• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
JANE EYRE - CHARLOTTE BRONTE
Jane küçük yaşta annesiz ve babasız kalmıştır. Dayısının yanında yaşamaya başlar. Dayısı öldükten sonra yengesi Jane’i yatılı okula yollar. On yıl sonra öğretmen olan Jane ,Edward Rochester’ın konağında öğretmenlik yapmaya başlar. Burda hem gerçek aşkını bulacaktır hemde tahmin edemeyeceği olaylara göğüs germesi gerekecektir.
Kitabı severek okudum. Ortak okuma okaraku okunacak bir kitapmış bu da. Erkek egemen bir zamanda tek başına güçlü durmaya çalışan bir kadın görmek çok güzeldi. Dili anlatımı çok sade. Bana Türkan Şoray ve Edis Hun’un Sonbahar rüzgarları filmini anımsattı🤭🤭
Bana da Çalıkuşu nu anımsattı 🤔

ZACHARIUS USTA - JULES VERNE

Zacharius kusursuz bir saat üreticisidir herkes onun saatlerini konuşur ünü ülkeyi(İsviçre) aşmış Almaya ve Fransa’ya ulaşmıştır. Saat maşasını icat eder ve bu icattan sonra kibir başını döndürür. Tanrı sonsuzluğu yarattıysa kendi de Tanrı gibi zamanı yaratmıştır.Bir gün yaptığı bütün saatler bozulur ve müşterileri kapıya dizilir. Zacharius Ölümsüzlük ve kibir uğruna ruhunu satacak mı sorusunun cevabı kitabın sonu🙄🙄
Kısa ve akıcı bir kitap süper mi değil ama araya sıkıştırılabilir diye düşünüyorum. Dönemine göre başarılı bir fantastik kitap. Jules Verne’in o zamalardaki hayal dünyası inanılmaz bence

çok çoook severek okuduğum bir kitaptı.
ahmet ümit inanılmaz severim ve bu da en iyi kitaplarından biri bence.
Bende bayılıyorum Ahmet Ümit kitaplarına. Bu kitabıda çok kısa sürede zevk alarak okudum
Yaa bu ince Memet bitirdi beni bugün bütün gün okudum 363 sayfadayım şuan 😢
Ah o Çakır dikeni 😔
Bana da Çalıkuşu nu anımsattı 🤔

Çok spoiler olur söyleyemem🤣🤣 okudun mu sen

BOSNA HERSEK

Umut Tüneli

Saraybosna’nın belki de en etkileyici yerlerinden biri olan Umut (Hayat) Tüneli, savaşın izlerini en etkileyici şekilde görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Savaş sırasında ulaşım, ilaç, erzak ve iletişim gibi ihtiyaçlar için kullanılan tünel 960 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde bir insanın ancak geçebildiği bir genişlikte yapılmış.

Tünelin yapılması için bir aile evini hibe etmiş ve bu ev günümüzde müzeye giriş olarak kullanılıyor. İçerisinde savaş dönemlerine ait fotoğraflardan düzenlenen bir geçidinde bulunduğu müze, Bosna halkı açısından manevi olarak çok büyük bir öneme sahip.

saraybosna-umut-tuneli-scaled.jpg

Latin Bridge
Latin Köprüsü, tarih sayfalarında çok önemli bir yere sahiptir. AvusturyaMacaristan veliahdının bu köprü üzerinde öldürülmesinin I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olduğu belirtilmektedir.

latin-bridge-saraybosna-scaled.jpg

Inat Kuca
Nehrin bir yakasındaki evleri yıkarak kamuya mal etmek isteyen Avusturya-Macaristan Devleti’ne direnen ev sahibi, evinin diğer yakaya taşınmasını ister. Başka çare kalmayınca hükümet ev sahibinin bu isteğini yerine getirir ve evi nehrin diğer yakasına birebir aynısını inşa eder.

Miljacka Nehri’nin diğer yakasına evin her tuğlası her santimi ölçülerek özenle birebir aynısı yapıldıktan sonra Boşnak ev sahibi evin yıkılması için izin verir
inat-kuca-inat-evi-scaled.jpg

Kovaci Anıt Mezarı
Saraybosna’nın en yakın tarihinin bir kısmına şahit olabileceğiniz mezarlıkta, 1990’ların başında meydana gelen trajik ve kanlı iç savaşın izleri görülebiliyor. Saraybosna’da yaşanan savaşlar esnasında Sırp ve Boşnak güçleri arasında dört yıl süren uzun bir savaş dönemi yaşandı.

Kovači Anıt Mezarlığı’ysa bu kuşatma sırasında kendilerini Sırp saldırganlarından korurken kaybolan ve hayatını kaybeden Boşnaklar için yapılmıştır. Ayrıca mezarlığa gömülü olan önemli isimlerden biriyle, bağımsız Bosna’nın ilk cumhurbaşkanı olarak bilinen Alija Izetbegović’tir. Birçok devlet başkanının ziyaret ettiği bu anıt mezarlık, ülkenin yakın tarihindeki en önemli olaylardan birine saygı ve minnet için sıklıkla ziyaret ediliyor.
saraybosna-kovaci-anit-mezari-scaled.jpg

Benim de çok merak ettiğim ve mutlaka gitmek istediğim Saray Bosna'dan herkese günaydınlar ❤️

JES JES
Mehfam Mehfam
H M H M
kk birinci noteri kk birinci noteri
Less-is-More Less-is-More
Nego Nego
Life light Life light
Bonus Bonus
WunderLost WunderLost
Oriana Oriana
Margaret Hale Margaret Hale
Levaiz Levaiz