• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sheikh-zayed-camii-scaled.jpg

hacer-daglari-scaled.jpg

col-scaled.jpg

ferrari-dunyasi.jpg

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
1971 yılında, İngiliz hâkimiyetinden çıkıp, bir federasyon oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu/Arap Yarımadası’nda konuşlanmıştır. Doğuda Umman, güneyde Suudi Arabistan’la komşu olan ülkenin, batıda Katar’la, kuzeyde ise İran’la deniz sınırı bulunuyor. ‘‘Emirlikler’’ diye de anılan ülke, toplam yedi Emirlikten oluşuyor: Abu Dabi, Dubai, Acman (Ajman), Füceyre (Fujairah), Resü’l-Hayme (Ras al Khaimah), Şarika (Sharjah) ve Ummül-Kayveyn (Um al Quwain). Ülkenin en büyük emirliği Dubai’dir. İkinci büyük Emirlik olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin başkentidir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmi dil: Arapça. Fakat ülke, uzun yıllar İngiltere ile etkileşime girdiği için, özellikle çalışma hayatında, İngilizce daha çok kullanılıyor. Ülkedeki okuma yazma oranı ise %90 oranla iyi bir düzeyde.

BAE’nin genel yönetim şekli meşruti monarşidir; ancak kendine özgü yönetim usulleri de bulunuyor. Kuruluşundan itibaren, yazılı bir kural olmamasına rağmen, bir gelenek gibi, Dubai Emiri başbakan, Abu Dabi Emiri ise devlet başkanı olarak görev alıyor. Siyasi parti bulunmayan ülkede, danışma meclisi niteliğinde, 40 üyeden oluşan bir federal konsey bulunuyor. 2010’dan bir grup aktivistin ayaklanması ve reform çağrıları sonucu, meclis üyelerinin yarısı seçimle belirlenmeye başladı.

Günaydın , hayırlı cumalar ❤️

@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
@Stevya
Jawlensky Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07 mavitosbik07
@kahvesizasla91
Günaydın ben de yeşillenmişim🍀

hacer-daglari-scaled.jpg

col-scaled.jpg

ferrari-dunyasi.jpg

1971 yılında, İngiliz hâkimiyetinden çıkıp, bir federasyon oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu/Arap Yarımadası’nda konuşlanmıştır. Doğuda Umman, güneyde Suudi Arabistan’la komşu olan ülkenin, batıda Katar’la, kuzeyde ise İran’la deniz sınırı bulunuyor. ‘‘Emirlikler’’ diye de anılan ülke, toplam yedi Emirlikten oluşuyor: Abu Dabi, Dubai, Acman (Ajman), Füceyre (Fujairah), Resü’l-Hayme (Ras al Khaimah), Şarika (Sharjah) ve Ummül-Kayveyn (Um al Quwain). Ülkenin en büyük emirliği Dubai’dir. İkinci büyük Emirlik olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin başkentidir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmi dil: Arapça. Fakat ülke, uzun yıllar İngiltere ile etkileşime girdiği için, özellikle çalışma hayatında, İngilizce daha çok kullanılıyor. Ülkedeki okuma yazma oranı ise %90 oranla iyi bir düzeyde.

BAE’nin genel yönetim şekli meşruti monarşidir; ancak kendine özgü yönetim usulleri de bulunuyor. Kuruluşundan itibaren, yazılı bir kural olmamasına rağmen, bir gelenek gibi, Dubai Emiri başbakan, Abu Dabi Emiri ise devlet başkanı olarak görev alıyor. Siyasi parti bulunmayan ülkede, danışma meclisi niteliğinde, 40 üyeden oluşan bir federal konsey bulunuyor. 2010’dan bir grup aktivistin ayaklanması ve reform çağrıları sonucu, meclis üyelerinin yarısı seçimle belirlenmeye başladı.

@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
@Stevya
Jawlensky Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@kahvesizasla91
Günaydın
HAYIRLI CUMALAR ❤

hacer-daglari-scaled.jpg

col-scaled.jpg

ferrari-dunyasi.jpg

@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
@Stevya
Jawlensky Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
@kahvesizasla91
Günaydın hayırlı cumalar ❤️❤️

Dün konrad ya da konserve kutusundan çıkan çocuk kitabını bitirdim yazmayı unutmuşum. Kitap çok güzel yetişkinlere de güzel bakış açıları sunuyo ama en sonunda iki çocuğun dudaktan öpüşmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.odullu bir kitap aynı zamanda. 12 yaşından itibart herkesin okuyabileceği bir kitap genelde çocuk kitabı olarak biliniyo karakterler çocuk olduğu için. Toplumun çocuk yetiştirme algısını gösteren fabrika üretimi bir çocuğu konu alan bir kitap sonundaki o durum olmasa 10 üzerinden 10 veririm ama şimdi çocuklara tavsiye etmiyorum. Çünkü çocukların karşı cinse bir şeyler hissetmesi çok normal ancak fiziksel yakınlık onların ruhlarını yaralıyor. Çok severek beğenerek okuduğum kitabın sonunda böyle bir şeyle karşılaşmak beni üzdü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X