Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi geceler
Ruhlar Evi’ni bitirdim, son 200 sayfa elimden bırakamadım. Aralık ayında hedef tutturmak için kısa kitaplara yöneldiğim için okumamıştım
Sayenizde çok güzel bir kitap daha okumuş oldum.
Okulda fırsat buldukça Kurban Tuzağından Kurtulmak kitabını okuyorum.
Tehlikeli Oyunlar’a da şöyle bir giriş yaptım.
Lanetli Tavşan’ı mı Suç ve Ceza’yı mı önce okusam diye düşünüyorum şu an. Belki de uyurum.
 
Günaydın
Çok sevinirim hala arayış içindeyim
En son “Satranç" kitabını okudu.
“Denemeler” kitabını okumaya başladı ama biraz ağır geldi.
Lgs senesi olduğu için “Satranç “gibi ince akıcı kitaplar daha iyi geliyor

Keyifli okumalar diliyorum bitirince yorumlarınızı da merak ediyorum
 



Aynalı Mağara - Amasya​

Ziyaret Beldesi yolu üzerinde şehir merkezine 3,3 kilometre uzaklıktadır. Kaya mezarlarının en iyi işlenmiş ve tamamlanmış olanıdır. Yerden dört basamakla çıkılan mezar düz bir kayaya oyulmuştur. Genişliği 9,8 metre yüksekliği 13 metredir. Dış cepheden bakıldığı zaman usta bir taş işçiliği ile yapıldığı görülebilir. Mağaranın dış cephe yüzeyi perdahlanarak parlatılmıştır. Buraya Aynalı Mağara denmesinin nedeni de, güneş vurduğu zaman mağaranın cephesinin parlamasıdır.
Bu yapı, MÖ 2'nci yüzyılda Helenistik Çağ'da Amasya'da yaşamış Mitra Rahibi TES'in anıtsal mezarıdır. Mağaranın içinin çok geniş olması ve duvarlarda yer alan renkli resimler ve mağaranın alınlığında yazan "Büyük Rahip Tes" yazısı bu mezarın TES'e ait olduğunu desteklemektedir. Mezar odası dikdörtgen biçiminde olup, girişin sağ tarafında mezar nişi ve çukuru (teknesi) bulunmaktadır. Dikdörtgen şeklindeki mezar odasının yüzeyi ikinci kullanım olarak, 11'inci yüzyılda Bizanslılar tarafından keşişhane olarak kullanıldığı ve bu kullanımda yapıldığı tahmin edilen renkli duvar resimleri bulunmaktadır. Tonoz kısmında altısı sağda, altısı solda olmak üzere on iki havari tasvirleri vardır.


Günaydınlar

Life light
Levaiz
Eleadora
M MrsDelfino
O Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Jawlensky
Istenmeyentuyy
E Etkili Eleman
U UcanSupurge
C Capanin Gururu Teyom
mimesis
nemesis
T tofy92
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume


 
Günaydınnn
 
suç ve ceza bitti.388 sayfaydı benim okuduğum.sadeleştire sadeleşire bir hal olmuşlar .ama iyide olmuş.bazı bölümlerde 3.kişilerin hayatları anlatıla anlatıla bitirilmiyor

Sadeleştirilmiş metin okumayı sevmiyorum. ban göre kitabın bütünlüğünü bozuyor. Yazılmış bir kitabı sadeleştirip alın okuyun bunu demek okurlara haksızlık gibi geliyor.
 
Son düzenleme:
Günaydın Hayırlı kandiller olsun ,tüm dualarımız hayırlısıyla kabul olsun
 
Sadeleştirilmiş metin okumayı sevmiyorum. ban göre kitabın bütünlüğünü bozuyor. Yazılmış bir kitabı sadeleştirip alın okuyun bunu demekokurlara haksızlık gibi geliyor.
evet genelleme olarak tabiki haksızlık olur.Türk yazarların kitaplarnda bu durumu bende sevmiyorum.ama suç ve cezada özellikle sonyanın sarhoş babasıyla baş karakterin meyhanede karşılaşma ve aralarında geçen konuşma ve hayat hikayesi fazlasıyla boğdu beni.Tabi bu durum okunan zaman ve mekanlada alakalı.
 
seneye bir daha okursun bence Dostoyevski, duraklama döneminden sonra tekrar bu kitapla ün kazanmış. son kitabı da Karamazov Kardeşler. Bütün deneyimlerini onda toplamış.
Karamazov Kardeşler, Öteki ve Beyaz Geceler'i okudum ben
 
Ben de Allah ömür verir, emeklilik zamanına kadar yaşarsam inzivaya çekilip tekrar kitaplarımla vakit geçirmeyi, anıları tazelemeyi istiyorum.O yüzden vermeye kıyamıyorum canım
 
Bugün bir arkadaş gelmiş kitaplarini dağıtırsan bana ver diyor, sözde şaka yapıyor. Dedim kitaplarımı niye dağıtayım, yerim olsa daha çok alacağım kitap var

"Zaten ben bunları dağıtmak için aldım hayrına" deseydin
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…