- 20 Ağustos 2014
- 3.409
- 9.373
- 358
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
Baya yaşlı bir hemşireydi, o yüzden tecrübeli olduğunu düşündüm, üstelik eli ayağına karışmıştı ve ben o zaman ne testi yapıldığını bilmediğim için anlam verememiştim.Sonra tahlil kağıdı elime geçtiğinde taşları yerlerine oturttum.onam formuna gelince bundan birkaç ay önce böyle tahliller için ankara üniversite hastanesinden başlayarak bilgilendirilmiş onam formu değişikliğine gidildiğini okumuştum.Hasta hakları konusundaki yeni düzenlemelerle ilgili o yüzden bilgisi olan vardır belki diye düşündüm.Her şeyi geçtim bu hastalıklara elbette bakılabilir ama benim rahatsızlığımdan dolayı gittiğim hastalıkla hiç ilgilenilmemesi ve yanlış yönlendirme yapılması bana hiç iyi niyetli görünmüyor.üstelik simir istemesi gerekirken sadece bu tahlilleri yapmak ve özellikle sorulduğunda bile hayır gitme demek çok tuhaf.Çünkü küçük bir araştırmayla görebilirsiniz ki genital siğil demek hpv demek ve mutlaka tipleme yapılması gereken bir virüs.Bu nedenden öğrendiğim kadarıyla ketemler bedava olarak testleri uyguluyorlarmış.
Kesinlikle faydalı olacaktır. Geçen haftalarda kız kardeşim de aynen sizin gibi üzücü bir duruma maruz kaldı. Şikayet oluşturdu kaydın bizzat ilgili doktora dinletilmesini rica etti hatta. Kaydı inceleyip geri dönüş yaptılar ve kardeşimden durum için özür dilediler. Yine ben bir hemşireye teşekkür etmek için aradım, bir hafta sonra başhekimlikten de onay alınarak kurumuna oluşturduğum kayıttan dolayı teşekkür yazısı gönderilmiş. Bizim yapacağımız geribildirimlerle belki bir şeyler yoluna girer bu ülkede. O yüzden varsa rahatsız olduğumuz tavır bildirmeli, marifeti de iltifatla pekiştirmeliyiz diye düşünüyorum.Çok haklısınız, yarın ilk işim bu olacak mutlaka arayacağım, çünkü ben araştırarak gitmiştim ve hayır dediğinde tatmin olmadığım için başka bir doktora göründüm, başka bir kadın araştırmadan gidip aynı muameleyi görürse, bu kadar ciddi bir şeyi umursamayıp hayatına devam ederse belkide vahim sonuçlarla karşılaşabilir.Hiç değilse kendine çeki düzen verir belki.
Anladım .İkinci evlilik notu ekledim çünkü konunun başlangıcını belirtmek gereği duydum, çünkü bazen olay eşin aldatmış olabilir sen bunu bir araştır noktasına geldiği için bu konunun önünü kapatmak açısından o ibareyi koydum.Çünkü hastalığın kuluçka dönemi altı yıl da olabiliyormuş altı ay da ya da yıllarca hiç belirti vermeden taşıyıcı da olunabiliyormuş.Kimden kime geçtiğini bilmiyorum aslında pek ilgilenmiyorum da lakin işte dediğim gibi konu başka noktaya kaymasın istedim.
Kesinlikle faydalı olacaktır. Geçen haftalarda kız kardeşim de aynen sizin gibi üzücü bir duruma maruz kaldı. Şikayet oluşturdu kaydın bizzat ilgili doktora dinletilmesini rica etti hatta. Kaydı inceleyip geri dönüş yaptılar ve kardeşimden durum için özür dilediler. Yine ben bir hemşireye teşekkür etmek için aradım, bir hafta sonra başhekimlikten de onay alınarak kurumuna oluşturduğum kayıttan dolayı teşekkür yazısı gönderilmiş. Bizim yapacağımız geribildirimlerle belki bir şeyler yoluna girer bu ülkede. O yüzden varsa rahatsız olduğumuz tavır bildirmeli, marifeti de iltifatla pekiştirmeliyiz diye düşünüyorum.
Doktorlarla kötu anılar akılda kalıyor cunkuNeden herkes hemen kötü doktor anısını anlatıyor ki anlamıyorum. Bu doktorları yaftalamak, onlara karşı insanları doldurmaktan başka bir şey değil.
Mesela neden kimse çıkıp da “ya bu bankacıların hepsi dayaklık, yüzüme gülmeden işlem yaptı” ya da “bu pompacıların hepsini döveceksin, 1 lira eksik verdi özür de dilemedi” demiyor.
Ben şiddeti savunmuyorum ama nedense başka mesleklere değil de hep bi doktorlara saldırma var.
Farkında değiliz belki ama bunlar şiddeti hakareti kolaylaştıran eylemler.
Bir doktor işini iyi yapmamış olabilir, yanlış yapmış olabilir tamam olmasın bu da bizim canımız, bazen geri dönüşü olmayan şeyler olabilir kesinlikle doktor hatasını da savunmuyorum ama bunun çözümü şiddet değil,
Beğenmezsek başka doktora gideriz o doktoru da şikayet ederiz gerekli yerlere.
Ben bıktım vallahi sürekli haberlerde doktora şiddet haberi görmekten.
Kusura bakmayın yoğun bir gündü ancak girebiliyorum, herkesi tek tek alıntılayamıyorum ama yardımcı olmaya çalışan destek olan herkese teşekkür ederim.
Öncelikle modern tıbba ve doktorlara ciddi anlamda saygı duyduğumu belirterek başlamak istiyorum, lakin bu demek değil ki tüm doktorlar gerçekten gerektiği gibi işini yapıyor, geçmişten itibaren çok uzun süreli hastane maceram oldu, bilenler bilir, eski üyelerdenim eşimi doktor umursamazlığı sebebiyle kaybettim diyebilirim.O zamandan beri doğrudur yoğurdu üfleyerek yiyorum ama bu başka bir konu, benim şimdiki durumumla inanın alakası yok.
hıv ve frengi hastalarını ötekileştirdiğim söylenmiş aksine ben de hıv veya frengi hastası olabilirdim, genital siğil cinsel yolla bulaşan bir hastalık o bulaştıysa diğerinin de olma ihtimali elbette vardı, hayat kadını gibi hissettirildimdeki anlam bu testlerin yapılmış olması değil, sanki polis baskından yakalanmışım gibi işi tamamen tekniğe döküp, insan değilmişim gibi hiçbir soruma cevap verilmiyor oluşuydu.Üstelik bunları bile iyiye yordum.Ta ki genital siğil olduğuna göre tipleme yapılması gerekmiyor mu diye sorum yine hanımefendinin ağzını dahi açmadan hayır diyerek göz devirip beni ölüme yönlendirmesi noktasına kadar.
kimseden özel ilgi bekleyen bir insan değilim ama hiç değilse, aklınızda soru işareti kalmasın keteme gidip tipleme yaptırın denilebilirdi.Sonuçta bu virüsün tehlikeli bir türünü taşıyorsam, üç ayda bir smir testi yaptırmam gerekecek.Çünkü rahim ağzı kanserlerinin yüzde doksanbeşinden bu virüs sorumluymuş.netten basit bir araştırmayla bile ulaşılan bu durumu oldukça tecrübeli olduğu belli olan doktor mutlaka ki biliyordur.
Size kısaca şöyle söyleyeyim, çoğumuz doğumhanelerin durumunu biliyoruzdur, üç kere o doğumhaneye girdim, kadınlar doktor ve hemşirelerden aşağılayıcı sözler işitmemek için bağırmalarını tutmak zorunda kalırlar, eğer tutamazlarda bir ton hakaret ve azar işitirler, çünkü seks yapmıştır ve bebek böyle olmuştur, eeee o zaman acısına da katlanıp çenesini tutmak zorundadır, türkiyedeki yaklaşım maalesef bu, korunmasız seks yapıp cinsel bir hastalık bulaştığı için doktor hanımda bana açıkçası bedelini öde dedi sanırım kendince.Dünden beri çok mutsuzum, depresyona girdim resmen, bebeklerimle bile doğru dürüst ilgilenmekten aciz durumdayım, yakın bir zamanda atlatırım bu durumu ama gerçekten türkiye de kadın olmak çok zor, özellikle kadınlar tarafından cinsiyetçiliğe uğramak daha zor, o hanfendiye giden bir erkek olsaydı sanmıyorum ki o tavırları sergileyecekti.
çok güzel ifade etmişsiniz.Aklıma geldikçe daha çok üzülüyorum, kadına özellikle bu hpv mi diye sordum ve başını sallayıp hayır dedi.Bir insan nasıl bir hastayı ölüme gönderebilecek kadar kasıtlı kötü olabilir? Dürtüsellik mi, önyargılar mı, vizyonsuzluğun getirdiği dar kafalılık mı? cidden şok içerisindeyim.Doktorlarla kötu anılar akılda kalıyor cunku
cunku diger mesleklerden en kutsali doktorluk
can emanet ediliyor can farkinda misiniz?Pompacının 1 lira eksik vermesi hayati önem tasimiyor..
Bankaci gülmezse gulmesin ne olacak
sağlık olmazsa hayat biter ...
Şiddete tabi ki hayir..Doktor da suratsiz olsun hic onemli degil yeter ki dogru ilaci versin dogru teshis koyup ve açıklasin.
.
Doktorlarla kötu anılar akılda kalıyor cunku
cunku diger mesleklerden en kutsali doktorluk
can emanet ediliyor can farkinda misiniz?Pompacının 1 lira eksik vermesi hayati önem tasimiyor..
Bankaci gülmezse gulmesin ne olacak
sağlık olmazsa hayat biter ...
Şiddete tabi ki hayir..Doktor da suratsiz olsun hic onemli degil yeter ki dogru ilaci versin dogru teshis koyup ve açıklasin.
.
teşekkür ederim, yarın ilk işim bu olacak.Bir doktorun kasıtlı olarak böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğim için şoktan ancak çıkıyorum.Ama kendimi kötü hissettirmesinden bile önemli bir şey var ki kadın bana yalan söyledi.çok ciddi bir tehdidi yokmuş gibi gösterdi.Neyse ben şikayetimi edeyim de belki başkalarına aynı şeyi yapmaktan çekinir.Şimdi şikayetinizi daha net anladım,ilk okuduğumda pek anlamamıştım açıkçası.
Şikayet edin kesinlikle.Böyle davranmaya hakları yok.
teşekkür ederim, yarın ilk işim bu olacak.Bir doktorun kasıtlı olarak böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğim için şoktan ancak çıkıyorum.Ama kendimi kötü hissettirmesinden bile önemli bir şey var ki kadın bana yalan söyledi.çok ciddi bir tehdidi yokmuş gibi gösterdi.Neyse ben şikayetimi edeyim de belki başkalarına aynı şeyi yapmaktan çekinir.
Sevinmez olur mu? İnsan işini iyi yapıp yapmadığını kendisi de bilir aslında ama başkalarının fark edip pekiştirmesi daha bi motive ediyor yine de. Hele sağlık sektörü için öyle önemli ki tavır ve üslup. Onlar aynı işlemi farklı insanlara defalarca yaptıkları için artık otomatikleşmişler ama biz her zaman benzer şikayetlerle başvurmuyoruz ki onlara. Korka çekine bişeyler soruyoruz. Bir güleryüz hem onlara iyi hissettirir hem de bize.Annem hemsire. Gecende yonetimden tesekkur yazisi almis, havalarda ucuyordu vallahi
çok teşekkür ederim desteğiniz için, bayram sonrası keteme gidip tipleme yaptıracağım ona göre de bir yol haritası belirleyeceğim.Varolun tekrar.Bir tıp öğrencisi olarak söyleyeyim bu zihniyette çok tanıdığım var fakülteden.Yani sanmayın doktorların tamamı feminist,humanist vs. Böyle insanlar her meslekte var malesef.Üzüldüm durumunuza,ama canınızı sıkmayın,değmez o insanlar için.Başka bir doktora falan görünün,elbet daha iyisi vardır.
Bir tıp öğrencisi olarak söyleyeyim bu zihniyette çok tanıdığım var fakülteden.Yani sanmayın doktorların tamamı feminist,humanist vs. Böyle insanlar her meslekte var malesef.Üzüldüm durumunuza,ama canınızı sıkmayın,değmez o insanlar için.Başka bir doktora falan görünün,elbet daha iyisi vardır.
Ben ve benim gibiler kimlermiş?)) hala herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil diyorsunuz sen sabır ve allahım. Hanımefendi işinizin parçası bu , keyfine göre hareket edemezsin, hiç mi dersinizi dinlemediniz anlamadım ki. Bir de orada süt liman olmak ne, merak etmeyin yeterince cazgırım:)
sevde_ ciğim arkadaşa amerika’da hemşire nasıl olunur anlatıt mısın, zira ben anlatıyorum ama anlamıyor. Dünyada tup eğitiminin en iyi olduğu ülke orası ne de olsa ! Arkadaş elin memleketinde kolunuzda damarı bulmakta zorlanan ve canınızo yaktıgı için , kanı alamadığı için özür dileyen, ben alamadım baska birinin denemesi lazım meslek etiği bunu geeektiriyor diyen hemşirelere karşı, yaptığı işe saygısı olmanası bir kenara , o mesleğin niteliklerinden yoksun bizim memleketin “bazı hemşileri” !
Üzgünüm bu şartları bilerek okumadık
Biz okula başladığımızda böyle rezalet değildi
Herkes bir şekilde bu işi bırakmanın çaresini arıyor
Zaten yakında ameliyat yapacak, risk alacak doktor da bulunamayacak
Kimsenin ayrıcalık istediği ya da ayrı olduğunu düşündüğü De yok
Bir kişi mesleğini yanlış icra ediyorsa onu ilgili meslek kuruluşuna şikayet edebilirsiniz ama birini dövmek ya da bunu teşvik etmek sizi kötü ahlaklı yapar. Yanlışa yanlışla gitmeyiniz.Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
Merhaba, ben de keteme gittim. Hvp 51 var bende ve maalesef kanser riski yüksek bir tip bu. Dünya üzerinde çok yaygın. Ketemde "sigara içiyorsanız bırak" denildi bana. Ve herkes çok tatlıydı güzel ilgilendi.Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?