım görmüştür.
Didyma ile ilgili ilk yazılı kaynak Herodot’a dayanmaktadır. Herodot MÖ 600’lerde Mısır Kralı II. Nekho ve Lidya Kralı Kroisos’un Didyma’daki Apollon mabedine adaklar sunduklarını nakleder. Arkaik Devir'de çok ünlü olan Apollon’un kutsal yeri Persler tarafından MÖ 494 yılında yakılmıştır.
MÖ 311’de tekrar canlanmaya ve mabet yeniden inşa edilmeye başlanmıştır. Seleukoslar Dönemi'nde mabet planında değişiklikler yapılarak boyutları büyütülmüştür. Artemis, Zeus, Aphrodite mabetleriyle diğer bazı yapıların da bulunduğu inşaatın Roma Devri'nde de sürdüğü mabet çevresinde ele geçen kitabelerden anlaşılmaktadır.
MS 250’den önce mabet önemini yitirmeye başlamış ve MS 385 yılında ise Theodosios’un emri ile tamamen etkinliğini yitirmiştir. Hristiyanlığın yaygınlaşması ile zaten bitirilmemiş olan mabedin adytonuna bir kilise yapılmıştır.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Bildirim yapmayanları bildirim sayfasına alayım
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
@Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
@Chara-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@Less-is-More
@hande_buse
@koza16
@The
@LADY VEGA
@Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
@tolin
Üstünden nasıl bir sene geçmiş aklım almadı şuanGeçen yılki sonbahar etkinliği geldi aklıma
Bu sene daha güzellerini yaparız inşallahGeçen yılki sonbahar etkinliği geldi aklıma
Benim de en sevdiğim ay, sanki senenin başı gibi tüm planlarımı eylülde yapıyorum.Günaydın, en sevdiğim ay Eylül geldi, ruhumuza güzellikler getirsin
çakiye de benziyo zaten. kızıl saçlı mavi gözlü
Mehmet Taşhanlıgil var onun programını alacaktım ucuz bişey de değil.
İçerik olarak bilmiyorum ikisi de aynı mı ama sanırım bazı şeyler bire bir aynı çünkü adamın tv de falan anlattıklarıyla uyuyor. Amaç görsel algıda hızı geliştirmek iç seslendirme yapmadan görerek anladığınla okumak.
BO akademi var yutubda ona başladım 7 seviyelik bir program 7 den başlayıp 1de bitiyor.
Bir kaç ortak canavarlıklarını konuştuğumuzu hatırlıyorumAhahaha bunu yeni gördümm
Benim çaki bebekken sakindi sanki ya da ben artık hatırlamıyorum yaşadığımız sıkıntıları
Şimdilerde pislik olsun diye beni sabote etmeye başladı ama
Günaydın
Gideyim de utanarak bildirim yapayım
En az okuma yarışması varsa 1.liğe talibim
Ben severim, 5-6 kitabını okudum. Eskiden Amerikan mahkemelerinin olduğu filmleri çok severdim. Avukat jüriyi etkileyecek güzel bir konuşma yapar dava kazanılır. O tadı alıyorsunJodi Pıcoult kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?