GünaydınEki Görüntüle 3369839
Eki Görüntüle 3369840
Ankara Kalesi - Ankara
Ankara’nın sembollerinden biri olan Ankara Kalesi’nin tarihi, kent tarihi kadar eskidir.Galatların Ankara’ya yerleşmesi sırasında var olan ve Romalılar döneminde onarım gören kalenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. İç ve dış kale olmak üzere iki kısımdan oluşan kalenin iç surları, 7. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir.
Bizans saldırıları sırasında tahribata uğramış ve 9. yüzyılda Bizanslılar tarafından yeniden onarılmıştır. Dış surların ne zaman eklendiği kesin olarak saptanamamıştır.Malazgirt Savaşı’ndan iki yıl sonra Selçuklular bölgeye hâkim olmuşlardır. Bu dönemde kale onarılıp genişletilmiştir. Kurulduğu tepenin yanında akan Hatip Çayı, Bent Deresi’nden 110 metre yüksektedir.
Kalenin 20’den fazla kulesi vardır. Dış kale Ankara’yı bir yürek şeklinde çevirir. Dört katlı olan iç kale, kısmen Ankara Taşı’ndan kısmen de toplama taşlardan yapılmıştır. İç kalenin iki büyük kapısı olup birisi Dış Kapı diğeri ise Hisar Kapısı adını alır.
Bu kapı üzerinde İlhanlılara ait bir kitabe bulunmaktadır. İç kale, yükseklikleri 14-16 metre arasında değişen beşgen şekilli 42 kuleden oluşur. Kuzeybatı kısmında Selçuklu hükümdarının yaptırdığı onarımları gösteren bir yazıt bulunmaktadır. Bugün kale içinde Osmanlı Ankara’sından kalan çok sayıda ev bulunmaktadır. Bunların bazıları onarılarak lokanta, dükkân vb. olarak kullanılmaktadır.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
@Life light
@Levaiz
Eleadora
@MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
@Ruveyda-
K Kitapkontesi
Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Limonsuzzcay
Jawlensky
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
U UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
A Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
@choccywhoccydoodah
Natsume
Ayfer Tunç ne yazsa okurum diyenlerden olduğum için okuyalı çok oldu ama bıraktığı hissi hatırlıyorum. Kahramanların yaşadığı duyguları çok güzel yansıtıyor ve kitabı bitirince bir süre etkisi devam etmişti. Belki de benim psikolojim o dönem bunalıma yatkındı bilemiyorum. Sen okuyunca konuşuruzOkudun muNe zamandır benim gözüme çarpıyordu ,dün baktım indirime girmiş, hemen aldım
GünaydııınEki Görüntüle 3369839
Eki Görüntüle 3369840
Ankara Kalesi - Ankara
Ankara’nın sembollerinden biri olan Ankara Kalesi’nin tarihi, kent tarihi kadar eskidir.Galatların Ankara’ya yerleşmesi sırasında var olan ve Romalılar döneminde onarım gören kalenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. İç ve dış kale olmak üzere iki kısımdan oluşan kalenin iç surları, 7. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir.
Bizans saldırıları sırasında tahribata uğramış ve 9. yüzyılda Bizanslılar tarafından yeniden onarılmıştır. Dış surların ne zaman eklendiği kesin olarak saptanamamıştır.Malazgirt Savaşı’ndan iki yıl sonra Selçuklular bölgeye hâkim olmuşlardır. Bu dönemde kale onarılıp genişletilmiştir. Kurulduğu tepenin yanında akan Hatip Çayı, Bent Deresi’nden 110 metre yüksektedir.
Kalenin 20’den fazla kulesi vardır. Dış kale Ankara’yı bir yürek şeklinde çevirir. Dört katlı olan iç kale, kısmen Ankara Taşı’ndan kısmen de toplama taşlardan yapılmıştır. İç kalenin iki büyük kapısı olup birisi Dış Kapı diğeri ise Hisar Kapısı adını alır.
Bu kapı üzerinde İlhanlılara ait bir kitabe bulunmaktadır. İç kale, yükseklikleri 14-16 metre arasında değişen beşgen şekilli 42 kuleden oluşur. Kuzeybatı kısmında Selçuklu hükümdarının yaptırdığı onarımları gösteren bir yazıt bulunmaktadır. Bugün kale içinde Osmanlı Ankara’sından kalan çok sayıda ev bulunmaktadır. Bunların bazıları onarılarak lokanta, dükkân vb. olarak kullanılmaktadır.
@Life light
@Levaiz
Eleadora
@MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
@Ruveyda-
K Kitapkontesi
Arrietty_
yet07
@Limonsuzzcay
Jawlensky
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
U UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
A Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
@choccywhoccydoodah
Natsume
Günaydin
Liste niye gozume kisa geldi
herkese günaydınEki Görüntüle 3369839
Eki Görüntüle 3369840
Ankara Kalesi - Ankara
@Life light
@Levaiz
Eleadora
@MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
@Ruveyda-
K Kitapkontesi
Arrietty_
yet07
@Limonsuzzcay
Jawlensky
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
U UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
A Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
@choccywhoccydoodah
Natsume
Keyifle okuGünaydın herkese ,sabah sabah kargomu getirdilerumarım bu ay başka kitap almam
Eki Görüntüle 3369834
Bu ewa dil uygulaması olan mı? Oysa eğer 120 aylık ödemesi mi?
TamamdırAyfer Tunç ne yazsa okurum diyenlerden olduğum için okuyalı çok oldu ama bıraktığı hissi hatırlıyorum. Kahramanların yaşadığı duyguları çok güzel yansıtıyor ve kitabı bitirince bir süre etkisi devam etmişti. Belki de benim psikolojim o dönem bunalıma yatkındı bilemiyorum. Sen okuyunca konuşuruz
Teşekkür ederimKeyifle oku
Açılacak acele etmem. Açılınca merak etmeye başlıyorsunGuya bugun 300. Sayfada olmam gerekiyordu suc ve ceza da. Daha 70deyim
Begenmedim de degil. Ceviride sorun yok. Acaba hazir mi degilim
Selam kızlarEki Görüntüle 3369839
Eki Görüntüle 3369840
Ankara Kalesi - Ankara
@Life light
@Levaiz
Eleadora
@MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
@Ruveyda-
K Kitapkontesi
Arrietty_
yet07
@Limonsuzzcay
Jawlensky
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
U UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
A Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
@choccywhoccydoodah
Natsume
535 te bıraktım ben de dün akşam. Şimdi kızımı uyutup okuyacağım. Gittikçe de güzelleşiyor. Sırf Stepan yüzünden bırakmtıştım bu kitabı, sabretseymişim okurmuşumEcinniler 468 deyim. Bugün biraz daha okurum fırsat bulabilirsemEcinniler okuyan arkadaşlarım sizler kaçıncı sayfalardasınız? Bu arada iyi ki okuyoruz, çok sevdiğim bir kitap olacak,hissediyorum
526 dayım ben deSelamlar iyi haftalar
535 te bıraktım ben de dün akşam. Şimdi kızımı uyutup okuyacağım. Gittikçe de güzelleşiyor. Sırf Stepan yüzünden bırakmtıştım bu kitabı, sabretseymişim okurmuşum
Almayıp almayıp uygulamayı canından bezdirmekBu başarının sırrı nedir
Evet canım ben gelen teklifleri kabul etmeyip yıllık 240 liraya kadar teklifler düşünce aldım teyo benden çok bekledi yıllık 120ye almışBu ewa dil uygulaması olan mı? Oysa eğer 120 aylık ödemesi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?