GünaydınÖneriniz icin teşekkür ederimbaşladım okumaya güzel ilerliyor . Ben sizin nickinizi hatırladım, siz bi süre önce cocugunuz için kitap onerisi istemistiniz öyle degil mi ? Ben o zaman kitap düşünmüştüm ama paylaşmayı unuttum. Musait vakitte liste yaparim size hâlâ istiyorsanız
GünaydınnnEki Görüntüle 3367749
Aynalı Mağara - Amasya
Ziyaret Beldesi yolu üzerinde şehir merkezine 3,3 kilometre uzaklıktadır. Kaya mezarlarının en iyi işlenmiş ve tamamlanmış olanıdır. Yerden dört basamakla çıkılan mezar düz bir kayaya oyulmuştur. Genişliği 9,8 metre yüksekliği 13 metredir. Dış cepheden bakıldığı zaman usta bir taş işçiliği ile yapıldığı görülebilir. Mağaranın dış cephe yüzeyi perdahlanarak parlatılmıştır. Buraya Aynalı Mağara denmesinin nedeni de, güneş vurduğu zaman mağaranın cephesinin parlamasıdır.
Bu yapı, MÖ 2'nci yüzyılda Helenistik Çağ'da Amasya'da yaşamış Mitra Rahibi TES'in anıtsal mezarıdır. Mağaranın içinin çok geniş olması ve duvarlarda yer alan renkli resimler ve mağaranın alınlığında yazan "Büyük Rahip Tes" yazısı bu mezarın TES'e ait olduğunu desteklemektedir. Mezar odası dikdörtgen biçiminde olup, girişin sağ tarafında mezar nişi ve çukuru (teknesi) bulunmaktadır. Dikdörtgen şeklindeki mezar odasının yüzeyi ikinci kullanım olarak, 11'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından keşişhane olarak kullanıldığı ve bu kullanımda yapıldığı tahmin edilen renkli duvar resimleri bulunmaktadır. Tonoz kısmında altısı sağda, altısı solda olmak üzere on iki havari tasvirleri vardır.
Günaydınlar
Life light
Levaiz
Eleadora
M MrsDelfino
O Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Jawlensky
Istenmeyentuyy
E Etkili Eleman
U UcanSupurge
C Capanin Gururu Teyom
mimesis
nemesis
T tofy92
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume
suç ve ceza bitti.388 sayfaydı benim okuduğum.sadeleştire sadeleşire bir hal olmuşlar .ama iyide olmuş.bazı bölümlerde 3.kişilerin hayatları anlatıla anlatıla bitirilmiyor
GünaydınEki Görüntüle 3367749
Aynalı Mağara - Amasya
Ziyaret Beldesi yolu üzerinde şehir merkezine 3,3 kilometre uzaklıktadır. Kaya mezarlarının en iyi işlenmiş ve tamamlanmış olanıdır. Yerden dört basamakla çıkılan mezar düz bir kayaya oyulmuştur. Genişliği 9,8 metre yüksekliği 13 metredir. Dış cepheden bakıldığı zaman usta bir taş işçiliği ile yapıldığı görülebilir. Mağaranın dış cephe yüzeyi perdahlanarak parlatılmıştır. Buraya Aynalı Mağara denmesinin nedeni de, güneş vurduğu zaman mağaranın cephesinin parlamasıdır.
Bu yapı, MÖ 2'nci yüzyılda Helenistik Çağ'da Amasya'da yaşamış Mitra Rahibi TES'in anıtsal mezarıdır. Mağaranın içinin çok geniş olması ve duvarlarda yer alan renkli resimler ve mağaranın alınlığında yazan "Büyük Rahip Tes" yazısı bu mezarın TES'e ait olduğunu desteklemektedir. Mezar odası dikdörtgen biçiminde olup, girişin sağ tarafında mezar nişi ve çukuru (teknesi) bulunmaktadır. Dikdörtgen şeklindeki mezar odasının yüzeyi ikinci kullanım olarak, 11'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından keşişhane olarak kullanıldığı ve bu kullanımda yapıldığı tahmin edilen renkli duvar resimleri bulunmaktadır. Tonoz kısmında altısı sağda, altısı solda olmak üzere on iki havari tasvirleri vardır.
Günaydınlar
Life light
Levaiz
Eleadora
M MrsDelfino
O Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Jawlensky
Istenmeyentuyy
E Etkili Eleman
U UcanSupurge
C Capanin Gururu Teyom
mimesis
nemesis
T tofy92
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume
evet genelleme olarak tabiki haksızlık olur.Türk yazarların kitaplarnda bu durumu bende sevmiyorum.ama suç ve cezada özellikle sonyanın sarhoş babasıyla baş karakterin meyhanede karşılaşma ve aralarında geçen konuşma ve hayat hikayesi fazlasıyla boğdu beni.Tabi bu durum okunan zaman ve mekanlada alakalı.Sadeleştirilmiş metin okumayı sevmiyorum. ban göre kitabın bütünlüğünü bozuyor. Yazılmış bir kitabı sadeleştirip alın okuyun bunu demekokurlara haksızlık gibi geliyor.
Karamazov Kardeşler, Öteki ve Beyaz Geceler'i okudum benseneye bir daha okursun benceDostoyevski, duraklama döneminden sonra tekrar bu kitapla ün kazanmış. son kitabı da Karamazov Kardeşler. Bütün deneyimlerini onda toplamış.
Ben de Allah ömür verir, emeklilik zamanına kadar yaşarsam inzivaya çekilip tekrar kitaplarımla vakit geçirmeyi, anıları tazelemeyi istiyorum.O yüzden vermeye kıyamıyorum canımDaha önce tüm kitaplarını dağıtmış biri olarak bi yandan iyi ki vermişim diyorum çünkü hapishanelere göndermiştim onların okumalarina vesile olmak iyi hissettirdi ama bi yandan da her kitabımin aldığım ve okuduğum zamanların anısı vardi onun icin hatıra kalmasini isterdim ve hatta çok eskiden okuduğum kitaplarimin sayfalarina tekrar dokunup o zamandan bu zamana değişen gelişen benligimle yeniden farklı duygularla okumayi isterdim
Bugün bir arkadaş gelmiş kitaplarini dağıtırsan bana ver diyor, sözde şaka yapıyor. Dedim kitaplarımı niye dağıtayım, yerim olsa daha çok alacağım kitap var
Diğerlerini de okuruz artık birlikteKaramazov Kardeşler, Öteki ve Beyaz Geceler'i okudum ben
Kitaplık yaptiracakmis hemen dolduramaz diye benden istiyor"Zaten ben bunları dağıtmak için aldım hayrına" deseydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?