herkese günaydınEki Görüntüle 3314398
Eki Görüntüle 3314399
Sultan Melik Türbesi - Erzincan
Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Anadolu’nun fethiyle görevlendirdiği Sultan Melik, 1071 – 1080 yılları arasında Kemah’la birlikte Erzincan, Divriği ve Şarki Karahisar bölgelerini egemenliği altına almıştır. Bu bölgede kurulan Mengücek Beyliği’nin hükümranlığı 1228 yılına kadar sürmüştür. Sultan Melik Türbesi Mengücek Beyliği dönemine aittir. Kemah'ın kuzeybatısındaki, kayalık platform üzerinde yapılmıştır.
Türbe tuğla duvarlı, sekiz köşeli bir yapıdır. Yapının alt tarafında bulunan mezar odasının ortasında üst katı taşıyan sekizgen bir sütun vardır. Orta direk, tavan silmeleri ve tavan, tuğla örgü düzenindedir. Türbe, inşa malzemesi ve mezarların orijinal şekli ile dikkat çekmektedir.
Halk arasında "Sultan Melek" olarak adlandırılan türbede, Mengücek Beyliği döneminde yaşayan Sultan Melik'in mumyası ve 5 mezar bulunmaktadır.
Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınlar
@Eleadora
@Life light
@Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
@Bonus
yet07
@Chara-
Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@Sulukuleli
@Less-is-More
hande_buse
@LADY VEGA
Pozitivite
@Ozzybal
@Tu me manques
@tolin
@Alp_BuRc
SelamEki Görüntüle 3314398
Eki Görüntüle 3314399
Sultan Melik Türbesi - Erzincan
Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Anadolu’nun fethiyle görevlendirdiği Sultan Melik, 1071 – 1080 yılları arasında Kemah’la birlikte Erzincan, Divriği ve Şarki Karahisar bölgelerini egemenliği altına almıştır. Bu bölgede kurulan Mengücek Beyliği’nin hükümranlığı 1228 yılına kadar sürmüştür. Sultan Melik Türbesi Mengücek Beyliği dönemine aittir. Kemah'ın kuzeybatısındaki, kayalık platform üzerinde yapılmıştır.
Türbe tuğla duvarlı, sekiz köşeli bir yapıdır. Yapının alt tarafında bulunan mezar odasının ortasında üst katı taşıyan sekizgen bir sütun vardır. Orta direk, tavan silmeleri ve tavan, tuğla örgü düzenindedir. Türbe, inşa malzemesi ve mezarların orijinal şekli ile dikkat çekmektedir.
Halk arasında "Sultan Melek" olarak adlandırılan türbede, Mengücek Beyliği döneminde yaşayan Sultan Melik'in mumyası ve 5 mezar bulunmaktadır.
Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınlar
@Eleadora
@Life light
@Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
@Kukrim
@Aspasiaa
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
@Bonus
yet07
@Chara-
Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
@fesang
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
@Homer Simpson
@Sulukuleli
@Less-is-More
hande_buse
@LADY VEGA
Pozitivite
@Ozzybal
@Tu me manques
@tolin
@Alp_BuRc
of of of of...
Orası da ayrı soğuk ya. Yazın biz geberiyorduk sıcaktan, arkadaşım akşamları temmuzda montla fotoğraf atıyordu.of of of of...
erzurumu özledim yine. senede bi kere bana erzurum kar kış fırtına perileri geliyor
kışın kar sonrası ayazlar da fena olurOrası da ayrı soğuk ya. Yazın biz geberiyorduk sıcaktan, arkadaşım akşamları temmuzda montla fotoğraf atıyordu.
Buyur gel civcivcim burda da bir rüzgar var ki sorma yağacak gibiof of of of...
erzurumu özledim yine. senede bi kere bana erzurum kar kış fırtına perileri geliyor
https://giphy.com/a9xhxAxaqOfQsBuyur gel civcivcim burda da bir rüzgar var ki sorma yağacak gibi
Eki Görüntüle 3314764
gerçekten nerde oynarsa oynasın benim de aklıma ilk doktor rolü geliyor.ayy canım Doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?