Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi geceler

Ortak okumayla ilgili mesajlar okudum calci sormuş heralde kaçırmışım o mesajı.
Sırf dikkate almadığımı düşünme diye yazıyorum C Calcifer yoksa özellikle belirteceğim bir fikrim yok

Katılamıyorum kendime seçtiğim kitabı anca okuyorum çünkü. Şu an okuyamasam da ortak okuma listeleri kitap alacakken her zaman bakıp önemseyeceğim listeler benim için.

Düşünüyorum ne olabilir diye ay sonlarında kim okudu okumadı diye bir liste olsa belki orda okumadı diye görmek okumaya teşvik edebilir.

Yıllık değil aylık belirlenebilir mini okumalar gibi kimin okuyacağı da belli olur.

Okuma grupları olarak bölünebiliriz herkes klasiklerin çoğunu okumuş değil ya okumayanlar katılır. Okumuş olanların zaten hedefi isteği farklı yöne çevriliyor onlarda kendilerine uygun bir okuma yaparlar.
Ben hiç bilim kurgu okumadım okumayı düşünmüyorum mesela bu yönde bir okuma olsa direk elerim kendimi.

Bu kadar kişinin tarzı okuma seviyesi farklı ortak yerde buluşmak zor oluyor bana göre.

C Calcifer ortak okumalara katılım sağlayamadığım için inan çok üzgünüm oysa çok da niyetli başlamıştım yıla çoğunu da hemen aldım. Bu yılım (rabbim beterinden saklasın) hep hastalıklar ile geçti. Ben stres üzüntü vs de kafa dağıtmak için kitap okuyamıyorum. Elime alıyorum aynı paragrafı döndür döndür okuyorum beynimde kırk tilki kırkının kuyruğu birbirine değmez. Bu ayda tamam dedim hobbit ve yüzüklerin efendisi ile şeytanın bacağını kıracağım. Dedim ve 100 küsurda kaldım. Geçen hafta oğlum ameliyat olduondan öncesi doktorlarda geçti. 2güne bitirecem dedim misafir mevzusu çıktı. Yani ne dediysem yapamadım

Senin hevesin kırılmasın lütfen bir iki kitap opsiyon desek inan niyetim tam katılımdı. Öncelikli tür oylaması yapıp sonra kitap seçimi yapsak nasıl olur. Veya işi yarışa döküp çeyrek altın ödülü verelim

Fikirlerinizi dikkate alıyorum. Kafamda bir şeyler oturmaya başladı. Tam karar verdiğimde duyurusunu yapacağım. Erkenden belirlersek en azından yıl girmeden kitapları alabiliriz

Deliller Hanı - Diyarbakır​

Sur içinde Mardin Kapısı yakınında yer alan yapı Hüsrev Paşa Hanı olarak da adlandırılmaktadır. Han 934 (1527-28) yılında Diyarbakır’ın ikinci Osmanlı beylerbeyi Deli Hüsrev Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yapının Deliller Hanı adını almasının sebebi, hacı adaylarına rehberlik yapan delillerin burada konaklamasıdır. Han karşısındaki geniş alana da Hacılar Harabesi denilmekteydi.
Açık avlulu ve kapalı iki bölümden meydana gelen yapı, bu haliyle Selçuklu devri kervansaraylarının geleneğini yaşatan erken Osmanlı hanları arasında yer alır. Siyah ve beyaz taşların düzenli biçimde kullanıldığı hafif dışa taşkın giriş kapısı ve sokağa açık bir sıra dükkânı ile tipik bir Osmanlı şehir hanı görünümünde olan yapının açık avlulu bölümü iki katlıdır ve üst kattaki her odanın dışa açılan pencereleri vardır. Düzenli kesme taştan yapılmış iki katlı revaklardan alttakilerin arkasında dükkânlar, üsttekilerin arkasında ise ocaklı ve pencereli odalar yer almaktadır. Giriş koridorunun avluya bakan cephesi geometrik kûfî yazı ile bezenmiştir. Açık avlulu iki katlı bölümden tek katlı kapalı ahır bölümüne geçiş Selçuklu hanlarının aksine belirsizdir ve revak arkasındaki bir dükkândan sağlanmıştır. Han odalarının her cepheye açılan pencerelerine karşılık ahır bölümünde bir sıra küçük pencere ile loş bir iç mekân meydana getirilmiştir. Binada yapı malzemesi olarak siyah ve beyaz kesme taş, moloz taş ve tuğla kullanılmıştır.

Eylül ayının son Cumasından herkese günaydınlar

Akşam fotoğraf paylaşımımız vardır. Katılımlarınızı bekliyorum

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
koza16
The
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
tolin
Alp_BuRc

Selfi mi atçaz

Insallah
Gerci uyandigimda totom acikda ,bir yanimda kizim bir yanimda kedim vardi.
Belin tutulmuyor mu öyle, benim kedi beni öyle bir sıkıştırarak yatıyor ki her tarafım tutuluyor . Benimki üstüme yatmıyorsa ya bacaklarımın arasına yatıyor, ya dizlerimin arkasına ya da bacaklarımın önüne yatıyor. Bacaklarımı oynatamıyorum onun yüzünden .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…