Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben otizmli olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Kendini yazarak iyileştirmiş resmen
Bunu bilmiyodum hiç bir kaynakta da denk gelmedim ama mektuplarını okuyan uzmanlar onun şizofren olduğunu söylüyo. Otizm özel ilgi gerektirir yoksa konuşamaz ama arkadaşları arasında derin ve esprili olduğu soyleniyo. Otizm kafka için bi söylenti gibi . Zaten hakkında çok söylenti var

Ben Doğumdan sonra kötü günler geçirdim. Lohusa depresyonu beni mahvetti. Hiç uyumayan bir bebek yalnız olmak ağır gelmişti. Bebeğimi nasıl büyüttüm bilmiyorum yorgunluktan beynim yanmıştı. Şükür onunla elimden geldiği kadar iyi ilginmeye çalıştım. Ama bugün baktığımda yetersiz hissediyorum. Kitap okumaya anca o 1 buçuk yaşına gelince başlayabildim. Geçen yıl Mart’ta oldu oda. Bir sürü kitap okudum. Bir psikoloğun tavsiyesi ile. Şükür herşey çok iyi gidiyor. Ama hamileyken okumayı istedim bir çoğunu. Belki o zaman daha az etkilenirdim. Neyse hiç bir şey için geç değil onu biliyorum.

p
Ben de çok korkuyorum bunları yaşamaktan
Bu sebepla asla tam olarak anne olmak konusunda istekli olamıyorum. Yaş ilerledikçe de geç kalma korkusu geliyor
Çok zor ve büyük özveri isteyen bir durum ebeveynlik. Size ve bütün annelere bol güç diliyorum hepiniz bence süper kahramansınız:)
Bu arada önerilen kitapları paylaşır mısınız merak ettim:)

Annelik cok guzel tabiki zorlukları var ama o zor gunler gecince hic aklina gelmiyor yasananlar

Ben anne olmaya çok hazırdım. Sürpriz vs değilde ve harika bir hamilelik geçirdim. Ama doğum yaptıktan sonra dünyanın en yorgun en tükenmiş insanı hissettim. Çocuk beni hayatta tuttu kesinlikle o olmasa başedemezdim. Eğer yakınınızda size destek olacak kimse yoksa bu ekstra zorlayıcı oluyor. Eşinizde bu konuda feodal bir kafaya sahipse depresyon kaçınılmaz gibi. Buradan mı paylaşayım yoksa özelimi yazayım bilemedim.
Çocuk Hikaye Kitapları
Tavşan sakin ve rahat
Panda huzurlu ve mutlu
Sihirli nefesim
Gevşeme oyunu
Öfkemle Nasıl Başa Çıkabilirim?
Sakinleş
İnci Bazen Öfkeli Olabilir
Ters Yüz Öfke ile Tanış
Öfkelinozor Ömür
Bir Kurbağa Gibi Sakin ve Dikkatli
Kaybedince Kızan Sally
Semih’in Öfkesi
Öfkelendiğinde
Sakin Ol
Kavga Edersem Ne Olur?
Bay Sinirli
Kontrol Bende

Yetişkin Kitapları
Öfke Dansı
Çocuğunuza Kulak Verin
Seninle Başlamadı
Denemediğim Yol Kalmadı
Anne Baba ve Çocuk Arasında
Kusursuz Ebeveyn Yoktur
Kalp Zekası
Beden Kayıt Tutar
İyi hissetmek
Boş ayna
Annenin Duygusal Yokluğu

Kutu Oyunları
Öfke Kasırgası
Az lakırtı bol iletişim
Duygu kartları
Bu senin seçimin
Hikayeni sen oluştur
Duygu aktivite kutusu
Sihirli orman

Aktivite Kitapları
Çocuklar İçin Duygularla İletişim Becerileri
Çocuklar için Yaratıcı Baş Etme Becerileri
Duygularım / Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum

Buraya yazayım belki başkalarınında ilgisini çeker. Anne olmak dünyada tadılması gereken en güzel duygu. Anne olmaz zor ama kokusu yeter diye boşuna dememiş Nil Çok ertelemeyin ileri yaş daha sıkıntılı. Kendimden biliyorum. Ve anne olmadan önce hiç yaşamadığımı farkettim.

Tesekkurler onerilerin icin

Ben de aynı dönemlerde bu kitabı edindim ama şartlar okumaya el vermedi o dönem. Ben de sizin gibi düşünüyorum tekrar o baş edilemez duyguları yaşamamak için okumak istiyorum o kitabı

Ben bakmıştım kitaba ama yorumlarında hep kendinizi kapana kısılmış gibi hissediyorsunuz kadının çöküşü vs yazdığı için almamıştım. Baktığım dönemde ruh halim çok sağlıklı değildi

Kadın kendi içinde de problemliymiş zaten, ölümle ilgili baya şiirleri falan var. Birkaç yorum daha gelirse kararımı vereceğim. Teşekkür ediyore

Ya yine Ceolho beni mest etti
Veronika ölmek istiyor

Veronika 20 li yaşlarında hayatın monotonluğundan sıkılmış, geleceğe dair kaygıları olan biri. Hayatın gerçeklerine karşın elinden bir şey gelmediğini düşünüyor ve kendini aciz hissediyor. Bu duygularla yaşarken intihar etmeyi deniyor ve başarısız oluyor, gözlerini açtığında ise kendisini bir akıl hastanesinde buluyor.

Her şey buradan sonra başlıyor.
O akıl hastanesinde kendisi ile birlikte bir çok kişinin hayatına anlam katacağından habersiz, intihar girişiminde kalbine verdiği zarar ile yaşamaya çalışıyor.. Doktor kısa zamanda öleceğini söylüyor.
Ve o andan itibaren ölüm bilinci hem onun hayatında hemde tanıdığı insanların hayatında çok özel değişiklikler yaratıyor.

Çok keyif aldım okurken kesinlikle okumanızı öneririm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…