Ben de ortak okumalara katılmak istiyorum ama seçilen kitap bana hitap etmeyebiliyor ya da o zamanki moduma uymuyor. Örneğin Sofi'nin Dünyası çok güzel bir kitap ama her zaman okuyabileceğim bir kitap değil. Şimdi olsa odaklanamam, o zaman zevkle okumuştum. Son zamanlarda çoğunlukla kafa dağıtmak için okuyorum, odaklanmakta zorlanıyorum diğer türlü. Klasiklerden seçilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Daha önce okumuş olsak da yorumlamasına katılırız, daha iyi olur.
Bilmiyorum ki. Gerçekten bu noktada tıkanıyorum. Ortak okuma kitaplarını belirlerken buradan mutlaka fikir alıyorum ama yine sonuç aynı. Bu konuda ciddi hevesim kırılıyor artık
Ben ortak okumaları zorlansam da okumaya çalışıyorum canım genel olarak yarım bıraktığım her kitap okuma performansımı düşürüyor bu sene bahardan beri doğru dürüst okuyamadım ama sene sonuna kadar ortak okumaların birçoğunu okumuş olurum ama tabi sekteye uğradığı için okumanın yapıldığı ay okumamış oluyorum haliyle mesela Felsefe beni çok zorluyor Sofienin Dünyasını 7 ayda falan bitirmiş olabilirim
İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi’ni eve gelince bitirdim. Üniversiteden çok sevdiğim bir arkadaşımla da elimizdeki okunmamış en kısa kitabı bu akşam okuyup bitirelim dedik. Tembellik Hakkı’na başladım o yüzden, bu ay bitirdiğim 4. kitap olma yolunda 20 sayfası kaldı kendilerinin .
İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi’ni eve gelince bitirdim. Üniversiteden çok sevdiğim bir arkadaşımla da elimizdeki okunmamış en kısa kitabı bu akşam okuyup bitirelim dedik. Tembellik Hakkı’na başladım o yüzden, bu ay bitirdiğim 4. kitap olma yolunda 20 sayfası kaldı kendilerinin .
İyi akşamlar.
Ortak okumalar konusundaki performansımdan ben de memnun değilim.
Özellikle yazın okumaya çalıştığım ve iki ayda zor bitirebildiğim kitaplar yüzünden yaz dönemi ortak okumalarını ıskaladım hep.
Kitapları edinmiştim ama bir gün elbet okurum
Bu sene okulda mini bir veli kütüphanesi oluşturmaya çalışıyorum. Kendi okumadığım hiçbir kitabı öneremeyeceğim için o kitapları okumaya öncelik tanıyacağım. Son alışverişlerim hep bu amaca yönelik gerçekleşecek.
Ortak okumaları çok seviyorum ama spontane gelişen mini okumalar ise tadından yenmiyor