• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okavango Delta
the-elephant-crossing.jpg

GABORONE
9a5b2d0ab4d0f52387ffdd4f5e9fadf0.jpg

Okavango_vu4cuw.webp

CHOBE ULUSAL PARKI

Gnus_zebras_chobe_national_park.jpg

BOSTVANA

Afrika kıtasının güneyinde yer alan Botsvana, güney ve güneydoğusunda Güney Afrika Cumhuriyeti, kuzey ve batısında Namibya, kuzeydoğusunda ise Zambiya ve Zimbabve ile komşudur. 2,155,784 kişilik nüfusa sahip ülke, ulusal parkları, doğası ve vahşi yaşam alanlarıyla öne çıkmaktadır. Sahip olduğu “Chobe Ulusal Parkı”, “Gemsbok Ulusal Parkı” ve “Makgadikgadi Pans Ulusal Parkı” gibi önemli ulusal parklar turistlerin bu ülkeyi ziyaret etmesinde öncelikli sebepler arasındadır. Bu durum ekonomisini de olumlu yönde etkilemektedir.

En büyük şehri, aynı zamanda başkent olan Gaborone'dir. Bunun dışında Francistown ve Molepolole, diğer önemli ve büyük iki şehridir. Ülkenin resmi dili hem İngilizce hem de Setsvana dilleri olsa da, resmi konular dışında yerel halk çoğunlukla Setsvana dilini kullanmaktadır.

Botsvana tarihine ait ilk bilgiler günümüzden yaklaşık 1000 sene öncesine aittir. Daha önceleri için herhangi bir bilgi mevcut değildir. Hayvancılıkla uğraşan Tswana kabilesi kuzeyden gelerek Botsvana'ya yerleşmiştir. O dönemde yaygın olan hayvancılık, şimdilerde de ülkenin en önemli geçim kaynakları arasındadır. Ekonomiye katkısı olan diğer bir şey de zengin yeraltı kaynaklarının son zamanlarda işletilmeye başlamasıdır. Elmas, ülke ihracatının yüzde 70’ini oluşturmaktadır. Bunun dışında bakır, nikel, tuz, gümüş ve kömür gibi madenler çıkarılmaktadır.

Botsvana’da hava sıcaklıkları Kasım-Mayıs ayları arasında yüksektir. En sıcak olduğu ay ise Şubat’tır. Hava sıcaklığının daha az olduğu ve kış aylarının başlangıcı sayılan Nisan ayında Botsvana’yı ziyaret etmek daha uygundur.

Günaydınlar, Hayırlı Cumalar herkese ❤️

Bildirimler
tamam mı arkadaşlar?

JES JES
Mehfam Mehfam
H M H M
kk birinci noteri kk birinci noteri
Less-is-More Less-is-More
Nego Nego
Life light Life light
Bonus Bonus
WunderLost WunderLost
Oriana Oriana
Margaret Hale Margaret Hale
Levaiz Levaiz
Eleadora Eleadora
Stevya Stevya
Jawlensky Jawlensky
WOMAN WOMAN
Kukrim Kukrim
Nosking Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera Otrera
yet07 yet07
Natsume Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay Limonsuzzcay
nemesis nemesis
dayler dayler dayler dayler
Keira- Keira-
minik kalp0753 minik kalp0753
elektra elektra
astrojurnal astrojurnal
Harpy Harpy
firdefs firdefs
Blue_Black Blue_Black
pacman pacman
ummhnisa ummhnisa
Nikinik Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc Alp_BuRc
bir civciv annesi bir civciv annesi
yesilimtrak yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_ Arrietty_
Boncobo Boncobo
Irmak000 Irmak000
Ladycharms Ladycharms
cotard sendromu cotard sendromu
mavitosbik07 mavitosbik07
K kahvesizasla91
Hedef60kgolmak Hedef60kgolmak

nelluniverso nelluniverso
Ben tatamamım

Sinüzitim azdı 2-3 gündür bugun zirveye ulaştı🙄
Bir kaba sicak su koyup içine tuz at (deniz tuzu olsa guzel olur) basina havlu kapatip o buhari burundan alip agizdan ver , guzelce terletecek seni ve burun akıntısı başlayacak en son guzelce afedersin sumkur sinusler acilir biraz.

Birde burun kemiğini sivazla ve kaşlarin başladigi yer ve alin ortasinda dairesel hareketlerle masaj yap sinuslere ve bas agrisina iyi gelecek.
Şifa olsun inşallah

Tünaydınnn🥰

Geçmiş olsun canım🌸
Teşekkür ederim canım 🤗
Gecmis olsun.Allah şifa versin
Teşekkür ederim 🤩
Bir kaba sicak su koyup içine tuz at (deniz tuzu olsa guzel olur) basina havlu kapatip o buhari burundan alip agizdan ver , guzelce terletecek seni ve burun akıntısı başlayacak en son guzelce afedersin sumkur sinusler acilir biraz.

Birde burun kemiğini sivazla ve kaşlarin başladigi yer ve alin ortasinda dairesel hareketlerle masaj yap sinuslere ve bas agrisina iyi gelecek.
Şifa olsun inşallah
Benim artık kronikleşmiş durumda senelerden beri. Dönemsel olarak nüksediyor. Sıcak su buharını yapıyorum sadece geçici bir rahatlama sağlıyor. Ama bu masajı deneyeceğim kesinlikle. Teşekkür ederim 🥰Birde baştan çok elmacık kemiklerim ve çeneme vuruyor ağrı

Benim artık kronikleşmiş durumda senelerden beri. Dönemsel olarak nüksediyor. Sıcak su buharını yapıyorum sadece geçici bir rahatlama sağlıyor. Ama bu masajı deneyeceğim kesinlikle. Teşekkür ederim 🥰Birde baştan çok elmacık kemiklerim ve çeneme vuruyor ağrı
Akupunktur denedin mi ?
Bi arastir denemediysen yaptir bence cok iyi gelir. Yuzdeki Akupunktur noktalarina masaj da yapabilirsin kan akisi saglandigi icin iyi geliyor yuzdeki sinirlere bende sureklj bas agrisi ceken biriyim boyun ve yuz deki bolgelere masaj yapip baski uyguladigimda (Akupunktur noktalari) gecici de olsa ise yarar ve hafiflerim.

Cene agrisi kemiklere masaj yapinca rahatlama oluyor mu ?

3 gündür evde herkes boğaz ağrısı nezle dökülüyor Dr gittik test falan olmasına gerek yok dedi ben hariç bu ay çok yogunluk var ben iyiyim ama akşam olunca pert oluyorum mazeretim bu bu ay beni mazeretli yazarmisin ki C Calcifer cunku Ekim'de hiç kitap okuyabileceği mi sanmıyorum
Tamam canım. Çok geçmiş olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X