- 11 Nisan 2007
- 3.076
- 2.396
- 723
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Senin ocin mizacini falan degistirmek zorunda falan degil kime gore olalim hergun en az 300 kisoden kan aliyor hanginize uyalim istersen keyfin yerine gelsin diye gecelim karsinda dans da edelim. Ne kadar bencilsin kisira bakma bir hemsire yi gectim kendi kocandan bile istemeyemezsin bunu.Yoo hiç kalmadı hevesim kursağımda. Ne olursa olsun o hizmet vermekle görwvli bir kamu görevlisi ve karşısındaki insana öyle davranamaz. Mizacı öyle olsa da düzeltecek. Alınganlık yapmadım ayrıca iş etiği ve profesyonellik diye bir şey var hoşuna gitmiyorsa da muhattap olmak ve ilgilenmek zorundasın. Ve hayır herkese iğne batsın psikolojisinde de değilim bilakis herkes hiv pozitif hepatit hastası olmaya adaydır birntoplumda bu hastaların bilinilirliğini ve tedavisini sağlamak toplum sağlığının en önemli misyonu olmalıyken bu hastalıklarla ilgili bir hemşirenin böyle davranması ve yaptırdığım testlere rağmen soruyu sorması aşırı bilinçsizlik olarak geldi . Zira elindeki iğneyi kendibe batırıp tüpü sıçratıp hasta mısın diye sormak . Zaten öyle miyim diye geldim dedim ben de. AyrıcA kendi açığınız derken?
Aldigi kanlarin uzerind eeliza yazar ama hemsire onun ciinde hepatite mi bakikiyir hive mi bakiliyor anlamaz doktirun da eline igne batsa ilk soracagi soru o olur anladin sen olayi kendinde halledememissin hemsire uzerinde gidiyorsun kadin en normal seyi yapiyor sen kabul etmiyorsu hatya seviniyorsun bir gun bir igne ile ben hastalik kapabilirsam sen de disci de yada vaninal ultrasinda virsey kapabilirsin o kani alirken hemsire senden emin ol sevinmemistir bu kadin hepatit aids ya da frengi diye ama sen o kadar bencilsin ki onun eline batinca seviniyorsun.Yoo hiç kalmadı hevesim kursağımda. Ne olursa olsun o hizmet vermekle görwvli bir kamu görevlisi ve karşısındaki insana öyle davranamaz. Mizacı öyle olsa da düzeltecek. Alınganlık yapmadım ayrıca iş etiği ve profesyonellik diye bir şey var hoşuna gitmiyorsa da muhattap olmak ve ilgilenmek zorundasın. Ve hayır herkese iğne batsın psikolojisinde de değilim bilakis herkes hiv pozitif hepatit hastası olmaya adaydır birntoplumda bu hastaların bilinilirliğini ve tedavisini sağlamak toplum sağlığının en önemli misyonu olmalıyken bu hastalıklarla ilgili bir hemşirenin böyle davranması ve yaptırdığım testlere rağmen soruyu sorması aşırı bilinçsizlik olarak geldi . Zira elindeki iğneyi kendibe batırıp tüpü sıçratıp hasta mısın diye sormak . Zaten öyle miyim diye geldim dedim ben de. AyrıcA kendi açığınız derken?
Burayı anlamadım daha açıklayıcı olursaniz cevap yazarımanladin sen olayi kendinde halledememissin hemsire uzerinde gidiyorsun .
Senin ocin mizacini falan degistirmek zorunda falan degil kime gore olalim hergun en az 300 kisoden kan aliyor hanginize uyalim istersen keyfin yerine gelsin diye gecelim karsinda dans da edelim. Ne kadar bencilsin kisira bakma bir hemsire yi gectim kendi kocandan bile istemeyemezsin bunu.
Adamina gire muamele yaptigini ilk defa girdugun hemşireye nasil diyorsun diyorum herkese ayni davranıyor size gulmek zorunda nasilsiniz demek zorunda degil isini yapip gidecek begenmiyorsan sikayet edersin seni istiyor diye istifa s edecek degil senin icin mi okudu da hem suclu hem guclusun sadece kendini hasta zanneden bencilsin hep bana hep bana diyorsunuz isini yapar gider sana iyi davranmak zorunda degilOlayı daha fazla nasıl kişiselleştirebilirsiniz acaba. Ama evet tabiki de mizacını değiştirecek gerekiyorsa. Her gün 300 kişiye ayrı nasıl uyalım demişsiniz. Heh ben de tam bunun için diyorum ki adamına göre muamele yapmayın profesyonelce davranıldığı sürece mizaç umrumda değil. Eğer ki kişinin mizacı profesyonelce davranmaya elverişli değilse mesleği bırakmalı. Kaldı ki her gün 300 kişiye bakıyor diye de kimseye saygısızlık yapma hakkı yok kimsenin. Hele ötekileştirme yapma kimsenin haddi değildir ayrıca bir suçtur. Bunun dışında eğer profesyonellik anlayışında kan alırken dans etmek olan bir hemşire varsa işini doğru yaptığı sürece unurumda olmaz. Tabi kurum kuralları falan ne der orasına karışamam. Bir de eğer kocamda işyerinde bana etik dışı davranış gösterirse mizacını değiştirmesini ondan da isterim
Bunalrin hepsini on yillik hemsire olarak cevapliyorum kisisellestirmem oradan geliyor olabilir. Benin icin doktor dovenle eline igne batan hemsireye sevinen ayni kategoride. Allah vicdan versin gerisi gelir...Olayı daha fazla nasıl kişiselleştirebilirsiniz acaba. Ama evet tabiki de mizacını değiştirecek gerekiyorsa. Her gün 300 kişiye ayrı nasıl uyalım demişsiniz. Heh ben de tam bunun için diyorum ki adamına göre muamele yapmayın profesyonelce davranıldığı sürece mizaç umrumda değil. Eğer ki kişinin mizacı profesyonelce davranmaya elverişli değilse mesleği bırakmalı. Kaldı ki her gün 300 kişiye bakıyor diye de kimseye saygısızlık yapma hakkı yok kimsenin. Hele ötekileştirme yapma kimsenin haddi değildir ayrıca bir suçtur. Bunun dışında eğer profesyonellik anlayışında kan alırken dans etmek olan bir hemşire varsa işini doğru yaptığı sürece unurumda olmaz. Tabi kurum kuralları falan ne der orasına karışamam. Bir de eğer kocamda işyerinde bana etik dışı davranış gösterirse mizacını değiştirmesini ondan da isterim
Adamina gire muamele yaptigini ilk defa girdugun hemşireye nasil diyorsun diyorum herkese ayni davranıyor size gulmek zorunda nasilsiniz demek zorunda degil isini yapip gidecek begenmiyorsan sikayet edersin seni istiyor diye istifa s edecek degil senin icin mi okudu da hem suclu hem guclusun sadece kendini hasta zanneden bencilsin hep bana hep bana diyorsunuz isini yapar gider sana iyi davranmak zorunda degil
Adamina gire muamele yaptigini ilk defa girdugun hemşireye nasil diyorsun diyorum herkese ayni davranıyor size gulmek zorunda nasilsiniz demek zorunda degil isini yapip gidecek begenmiyorsan sikayet edersin seni istiyor diye istifa s edecek degil senin icin mi okudu da hem suclu hem guclusun sadece kendini hasta zanneden bencilsin hep bana hep bana diyorsunuz isini yapar gider sana iyi davranmak zorunda degil
Bunalrin hepsini on yillik hemsire olarak cevapliyorum kisisellestirmem oradan geliyor olabilir. Benin icin doktor dovenle eline igne batan hemsireye sevinen ayni kategoride. Allah vicdan versin gerisi gelir...
Hastalarima nasil davrandigim seni degil hastalari ilgilendirir nerdne biliyorsun organ naklinde calismadigimi ya da kvc hemsiresi olmadigi mi meslegi yanlzica kan almadma zannediyorsaniz yaniliyorsunuz. vicdani olan biriyim nasik davranilmasi gerketigini de biliyroum birsyeelri ispatlamak zorinda degilim hepsinden sanane mevzu seninle aramda degildi zaten hayir igne batti diye sende seviniyorsan eger mevzu seni de ilgielndirir tabi. Allah size kalbinize gore hemsire ile karsilastirir ins. Mumkunse muahatp olmayalim hem seninle hem de o igne batti diye sevinen arkadasla derdim yanlizca bundan ibaret yoksa meslegim davranisim ne srni ne onu ilgilendirir yanlizca davrandigim ve beni ilgilendirir burdan size meze cikmayacak hanimlar lutfen baskasina ignelerinizi batirin mümkünse...Olayları neden kişiselleştirildiniz demek ki hastalarınıza iyi davranmıyorsunuz yanı işimizi iyi yapmıyorsunuz çünkü işinizin bir parçası bu! ? Ve evet işini yaparken ve bu iş hizmet sektörü ise, gerekirse gülecek, hoşgeldiniz diyecek vs vs.. sizin için mi okudu ne demek, evet o işi yapmak için ve o insanlara hizmet için okudunuz, gören de diyecek Harvard mezunu , lafrotauardan çıkmayan, kanser üzerine çalışan dünyanın en aranan bilim insanı/hekimi/ hemşiresi ....
Hastalarima nasil davrandigim seni degil hastalari ilgilendirir nerdne biliyorsun organ naklinde calismadigimi ya da kvc hemsiresi olmadigi mi meslegi yanlzica kan almadma zannediyorsaniz yaniliyorsunuz. vicdani olan biriyim nasik davranilmasi gerketigini de biliyroum birsyeelri ispatlamak zorinda degilim hepsinden sanane mevzu seninle aramda degildi zaten hayir igne batti diye sende seviniyorsan eger mevzu seni de ilgielndirir tabi. Allah size kalbinize gore hemsire ile karsilastirir ins. Mumkunse muahatp olmayalim hem seninle hem de o igne batti diye sevinen arkadasla derdim yanlizca bundan ibaret yoksa meslegim davranisim ne srni ne onu ilgilendirir yanlizca davrandigim ve beni ilgilendirir burdan size meze cikmayacak hanimlar lutfen baskasina ignelerinizi batirin mümkünse...
içim şişti !Hastalarima nasil davrandigim seni degil hastalari ilgilendirir nerdne biliyorsun organ naklinde calismadigimi ya da kvc hemsiresi olmadigi mi meslegi yanlzica kan almadma zannediyorsaniz yaniliyorsunuz. vicdani olan biriyim nasik davranilmasi gerketigini de biliyroum birsyeelri ispatlamak zorinda degilim hepsinden sanane mevzu seninle aramda degildi zaten hayir igne batti diye sende seviniyorsan eger mevzu seni de ilgielndirir tabi. Allah size kalbinize gore hemsire ile karsilastirir ins. Mumkunse muahatp olmayalim hem seninle hem de o igne batti diye sevinen arkadasla derdim yanlizca bundan ibaret yoksa meslegim davranisim ne srni ne onu ilgilendirir yanlizca davrandigim ve beni ilgilendirir burdan size meze cikmayacak hanimlar lutfen baskasina ignelerinizi batirin mümkünse...
Bilerek acıtarak kan aldı demedim, korktu dedim.Arada çok fark var, aksine hemşire hanım bana bir anne sıcaklığıyla yaklaştı, sadece tedirgindi elleri titriyordu gördüm ama anlam verememiştim sonradan anladım.Bundan birkaç yıl önce hıv virüslü anneyi hastanedeki hiçbir doktor doğurtmayı kabul etmemişti bu yüzden iki aylık pratisyen doğurtmuştu.Bunlar çok nadir şeyler değil, korkuyorlar haklı olarak.doktor ve hemşirelerin yaptığı bişey yok. hemşirenin o testler istendiği için sizin kolunuzu bilerek acıtarak kan aldığını söylemişsiniz yanlış anlamadıysam. böyle bir şey mümkün değil. onlar her türlü hastalıkla karşılaşıyorlar. sizden onam almalarına gerek yok. birey ve toplum sağlığı için doktor gerekli gördüğü testi ister. sadece sizin kaygılarınızı azaltacak yeterli bilgi verilmediği konusunda hemfikirim. bununda bir çok sebebi var hastaneler çok yoğun ve insan psikolojisini taş olsa etkileyecek davranışlarla karşılaşıyorlar gün boyu. Ama tabiki bu sizi bağlamaz. Sonuçlarınızda temiz çıkar inşallahç
Üzgünüm bu şartları bilerek okumadık+1000000
İnsanın kendisine yapılan tetkik ve tedavi konusunda bilgilendirilme hakkı var
Hiç bir doktorun on karış suratla hasta azarlama hakkı da yok
Okudularsa bu mesleği bilerek okudular, bu memlekette doktorların çalışma şartları gizli değil, yapamayacak olan okumasın o zaman. Şiddet konusunda ki tüm görüşlere katılıyorum, kimsenin kimseyi dövme ya da canına kast etme hakkı yok ancak şikayetlerin de değerlendirilmediği ve ya cezaların yetersiz olduğu açık, doktorlar diye başka insanlardan ayrıcalıkları yok, kimseye psikolojik şiddet uygulama hakları da yok
Sevinen seviniyor ki ben zaten bir tek bu noktaya takiliyorum sonra ven2 sevinmeni gerektirecek ne var ki deyince manipüle mi etnis oluyir etiği de hiyerarsiyide mesligi de sen ve senin gibilerden ogrenecek disine bak herkes isin gibi dusunmek zorunda degil. Konuyi oradan oraya saran sizler sizniz kan almayi da sizden igrenecek degiller ama hata varsa burada degil dehata yapana soyleyin orada sut kesilip de buralarda kus olmayin. Isimim de hesabinu size verceek degilim benim sorumlularim var hiyerarsimde.Hala saçma sapan gereksiz gereksiz yazıyorsunuz, mesleğin ne olduğunu ne olmadığını bilecek kadar iyi bir eğitime sahibim oradan yürüme o yüzden... sabahtan beri " yok gülmek zorunda mı, yok 300 kişi bakıyor, yok sizin için mi okudu" diye yazıyorsunuz, yazdığınız şeylerin saçmalıktan öte ve meslek etiği ile alakası olmayan şeyler olduğundan bir haberseniz size söyleyecek pek de şey yok.,. Kimse hekimin hemşirenin hastabkıcın eline iğne battı diye sevinmez, ortalama zekaya ve vicdana sahip her insan bunun tehlikesini bilir, " yok iğne batınca sevındınız mi" diye manipülasyon yapmayın! Ama kan alırken kan alınacak bölgeyi dezenfekte etme ihtiyacı hissetmeyen hemşireye de , hiyerarşik şiddet uygulayan hemşireye de gerekirse işi öğretilir!
Neden türkçeyi bu kadar kötü kullanıyorsunuz ? Okumus birinin yazım hatalarıyla dolu anlatımı acaba ??? dedirtiyor .Sevinen seviniyor ki ben zaten bir tek bu noktaya takiliyorum sonra ven2 sevinmeni gerektirecek ne var ki deyince manipüle mi etnis oluyir etiği de hiyerarsiyide mesligi de sen ve senin gibilerden ogrenecek disine bak herkes isin gibi dusunmek zorunda degil. Konuyi oradan oraya saran sizler sizniz kan almayi da sizden igrenecek degiller ama hata varsa burada degil dehata yapana soyleyin orada sut kesilip de buralarda kus olmayin. Isimim de hesabinu size verceek degilim benim sorumlularim var hiyerarsimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?