Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun yüzünden Ruslar için eve gelen misafire eşlerini sunuyorlarmış diyorlar

Ben öleyim de arkamdan kahrolsun dedi. Ama vronsky 3 gün ağlar 4. Gün başkasını bulur
Devamı olsa kesın oyle olurdu kendıne etti anna herkes dıyoduya acınası yazık dıye 40 kere dene dene anna yasadı bu durumu iliklerine kadar

Prens prenses aslında avrupadaki dük ve düşes e denkmiş. Onlarda taht ünvanı çar ve çariçe

Bence de ne olmuş sanki. Dönse kocası da kabul edecekti. Bari ona dönseydi
Donse kocası istemese içine sinmese bile cevre laflarından dolayı kabul ederdı gercekten ama anna vronskiy ile ilgili gereksiz bır hırs yaptı kafadan bıseyler türetmeye basladı

Evet zaten düello ya çağırması gerekiyordu aleksiy miydi kocası onun için, korktuğundan sebep yapamadı
aynen kendilerine öyle bı yol bulmuşlar.

biri kumarbazdi yasvindi adı. temiz yürekli iyi bı insan.

stepan vardı dilinin kocası karısını aldatiyodu temiz yürekli iyi bı adam.

vronski vardı adam annayla gayrimeşru çocuk yaptı, aşk yaşadı falan. o da temiz yürekli iyi bı adam

yav he heeee bı ben kötü yürekli kirli bı insanim dedim içimden

Ben anna kesin olecek dıyordum da tren yoluna atlayarak olacagını tahmın etmemiştim kafamdan hep duelloda vronskiy yi kocası vuracakken onune atlayarak olecek dıye gecırmıstim

ben de doğumda ölür diye bekledim

Bu yoruma bayıldım ya
Sen dur daha Levin e gelmedim sona sakladım
Kimin eli kimin cebinde
Favorim Dolli iyilik abidesi kadın

Bence Tolstoy, kitabında yer verdiği betimlemeler sayesinde kitabı kendisinin istediği gibi görmemizi sağlıyor. Bize fazla seçenek bırakmıyor. Ayrıca Anna karakterini kullanarak; kadınların kendi doğrularının dışında hareket edilince hemcinslerine karşı düşmanlığını ve bir kadının duygularına çok kolay yenik düşebildiğini gösteriyor. Sanki kadınları duygularıyla yaşayan mantıksız aciz varlık gibi gösteriyor.
Ah Anna....Duyguları yüzünden çalkantılı ve mutsuzluğa sürüklenen bir hayat.... sonu ölümle sonuçlanıyor tabii ki de. Hem de batıl bir inançla başlayan bir kitap aynı şekilde son buluyor.
Levin karakteri için ekleme yapmak isterim. Bu karakterin yaratılmasının sebebi ise bence dönemin şartlarını, yoksulluğu, zenginliği ve efendi ile işçi ilişkisini anlatmak istemiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…