Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk büyüyünce rahat rahat kitap okurum diye düşünen bana bu mesaj şoku
Küçükken daha çok okuyorsun arkadaşım
O zaman oyun beklemiyorlar bu kadar. Büyüdükçe tripleri de artıyor. choccywhoccydoodah dediği gibi benimki de bana aynı cümleyi kuruyor "kitap, kitap, kitap. Çocuğumla oynayayım yok. Bu çocuk annesiyle oyun oynamak istiyor diye düşünmüyor annesi" diyor ldödöd
 
ay çok alem ya. Laflara bak müthiş yani bu nesil gümbür gümbür geliyor maşallah
Aynen öyle sana katılıyorum.
Kızım bebekken(tek çocukken)o uyurdu ben yanına uzanır uyuduğu süre boyunca kitap okurdum. Elli ton üçlemesini ki bilen bilir kalın kalın kitaplardır,5 günde mi ne okumuştum hatta eşime demiştim aldığım kitaplar bitti,ne yapıyorsun kitaba bakıp okudum diyip geçiyormusun? demişti.
En az 1 saat okuma imkanı bulurdum günde,oğlum olunca o uyuyunca kızımla vakit geçirmem gerekti haliyle okumayı askıya aldım. Şimdi ikisi de okula gidiyorlar o zaman rahatça okuyorum ama okul dışı zamanlarda hep bir sitem hep bir isyan. Oğlumu denedim oyun oynuyor mesela kendi kendine bende hah şimdi biraz okurum oyuna daldı diyorum elime aldığım an anne şunu yapalım mı? Bunu yapalım mı? Acıktım,susadım hadi oynayalım diyor. Şu an da kitabı almıştım elime bıraktırdı bir bahaneyle.
 
Benim 8 yasindakide hoslanmiyor surekli okumamdan. Aksam 20 dk birlikte oluyoruz zaten niye hep okuyorsun,oyun oyna benimle diyor. 11 yasindaki abisine bulasmak yerine bana bulasmayi seviyor. Belki Buda 11 olunca benimle oynamakdan vazgecer

Suan dansda,bende beklerken Lanetli Tavşan i okuyorum. Kafa öyküsündeyim.
Dans bitince oykude biter. Benden de bugunluk bu kadar. Cok okudum
 
Bende öyle işte. Ama birisi bana bir kitabın filmi var diyince ne filmini izliyorum ne kitabı okuyorum
Filmi değil de ondan esinlenilmiş kısa bir dizisi var. Ben de Körlük ve Görmek’i okuduktan sonra dizisini nişanlımla izleyeceğim. Saramago’nun Kopyalanmış Adam’ını okumuştum. Okuduğum kitaplar arasında en etkilendiğim kitap olmuştu. Daha sonra da Enemy adında ondan esinlenmiş filmi izlemiştik. Nişanlım kitap okumak yerine sinemayı tercih ediyor. O yüzden benim okuduğum kitapların dizilerini/filmlerini izliyoruz. Ben kitapla arasındaki farkları anlatıyorum ve birlikte yorumluyoruz. Okumadan önermem doğru olmaz ama Saramago’ya şans ver, derim .
 
Efenim buyrun Ecinniler yorumu geldi, kitabı okumayan kalmasın


Ecinniler

Nasıl başlayacağımı bilemiyorum ancak harika bir kitap okudum. Her anlamda benim için çok doyurucu bir kitap oldu Ecinniler. Yaklaşık 5 yıl kadar önce çok merak ederek almış, ancak okuyacak cesareti bir türlü kendimde bulamamıştım.

Dostoyevski Ecinniler’i gerçek bir olaydan esinlenerek yazmış. 1869 yılında çevresini devrim için örgütleyen Neçayev’den esinlenmiş. Kitapta Ateizm, Nihilizm, Sosyalizm ve yer yer Liberalizm eleştirileri mevcut. Aslında ana konu bunların üzerine kurulu, öte yandan Rus toplumuna karşı eleştirilerini hiç sakınmadan yazmış Dostoyevski.
Neçayev’den esinlenerek ortaya çıkarılan Pyotr Stepanoviç; toplumu ayaklandırmak yönetime karşı direnmek, toplumda karışıklık çıkarmak için bir devrimci grup oluşturur. Aslında tüm olaylar bu örgütün çevresinde şekillenir.

Konudan bağımsız olarak şunu belirtmek isterim, kitaptaki bir çok karakter üzerine uzun uzun düşünülecek, bazen sınırlarınızı zorlayacak ve “nasıl bu kadar iyi tasvir edebildi” şeklinde düşüneceğiniz şekilde yazılmış. Bu yüzden kitap her ne kadar siyasi bir temel üzerine yazılmış gibi görünse de, psikolojik tahliller açısından da harika. Özellikle Nikolay’ın son mektubunda bir süre duvara baktım

Sakin bir zamanda, kitap içeriğindeki siyasi kavramlar için biraz alt yapı oluşturarak ve dönemin siyasi sosyolojik yapısını inceleyerek okumanızı tavsiye ederim
 
Geçen sene bir hevesle bu topiğe yazıyordum ama sonra okul dersleri yoğun geldiği için hiç kitap okuyamaz olmuştum. Bu sene zamanımı biraz daha iyi kullanıyorumm. Ocak ayında Paul ile Virginie'yi okudum, İrade Terbiyesi'ni okudum(eskiden okumuştum ama şimdi tekrar bi' okudum, çok faydalı bir kitap bence) şimdi arkadaşımın hediyesi olan Lordlar ve Varisler kitabını okuyorum. Hiç benlik değilmiş kitap ama bitsin diye hızlı hızlı okuyorum valla..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…