Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama olabilir
Normalde hiç bir film kitabın yerini tutamaz benim için, ama istisnalara yer verebilirim
Ben de senin gibi dusunuyorum kitaplar ve filmleri hakkinda. Ama anna icin farkli dusuncelerdeyim

Wirginia Wolf - Kendine Ait Bir Oda alıntıları

"İsterseniz kütüphanelerinizi kilitleyin ama zihnimin özgürlüğünü kilitleyebileceğiniz hiçbir kapı, kilit, sürgü yoktur"

"Böylece çok garip ve karışık bir varlık çıkıyor ortaya. Hayal edildiğinde çok önemli, pratikte çok önemsiz. Şiir kitaplarını baştan sona istila etmiş, tarihte ise adı geçmiyor. Kurmacalarda, kralların ve fatihlerin hayatlarına hükmediyor; gerçek hayatta ailesinin parmağına zorla yüzük taktığı herhangi bir delikanlının kölesi."

"Dünya kadına, erkeklere dediği gibi ‘İstersen yaz, umurumda değil’,
demiyordu. Dünya kaba kaba gülerek,
‘Yazmak mı?’ diyordu."

"çünkü büyük şairler ölmezler; onlar süregiden varlıklardır; bizlerin
arasında ete kemiğe bürünüp dolaşmak için fırsatları yoktur
sadece."

"Şiirin hem anası olmalıdır hem babası. Faşist şiir, korkarım ki, kasabaların birindeki müzede, cam bir kavanoz içinde gördüğümüz türden kürtajla alınmış ürkütücü küçük bir cenin olacaktır. Böyle canavarların pek uzun ömürlü olmadığı söylenir; böyle bir harikanın bir tarlada ot biçtiği görülmemiştir. Bir bedende iki baş olması hayatı uzatmaz."

"çünkü bir erkek için çok derin, çözümü çok zor,
çok simgesel olan duygu kadını sadece şaşırtır."

"İstemeden evlendirilmişlerdi kadınlar, bir odaya tıkılıp bir tek şeyle meşgul olmaya zorlanmışlardı, bu durumda bir oyun yazarı
onları nasıl eksiksiz, ilginç ya da gerçeğe uygun şekilde
anlatabilirdi ki? Tek olası tercüman aşk olabilirdi"

"Romanlar çoğunlukla panzehir değil, uyuşturucu
etkisi gösterirler, insanın içini dağlayıp harekete
geçireceklerine uyuşukluğa sevk ederler"

"Belki de Doğa, tamamen mantıksız davranarak, görünmez
mürekkeple zihnimizin duvarlarına bir uyarı çizmiştir ve bu
büyük sanatçılar onu doğrulamışlardır; görünür olması için
sadece yeteneklerin ateşine tutulması gereken bir karalamadır"

‘Kadınlar yarasalar ya da baykuşlar
gibi yaşıyor, hayvanlar gibi çalışıyor ve solucanlar gibi
ölüyorlar…’

İyi Akşamlar Kitapsever Canlarım

İclal Aydın, “Kalbimin Can Mayası” iki gün önce bitti ve ben yeni kitaba başladım. “Artık Biliyorum” dili basit, anlatımı basit kişisel gelişim kitabı ( sayılır )
Anna’yı sizlerle beraber okuyamadım ama sıradaki kitapta sizlere eşik etmeyi çok isterim.

Iyi akşamlar Umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir hanımlar...

Taşınma aşamasında olduğum için ne yazık ki bu aralar kitap okuyamıyorum, Veba'da son 50 sayfam, Davayı henüz yarılayamadım bile, fakat önümüzdeki haftaya kadar en az birini bitirmeyi planlıyorum.

Kitap zaten bu kadar dermişim. Çok güzel toparlamışsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…