Hpv ve evlilik kararı

Bende test var diyorum .buyrun sayfa burda

Evet tahmin ettiğim gibi. Urethral brushing yapıyor, doğru sonuç oranı bu yöntemde %50dir, penile brushing ile kombine edilmediği sürece güvenilir değil. Eğer ikisini birden yapan bir yer bulursanız sonuca güvenebilirsiniz. Kaynak : Penile, Urethral, and Seminal Sampling for Diagnosis of Human Papillomavirus Infection in Men - PMC

Lütfen olayı basitleştirmeyin. Bilmeden bu virüsü kapmak ayrı mesele. Elbette tedavisi de var ama bile bile böyle bir risk... Çok sevdiği kişi acaba onun için böyle bir riski alır mı?
Olayı basitleştirmiyorum ki HPVnin 250den fazla türü var. Toplumun 1/3 i HPV ile enfekte durumda. Bazıları siğil yapıyor, bazıları kanser öncüsü bazıları da sessizce gelip gidiyor. Toplumda çok görülüyor demek olayı basitleştirmek değil ki

İyi o zaman erkekte ancak %70 doğru sonuç verdiğini de görmüş olmalısınız uzun araştırmalarınız sonucu lol

Toplumda çok görülmesi kişinin bile isteye bu tür bir riski almasıyla aynı şey değil. Kime nasıl etkisi olacak bilinmeyen bir virüs.
Bünyenizden atılıp atılmayacağını görmek için deneyerek risk almamak lazım. Serviks kanserinin (rahim ağzı kanseri) neredeyse tamamı HPV yüzündendir. Neredeyse bütün karın içerisinde gelişen kanserler gibi klinik vermez, hasta belirtileri fark ettiğinde kanser ilerlemiş olur.
Bilerek merminin önüne atlamak gibi oluyor konu sahibinin yaptığı.

Evet, ben düzenli kontroller ve taramayla vücuttan atılabilen, kansere dönüşmeyen bir virüs olduğunu söylüyorum. Erken tanı hayat kurtarır
Ben gidip evlenin bir şey olmaz demiyorum ki HPV atılır mı diye sormuş max 2 yılda atılır diyorum DOKTOR KONTROLÜNDE

İyi o zaman erkekte ancak %70 doğru sonuç verdiğini de görmüş olmalısınız uzun araştırmalarınız sonucu lol

Sonuç olarak testi yüzde yüz veri vermese de var diyorum bende. İkimizde negatifsek ve bu erkek kişisi başka bir iliski yaşamadı ise şüpheli biri ile sorun yok demektir bu şekilde evlenilir diye düşünüyorum. En net veri kadından geliyor tabi.

Her tip kanser yapmıyor biliyorum ancak dünyada rahim kanseri en çok ölüme sebep olan 4.kanser HPV vücuttan atılmasaydı kaçıncı sıtada olurdu siz düşünün? Ayrıca uzman değilim ancak HPV 16-18(riskli tiplerle enfekte olup CİN2den rahmimi tertemize çekmiş biriyim) yıllardır SMEARim temiz
HPV testim yıllardır temiz her 6-9 ayda bir test veririm. Atılmaz bağışıklık baskılar ortaya çıkar gibi şeylerle lütfen korkutmayın kimseyi.
Sağlıcakla

Aynı deneyimi yaşadım hatta rahim ağzımın bir kısmı alındı, 16 yıldır temiz tüm sonuçlarım

Korkutmak amacı gütmedim istemem de doğrusu ama koruma amaçlı yazdım bir kadın olarak hemcinsimi. Bende ihtimalden söz ediyorum test yüzde yüz veri vermiyorsa ya erkek negatif çıktığı halde varsa geçmişinde yakalandı ise bazı doktorlar da kalabilir dediği için öyle dedim. İnsanın aklında bir acaba oluşuyor. Neyse kadın erkek rutin kontrol yaptırsınlar en güzeli. Herkese sağlık diliyorum.

Güvenilir testten kastınız ne gayette yapılıyor her testte sapma olabilir .Test yaptırıp tanı alanların ki yanlış mı yani ?
Erkek arkadaşım ısrarla kesin bir testin yapılmadığını görüştüğü doktorların da bu yönde fikir belirttiğini söyledi. Test yaptırmıyor yani. Çok fazla sigara da tüketiyor ve aşı olmayı da erteliyor. Bütün bunlar beni kendisinden büsbütün soğuttu ne yazık ki.

Bile bile evlenmem ben, üstelik adamın umrunda değil,ne şeyine hakim oluyor,ne de tedavi oluyor.Tedavi var yok,kanser riski var yok oturur sabaha kadar tartışırız ama adamın umrunda değil sizin canınız sağlığınız . Ona göre karar verin.

Hayır aşının yan etkileri konusunda çekincelerim var.
Şaka mısın o zaman hpvli adamla neden evleniyorsun kaç kadın bununla uğraşıyor biz kız kardeşime yaptırdık kiminle karşılaşır bilinmez diye bana da annem küçükken yaptırdı bu aşı çıktığında ben de oldum 2011 gibi hiçbir yan etkisi yok

Virüsün kime nasıl etki edeceğini bilemeyiz. Konu sahibinin sevgilisi hangi tür HPV taşıyor onu da bilmiyoruz. İyileşmenize çok sevindim.
Elbette HPV kaptın hemen kanser olacaksın diye bir şey söyleyemeyiz. Fakat böyle büyük bir riske girmeye değer mi? Erkekler grip olsa ortalığı ayağa kaldırıyor, bir kadın için kanser riskini düşünmezler bile. Kanser yapmayan türlerinde de tedavi görmek gerekiyor. Çok stresli bir süreç ki sürekli doktor kontrolü, harcanan para ve zaman. Bu kişiyle ilişkisinin/evliliğinin bitmeyeceğine dair bir garanti yok. Adam defolur gider, konu sahibi yıllarca uğraşır.

Özel lablar yapıyor corona testi gibi popoya ve pipiye test çubuğu ile

Yani google bile yazsan ilk 5 te cıkıyor .Çekindiğine göre bu işte bir b*kluk var . Sana linkine kadar bırakıyorum .bu adamın tedavi olduğunu bile sanmam .kendini böyle sorumsuz biri için yakma HPV Nedir? | Mavi Laboratuarlar Grubu

Bu konuda eksik bir bilgi var, gelişmiş ülkelerde bu aşı Gardasil, ergenliğe giren çocuklara cinsiyet ayırt etmeden yapılır. Bu sayede sanırım Kanada'ydı, Hpv kaynaklı kanser artık görülmüyormuş. Oğlunuz liseyi bitirdiyse ona da aşı yaptırın, erkeklerde de penis kanseri riski var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…