HPV 16 kolposkopi+leep+patoloji süreci

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun umarım bi daha böyle bir şey ile karşılaşmazsın.Bende 2 ay önce Hpv 16 tanısı aldım ilk doz aşımı oldum ama doktor eşime aşı ol demedi.şimdş ben zamanla inşallah negatife dönsem bile eşimden tekrar bulaşacak bu durum.Bu çok kafamı karıştırıyor.Eşim aşı olmalı dimi

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun umarım bi daha böyle bir şey ile karşılaşmazsın.Bende 2 ay önce Hpv 16 tanısı aldım ilk doz aşımı oldum ama doktor eşime aşı ol demedi.şimdş ben zamanla inşallah negatife dönsem bile eşimden tekrar bulaşacak bu durum.Bu çok kafamı karıştırıyor.Eşim aşı olmalı dimi
Aşı tekrar bulaşı önlüyor. Yani aşıdan sonra bir kısırdöngü söz konusu olmuyor. Eşin olması şart değil. Biz eşimin de sağlığı için olması yönünde karar vermiştik.

Aşı tekrar bulaşı önlüyor. Yani aşıdan sonra bir kısırdöngü söz konusu olmuyor. Eşin olması şart değil. Biz eşimin de sağlığı için olması yönünde karar vermiştik.
Anladım cevabınız için teşekkür ederim.Peki negatife dönmeniz ne kadar sürdü.

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun ben de korkuyorum bir daha bulaşmasından eşinizin de aşılarını tamamlatın böylelikle birbirinize bariyer etkisi göreceksiniz doktor da böyle söyledi

Back
X