- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Günaydın hayırlı cumalar ❤ Bitmeyecek öykü bugün bitiyor inşallahEki Görüntüle 3317021
Eki Görüntüle 3317022
Sultan Süleyman Han Camii - Gümüşhane
Gümüşhane camilerinin ortak özelliği klasik Osmanlı mimarisi tarzında yapılmış olmalarıdır. İslam kent siluetinin en önemli öğesi olan camiler, günümüzden farklı olarak tarihte ibadethane vasfının yanı sıra sosyal ve eğitsel birçok işleve de sahip olmuştur. Gümüşhane’de, başta Süleymaniye Mahallesi^nde (eski Gümüşhane'de) 2 adet Sultan Süleyman Han Camii ve Küçük Camii olmak üzere toplam 27 adet tescilli cami mevcuttur.
Sultan Süleyman Han Camii Cami, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan, bugün 3 kilometre, kadar kuzey doğusunda bulunan ‘Süleymaniye Mahallesi’nde yer almaktadır. Kanuni Sultan Süleyman Dönemi yapıtı olan cami, günümüze kadar birçok onarım geçirmiştir. Dikdörtgen planlı yapı, mihrap önüne dikey uzanan üç neften meydana gelmiştir. Neftler 6 ahşap direk üzerine çatı ile örtülüdür. Caminin tek şerefeli olan minaresi kaıln silindirik bir gövdeye sahiptir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
tolin
Alp_BuRc
herkese günaydınEki Görüntüle 3317021
Eki Görüntüle 3317022
Sultan Süleyman Han Camii - Gümüşhane
Gümüşhane camilerinin ortak özelliği klasik Osmanlı mimarisi tarzında yapılmış olmalarıdır. İslam kent siluetinin en önemli öğesi olan camiler, günümüzden farklı olarak tarihte ibadethane vasfının yanı sıra sosyal ve eğitsel birçok işleve de sahip olmuştur. Gümüşhane’de, başta Süleymaniye Mahallesi^nde (eski Gümüşhane'de) 2 adet Sultan Süleyman Han Camii ve Küçük Camii olmak üzere toplam 27 adet tescilli cami mevcuttur.
Sultan Süleyman Han Camii Cami, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan, bugün 3 kilometre, kadar kuzey doğusunda bulunan ‘Süleymaniye Mahallesi’nde yer almaktadır. Kanuni Sultan Süleyman Dönemi yapıtı olan cami, günümüze kadar birçok onarım geçirmiştir. Dikdörtgen planlı yapı, mihrap önüne dikey uzanan üç neften meydana gelmiştir. Neftler 6 ahşap direk üzerine çatı ile örtülüdür. Caminin tek şerefeli olan minaresi kaıln silindirik bir gövdeye sahiptir.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
Less-is-More
hande_buse
L LADY VEGA
Pozitivite
Ozzybal
Kirmizi krizantem
tolin
Alp_BuRc
Merak etmeyin hocam onu bizimkiler de soruyorİlk atamam lise 3 buçuk sene orda çalıştım norm olup ortaokula geçince başlığı kırmızı kalemle mi yazalım diyen 5leri görünce dedim ben nereye düştüm
Uyku faslına geçeceğizHerkes catir catir kitap okuyor herhal
Elanin lalesi nerde ?
Hişşş uzun zamandır hiç böyle okumamıştımHerkes catir catir kitap okuyor herhal
Bu ne güzel bir fotoğraftırİyi akşamlar.
Eki Görüntüle 3317498
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?