Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın

Cumartesi gibi bir çarşambadan sonra pazartesi gibi bir perşembe.
Eylül çoktan yüklendi benim bünyeye bütün güz ve kış çıkmaz artık.
Günaydın bende aynı haldeyim sabah işe geldim arkadaşıma nasıldı Karaburun diyorumdaha gitmedik ya c.tesi gideceğiz dedi

Bildirim sayfasında yaşamak kitabını okuyanlar sayfa sayısını farkli farkli yazmış başkanım, benim not aldığım sayfa sayısı ise bambaşka nasıl oluyor bu C Calcifer

Ortalama bir şey yaz sen de Üçe beşe bakmayalım
Yayınevi'nden dolayı farklılık gösteriyor sayfa sayısı

Ortalama bir şey yaz sen de Üçe beşe bakmayalım
Yayınevi'nden dolayı farklılık gösteriyor sayfa sayısı
Ben pdf okudum kitabı, bi iki satırlık sayfaları saymıyorum ben belki ondandır

Didyma Kutsal Alanı Ve Apollon Tapınağı - Aydın​

Liman kenti Miletos'a ait olan Didyma kutsal alanı M.Ö. 7. ve 6. yüzyıldan itibaren 'Kutsal Yol' ile bu kente bağlanmıştır. Elimize ulaşan en eski yapı kalıntıları ve arkeolojik belgeler M.Ö. 8. yüzyılın sonlarına tarihlenir. Didyma antik dönemin en tanınmış kehanet merkezleri arasında sayılan Apollon kutsal alanı ile ünlüdür ve kutsal alanın önemi M.Ö. 6. yüzyıldan itibaren anıtsal bir tapınak yapısı ile görünür bir anlam kazanmıştır. Apollon Tapınağı kendi dönemine ait en büyük tapınaklar arasında yer almaktadır.
Didyma'da Apollon'un yanı sıra hatta bazıları kendi kült yapılarına sahip başka tanrılar da tapınım görmüştür.
Didyma ile ilgili ilk yazılı kaynak Herodot’a dayanmaktadır. Herodot MÖ 600’lerde Mısır Kralı II. Nekho ve Lidya Kralı Kroisos’un Didyma’daki Apollon mabedine adaklar sunduklarını nakleder. Arkaik Devir'de çok ünlü olan Apollon’un kutsal yeri Persler tarafından MÖ 494 yılında yakılmıştır.
MÖ 311’de tekrar canlanmaya ve mabet yeniden inşa edilmeye başlanmıştır. Seleukoslar Dönemi'nde mabet planında değişiklikler yapılarak boyutları büyütülmüştür. Artemis, Zeus, Aphrodite mabetleriyle diğer bazı yapıların da bulunduğu inşaatın Roma Devri'nde de sürdüğü mabet çevresinde ele geçen kitabelerden anlaşılmaktadır.

MS 250’den önce mabet önemini yitirmeye başlamış ve MS 385 yılında ise Theodosios’un emri ile tamamen etkinliğini yitirmiştir. Hristiyanlığın yaygınlaşması ile zaten bitirilmemiş olan mabedin adytonuna bir kilise yapılmıştır.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar

Bildirim yapmayanları bildirim sayfasına alayım

Akşam fotoğraf paylaşımı vardır katılımlarınızı bekliyorum

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
koza16
The
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
tolin

günaydın

Günaydın hayırlı cumalar Eylül bize guzellikler getirsin inşallah yeni kitaplar için heyecanlıyım becerebilirsem 7 günde 7 kitap okumak istiyorum bugünden itibaren

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…