• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Köpek kalbi - Mihail Bulgakov ‼️

Dünyaca ünlü doktorun bir sokak köpeğini alıp, yeni ölmüş bir suçlunun hipofiz bezini ve er bezlerini köpeğe nakil etmesi üzerine kurgulanmış öykü. İlginç olan kısım şu ki; köpeğin insanlaşması! Evet baya ölen adamın silüeti ve karakterine bürünüyor köpeğimiz.

Asla sıkmayan, merak uyandıran bir anlatım tarzı vardı. Yer yer bir gözlem defterinden aktardığı anlaşılan notları, inanılmaz gerçekçilik katmış.

Kurgu beni çok etkiledi, yazarımızın amacı ise sanıyorum bir insanlık eleştirisi yapmak.
Bu konuda da oldukça başarılı olmuş, mizah kattığı eleştiriler ile dolu satırlar.
Ben etkilendim ve beğendim doğrusu.

Alıntı 📌
"Şunu anlayın ki, asıl korkunç olan artık köpek kalbi değil, insan kalbi taşıması. Hem de doğada var olanlar arasında en rezilini."
Ne kadar ilginç bir kurgu 😦 alıntıyı da çok beğendim. Gerçekte böyle bir şey olsa insanın iç yüzü ortaya çıkar sanırım 😃

Safranbolu Evleri, Kristal Cam Tavan, Bulak Mencilis Mağarası, Eğriova Göleti

1624861331411.webp

1624861367144.webp

1624861384908.webp

1624861416074.webp

Karabük'ten herkese günaydın, mutlu haftalar
Bu hafta size güzellikler getirmesi dileğiyle ❤️

JES JES
Mehfam Mehfam
H M H M
kk birinci noteri kk birinci noteri
Less-is-More Less-is-More
asliogretmen asliogretmen
Nego Nego
Life light Life light
Bonus Bonus
WunderLost WunderLost
Oriana Oriana
Margaret Hale Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
Stevya Stevya
Mucizemsn Mucizemsn
D dolunay10
Jawlensky Jawlensky
WOMAN WOMAN
Kukrim Kukrim
Nosking Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera Otrera
yet07 yet07
Natsume Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay Limonsuzzcay
nemesis nemesis
dayler dayler dayler dayler
Jasminla Jasminla
T Tamam
Keira- Keira-
minik kalp0753 minik kalp0753
pomegranate_ pomegranate_
kimlanbu kimlanbu
elektra elektra
astrojurnal astrojurnal
Harpy Harpy
firdefs firdefs
Samsonn Samsonn
Blue_Black Blue_Black
pacman pacman
ummhnisa ummhnisa
Nikinik Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc Alp_BuRc
bir civciv annesi bir civciv annesi
Namaria Namaria
yesilimtrak yesilimtrak
bnnu bnnu
G gereksizkontes
MelodiminEsi MelodiminEsi

Günaydınnnnn 🤩

Köpek Kalbi’ni okuyun, okutun ben de çok beğenmiştim. O yazarın diğer kitaplarını da okumaya karar vermiştim, henüz evdekileri azaltamadığım için alamıyorum sadece😹
Sovyet rejimini de hicveden bir kitapmış bu yüzden Rusya’da ancak bir elli yıl sonra yayımlanabilmiş.😅
Okurken hiç aklıma gelmezdi ama okuduktan sonra kitap hakkındaki incelemelere göz atınca “vay be” demiştim🤣

Günaydın hayırlı sabahlar bereketli günler diliyorum bu aralar kitap okuyamıyorum sizler napiyorsunuz benmi böyleyim 😔
Sanırım hepimiz aynı durumdayız 🤷‍♀️ Bu ay okuma hızı çok düşük. İki güne çıkar zaten sonuçlar :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X