- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Prens prenses aslında avrupadaki dük ve düşes e denkmiş. Onlarda taht ünvanı çar ve çariçe
Türk filmi tadındaOrda zaten bende öldüm öldüm dirildim ölceksen öl artık ya deyıp kitabı kapatıp kapatıp actım
Çünkü savunmasız kadın ortada bir suç varsa kesin kadındır suçlu olan.Vronsky toplantılarda eğlencelerde Fink atarken o sosyete bütün suçu Anna'ya atıp kadını yanlış bıraktılar. En kolayı kadını suçlamak. Çünkü kadının sadece adı var
Ben baslarda isimlerin hıc bırını anlamadım bile yınede aklımda tutabildiğim 6-7 ismi gecmezo ünvanlardan da gına geliyo insana ya
Ben ölumunu beklemiyordum. Öldugu yeri agzim acik okudum o kadar sasirdim
Allahım ölcektim o isimlerden artık üstten okumaya başlamıştım bende gereksiz biri ise adını okumuyordumBen baslarda isimlerin hıc bırını anlamadım bile yınede aklımda tutabildiğim 6-7 ismi gecmez
Öyle ölse daha iyiydihadi ya. ben kızı doğarken ölcek dedim. hele iki alekseyi el ele tutuşturdu tamam dedim şimdi ölecek
O kısımlar hem Anna hem kitide çok saçmaydı
Ay gercekten ya travmaydı o isimler kitap sonuna kadarAllahım ölcektim o isimlerden artık üstten okumaya başlamıştım bende gereksiz biri ise adını okumuyordum
Yolda görup sadece nasılsin muhabbetleri yaptıkları insanların bile bilmem kaç ismi yazıyordu
Ya nasıl ya. Böyle ölemez dedim ben hahajaj. O ölüm kızı doğarken olmalıydıBen ölumunu beklemiyordum. Öldugu yeri agzim acik okudum o kadar sasirdim
Harikaaaaadını Anna koydum alekseylerin yolu
Aynen yanlış anladım sanıp tekrar okudum orayıYa nasıl ya. Böyle ölemez dedim ben hahajaj. O ölüm kızı doğarken olmalıydı
Aynen ole. Ölum sekliydi sasirtici olanYa nasıl ya. Böyle ölemez dedim ben hahajaj. O ölüm kızı doğarken olmalıydı
Bir kadının yazmadığı çok bariz belliydi. Kadını anlatırken o kadar erkeksi anlatmış ki beni çok rahatsız etti. Histerik halleri çok abartılıydı. Aynı abartılıkla öldü zatenBence Tolstoy, kitabında yer verdiği betimlemeler sayesinde kitabı kendisinin istediği gibi görmemizi sağlıyor. Bize fazla seçenek bırakmıyor. Ayrıca Anna karakterini kullanarak; kadınların kendi doğrularının dışında hareket edilince hemcinslerine karşı düşmanlığını ve bir kadının duygularına çok kolay yenik düşebildiğini gösteriyor. Sanki kadınları duygularıyla yaşayan mantıksız aciz varlık gibi gösteriyor.
Ah Anna....Duyguları yüzünden çalkantılı ve mutsuzluğa sürüklenen bir hayat.... sonu ölümle sonuçlanıyor tabii ki de. Hem de batıl bir inançla başlayan bir kitap aynı şekilde son buluyor.
Levin karakteri için ekleme yapmak isterim. Bu karakterin yaratılmasının sebebi ise bence dönemin şartlarını, yoksulluğu, zenginliği ve efendi ile işçi ilişkisini anlatmak istemiştir.
Doli hayran kaldı hatta, o kadar güçlü olmayı çok istediyalnız erkekler o kadar gururlu güçlü gösterilip kadının fettan şeytan olarak vurgulanması da ayrı sinir bozucuydu.
o kadar eğitimli aydın kültürlü soylu bilgili yüksek mertebedeki erkekler kadın karşısında çaresiz.
gel de inan. yazar kadın sevmiyo sanırım. kitapta doli bile annaya ve yaptıklarına hak veriyodu bı yerde. çocuklarım olmasa benim hayatım ne olcak falan diye düşündürdü yazar.
Erkek egemen kitap olduğu zaten vronskye herkesin kucak açması ama Anna yı dışlamasından belli değil miyalnız erkekler o kadar gururlu güçlü gösterilip kadının fettan şeytan olarak vurgulanması da ayrı sinir bozucuydu.
o kadar eğitimli aydın kültürlü soylu bilgili yüksek mertebedeki erkekler kadın karşısında çaresiz.
gel de inan. yazar kadın sevmiyo sanırım. kitapta doli bile annaya ve yaptıklarına hak veriyodu bı yerde. çocuklarım olmasa benim hayatım ne olcak falan diye düşündürdü yazar.
Bir kadının yazmadığı çok bariz belliydi. Kadını anlatırken o kadar erkeksi anlatmış ki beni çok rahatsız etti. Histerik halleri çok abartılıydı. Aynı abartılıkla öldü zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?