Ben de merak ediyorum ama kültür olarak çok ters olduğum bir ülke. Yani İngilizleri Almanları biliyorum ama İspanyolları bilmiyorum. Ölmeden dünya turu yaparsam gideceğim ülkeler arasındaKesinlikle politik baktıkları için yaptıkları yanlışları görseler bile görmezden geliyorlar. Sebze meyveyi bile onlardan öğrenmişler İngilizler yapı olarak hala öyleler tembel bir millet. Tüm hafta çalışıp haftasonu bir pupta yer eve gelirler. Şansları çok zengin bir krallıkları bir dolu sömürgeleri var.
İspanya seville en çok merak ettiğim yerler arasındaydı. Şimdi daha çok merak eder oldum
Bence müslünamları örnek aşmışlar zamanında daha yakın gelebilirBen de merak ediyorum ama kültür olarak çok ters olduğum bir ülke. Yani İngilizleri Almanları biliyorum ama İspanyolları bilmiyorum. Ölmeden dünya turu yaparsam gideceğim ülkeler arasında i
Doğru en azından hamamları var. Temiz insanlarBence müslünamları örnek aşmışlar zamanında daha yakın gelebilirinşalllah hayalini gerçekleştirirsin.
32Kaç yaşındasın. Eğer benden gençsen ben hiç okumayayım o kitabıiyice çökmeyeyim
Hangi kitaptı bu kaçırdım. Bende Cumartesi bir film izlemiştim. Bende baya etkilendim. Hiç yaşlanmayacak gibi yaşadığımı farkettim. Yaşlanırsam nasıl bir hayatım olur düşünmeye başladım.
The best exotic marigold hotel diye bir filmdi.
bu arada filme de baktım listeme ekledim :)Hangi kitaptı bu kaçırdım. Bende Cumartesi bir film izlemiştim. Bende baya etkilendim. Hiç yaşlanmayacak gibi yaşadığımı farkettim. Yaşlanırsam nasıl bir hayatım olur düşünmeye başladım.
The best exotic marigold hotel diye bir filmdi.
Sevdim bu tabiri 35 yaşında biri olarakIza'nın Şarkısı kitabı. Sanırım gözümüzde yaşlılık sanırım bir anda olan bir şey. Sanki bir gün uyanacağız ve yaşlı olacağız gibi algılıyoruz. Yaşlılık yerine "yaş almak" kullanımı bana daha uygun gelmeye başladı. :)
Döneminde birçok intiharı teşvik etmiş diyorlar. Bir nevi bizdeki "bu akşam ölürüm" şarkısı gibi olmuş. Gençler bayağı etkilenmiş döneminde diye okumuştum.Genç Werther'in Acıları bitti.
Mektuplardan oluşan bir kitap. Werther adlı bir gencin aşık olması ve aklı ve kalbi arasında yaşadığı gel-gitleri yoğun olarak hissettirmesiyle ilerliyor. Çok düşünen, zamanına göre oldukça entelektüel bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Mektuplardan oluşması, kronolojik bir olay örgüsünün olmaması, kitabı okurken zorlanmama sebep oldu, yer yer çok sıkıldım.
ben de sevdim. hem hala her doğum günümde insanların sevinmemi garip karşılayanlara güzel bir açıklama olur. İnsan doğum gününde mutlu olmaz mı hiç? :)Sevdim bu tabiri 35 yaşında biri olarak
Hamam önemli valla aşırı pamuklaşma halleriDoğru en azından hamamları var. Temiz insanlar
Ben de aynı yorumu duydum, okurken içinde bulunduğum psikolojik durum sebebiyle öyle intihara sürükleyecek gibi hissetmedim. Hayatı ve hayattaki rolümü sorguladigim bir zamanda okusam belki çok daha derinden etkilenirdim.Döneminde birçok intiharı teşvik etmiş diyorlar. Bir nevi bizdeki "bu akşam ölürüm" şarkısı gibi olmuş. Gençler bayağı etkilenmiş döneminde diye okumuştum.
Üstüne birde masajHamam önemli valla aşırı pamuklaşma halleri
Ben de etkilenmemiştim intihar edecek kadar. Sanırım dönemsel bir durum. Hatta kitap beni de sıkmıştı. Yorumları ben de önceden okumuştum ve beklentimi karşılamamıştı. "Bunun için mi?" demiştim hatta :)Ben de aynı yorumu duydum, okurken içinde bulunduğum psikolojik durum sebebiyle öyle intihara sürükleyecek gibi hissetmedim. Hayatı ve hayattaki rolümü sorguladigim bir zamanda okusam belki çok daha derinden etkilenirdim.
Tam olarak aynı şeyi hissettim ben de. Bir gün depresyona girersem tekrar okumayı deneyeceğimBen de etkilenmemiştim intihar edecek kadar. Sanırım dönemsel bir durum. Hatta kitap beni de sıkmıştı. Yorumları ben de önceden okumuştum ve beklentimi karşılamamıştı. "Bunun için mi?" demiştim hatta :)
3632Sanırım 30 eşiği bunu gerektiriyor.Yaşımla ve yaş almakla sorunum yok ancak kitaptaki kadın eşini kayediyor. Beni etkileyen sanırım o oldu. Yaş almak ve yalnızlık. Sen kaç yaşındasın? Ama yaş almak değil de yalnızlık daha bi üzdü sanırım.
Geçmiş olsun canımBugun yine baş ağrısından tek sayfa bile okuyamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?