- 13 Şubat 2018
- 1.550
- 3.484
- 133
- 37
- Konu Sahibi kararsizkadin1
-
- #61
Test yaptırsam da yüzde yüz doğru sonuç vermeyecek anlamı yok diyor. Bunu dr a danışmış. Hatta bir iki kez üstelediğimde sert tepkiler verdi. Sigara mevzusunu da doktora sordum ve doktor doğrudan sigara ve Hpv arasında bir ilişkinin olmadığını söyledi dedi.Adam test yaptırmıyor, sigara içiyor, sağlığına dikkat etmiyor. Neden kararsızsın , tam sonuç vermese de testi varmış yaptırsın, doktorun önerilerine uysun. Adam milletle yapmış alemlerini hastalık kapmış , hiç bir sorumluluk almıyor sizi riske atacak. Hpv taşıyorum demek sorumluluk almak değildir bu arada. Karşısındakini düşünen testini yaptırır.
Salak salak çıkarımlar yapıyorsunuz. Sigara Hpv'ye sebep oluyor diye bir saçmalık yok zaten. Bağışıklık sistemi güçlenip virüsü vücuttan atması gerekiyor, sigara içen insanın da bağışıklığı düşüktür. Yani adamın hastalığı virüsü vücuttan atma isteği yok, siz kanser olmuşsunuz umrunda değil.Test yaptırsam da yüzde yüz doğru sonuç vermeyecek anlamı yok diyor. Bunu dr a danışmış. Hatta bir iki kez üstelediğimde sert tepkiler verdi. Sigara mevzusunu da doktora sordum ve doktor doğrudan sigara ve Hpv arasında bir ilişkinin olmadığını söyledi dedi.
Son cümleye özellikle katılıyorum. Aman nasıl olsa çok görülüyor denir mi hiç?Toplumda çok görülmesi kişinin bile isteye bu tür bir riski almasıyla aynı şey değil. Kime nasıl etkisi olacak bilinmeyen bir virüs.
Bünyenizden atılıp atılmayacağını görmek için deneyerek risk almamak lazım. Serviks kanserinin (rahim ağzı kanseri) neredeyse tamamı HPV yüzündendir. Neredeyse bütün karın içerisinde gelişen kanserler gibi klinik vermez, hasta belirtileri fark ettiğinde kanser ilerlemiş olur.
Bilerek merminin önüne atlamak gibi oluyor konu sahibinin yaptığı.
Ben evlenmezdim atılabiliyor ama bazı türler daha riskli.Netten edindiğim bilgiyi aktarıyorum şu an size Erkeklerde HPV DNA testi siğillerden parça alınması yoluyla, eğer siğil yoksa penis, kasık, oral bölge , baş ve boyun gibi kısımlardan sürüntü alınması yoluyla yapılmaktadır.Bildiğim kadarıyla erkeklerde bu virüsü net tespit eden bir test de bulunmuyormuş.
Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.
Girmem.Geçmişte bu virüsü kapmış biriyle evlilik sürecine girer miydiniz?
Büyük konuşmak istemiyorum ama bu hayatta biraz bencil olmak lazım. Bir kadın olarak erkeklerde en çok özendiğim şey aşk ve mantığı balans edebilmeleridir. Bu soru bir erkek forum sitesine açılsa %100 oğlum hemen ayrıl ne bekliyorsun derlerdi. Bunda cinsiyet rollerinin de önemi var tabii. Kadın olarak küçük yaştan beri fedakarlık yapmamız şeklinde büyütülüyoruz. Bugün ölümcül rahatsızlığa sahip kadınlar kocalarına bakarken, bu oran erkeklerde çok düşüktür. Bunu özellikle yazıyorum çünkü konu sahibi ileride HPV'ye bağlı olarak bir sağlık sorunu yaşadığında muhtemelen beklediği bulamayacak. Biliyordun, evlenmeseydin denilecek. Hiçbir aşk ilk gün gibi kalmıyor.Son cümleye özellikle katılıyorum. Aman nasıl olsa çok görülüyor denir mi hiç?Bazı şanslı kadınlara sadece siğil yapar, sana da denk gelir kanser olursan ne olacak?
Bile isteye bunu yapıp kanser olsam kendimi asla affetmezdim ya. Bilmeden yakalanmakla aynı şey değil. Ve üzgünüm hiçbir aşk kansere yakalanmaya değmez.
Çok üzüldüm gerçekten. Allah sizin de yardımcınız olsun.Eski erkek arkadasım Hpv bulaştırdı bana, siğil çıkarttı, doktora gitti ilk gün bi yüzü kızardı bana söylerken, sonrası mı? Kolposkopi olmam gerekiyordu, sınavım var sınavımdan sonra ol dedi. Yani saglıgım sınavından önemsizdi. Alkol alma sigara içme bsgısıklıgıan dikkat et dedikce, ( adam bana bulaştırdı ama ben ikimizde vucudumuzdan atalım diye daha çok çabaladım) ne alkolü bıraktı ne sigarayı, hatta benimde daha fazla sigara içmeme senep oldu o içtikce bende içtim. Sonra öfke krizleri patlamalar ve ayrıldım, şimdi süreçte yalnızım. Özetle, sana bulasıcak, evli olduğunuz için cinsel aktif olucaksınız, bi süre sonra heyecan geçtiginde süreçte yalnız kalıcaksın bil.
Ne var abartıyosun denicek, doktora gittiginde düşünülmüceksin yalnız kalıcaksın.
Ben yasadıgım için sana anlatıyorum, sen taşısan o seninle evlenmezdi bu arada. Bundan sonrada karsıma cıkan erkekten cinsel hastalık testi isticem. Akıllandım ama işte,, basına gelince anlıyor insan.
Emin ol maddi manevi yıpratıcı bir süreç ve karsındaki insan seni biyere kadar düşüniyor. Erkekler tam bir pisliktir unutma. Sadece tek bir organlarıyla düşünüyolar sonra geliyolar bizler gibi insanların basını yakıyolar.
Tercih senin, hakkında hayırlısı olsun.
Son derece objektif ve açıklayıcı bir dille yazmışsınız. Teşekkür ediyorumBüyük konuşmak istemiyorum ama bu hayatta biraz bencil olmak lazım. Bir kadın olarak erkeklerde en çok özendiğim şey aşk ve mantığı balans edebilmeleridir. Bu soru bir erkek forum sitesine açılsa %100 oğlum hemen ayrıl ne bekliyorsun derlerdi. Bunda cinsiyet rollerinin de önemi var tabii. Kadın olarak küçük yaştan beri fedakarlık yapmamız şeklinde büyütülüyoruz. Bugün ölümcül rahatsızlığa sahip kadınlar kocalarına bakarken, bu oran erkeklerde çok düşüktür. Bunu özellikle yazıyorum çünkü konu sahibi ileride HPV'ye bağlı olarak bir sağlık sorunu yaşadığında muhtemelen beklediği bulamayacak. Biliyordun, evlenmeseydin denilecek. Hiçbir aşk ilk gün gibi kalmıyor.
Türkiye'de şuan gizli bir HPV salgını var. Büyük bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıyayız. Aşı hem pahalı hem de sosyal stigma taşıyor. Bu durumda HPV'den korunmak yine kişinin ilgisine, araştırmasına, bilincine bakıyor. Dediğim gibi bilmeyerek kapmak apayrı bir şey. Bundan yaklaşık 2-3 yıl önce 35+ yaş üstü bir aile dostumuzun hayatında kocasından başka kimseyle birlikte olmamış 58 yaşındaki annesinin rahim ağzı kanseri 4.evre olması nedeniyle yaşadığı büyük yıkımı gördüm mesela. Hiçbir şekilde tarafı olmadığı bir zevkin ona ölüm olarak dönmesi çok acıydı. Kocası acaba onun yaşadığı fiziksel acıyla empati yapabilmiş midir? Hiç sanmıyorum.
Bu anlamda kadınların "Gencim bana bir şey olmaz", "Siğilden bir şey olmaz.", "Rahim ağzı kanseri öldürmüyormuş.", "Bağışıklık sistemim güçlü." kafasından çıkmaları gerekiyor. Bunu burada herhangi bir üyeyi üzmek için vs yazmıyorum ama biliyorum ki HPV geçirmiş biri olarak bugün sorsak asla bu süreci yaşamak istemezlerdi. Doğru olan budur. Bilmeyerek hepimiz kapabiliriz ama bilinçli olarak kabul etmek çok farklı bir boyut. Malesef genç kadınlarda kansere bağlı ölümlerde rahim ağzı kanserine sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu anlamda yumurtalık kanseri daha çok yaşı ilerlemiş kadınlarda görülürken, rahim ağzı kanseri daha çok genç kadınlarda görülüyor. Daha çocuk sahibi olmadan rahim, yumurtalık, lenf bezleri, idrar torbası alınan gencecik kadınlar gördüm. Ameliyat yetmeyince hadi radyokemoterapi. Bu süreci bilerek yazıyorum çünkü çok okunan bir site ve çok genç kadın var. Bu bahsettiğim kadınların hepsi eşlerine, sevgililerine, cinsel partnerlerine güveniyorlardı ama acıyı yaşarken yalnızlardı. Bu çok büyük bir kumar. Bir anda hayatınız bambaşka bir yola girebilir.
Biraz uzattım sizin alıntınız özelinde ama vicdanen yazma gereği hissettim. HPV kapmış ve tedavi sürecinde olanlar bu mesajı okuyup demoralize olmasınlar. Bahsedildiği üzere pek çok kişi bağışıklığı sayesinden negatife dönüyor. Bu anlamda bağışıklığı kuvvetlendirmek çok önemli. Fakat nasıl olsa bağışıklık sistemim atar diye de böyle bir riske girilmemeli.
Ben de bir forumda yıllarca atamayan birinin yazdıklarını okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yani bazı hekimlerin dediklerine göre virüs sadece uyuyor bağışıklık düşünce kendisini gösteriyor.arkadaşlar bu konuda fazla bilgim yok. erkek kuzenim eski sevgilisinden kendisine hpv bulaştığını birine anlatmış. kendisininki geçmeyen ve yüksek riskli bir türüymüş, bu sebepten 10 yıldır hiçbir kadınla birlikte olmamış. bu olay bana aktarıldığında bana onun özelini niye anlattın dedim o konuda yorum yapacak varsa lütfen uğraşmasın. bu olay başkalarını da düşünen bir erkeğe örnek de olur diye düşündüm
benim merak ettiğim bu şekilde ömür boyu sürüp tedavisiz kalması mümkün mü yoksa bana hastalık ismi mi yanlış aktarıldı? acaba bahsedilen hiv miydi diye düşünüyorum
onun dışında cinsel hastalıklara dair genel bir kontrole girmek istiyorum bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır? konuyu sabote ettiğim için konu sahibinden özür dilerim ama belki ona veya başkalarına da faydası olur cevaplayan olursa şimdiden teşekkür ederim
türleriyle ilgili bir fark olabilir mi acabaBen de bir forumda yıllarca atamayan birinin yazdıklarını okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yani bazı hekimlerin dediklerine göre virüs sadece uyuyor bağışıklık düşünce kendisini gösteriyor.
Yüksek riskli türleri daha zor atılıyormuş sanırım. Ya da tamamen atılmıyor sadece baskılanıyor.türleriyle ilgili bir fark olabilir mi acaba
Estağfirullah yanlış anlamıyorum. Aksine fikirlerinizi merak ediyorum. Zira zor bir karar verme süreci.Ben bilmiyorum araştırdım ikiye ayrılmış durumda bir kısım asla tam iyileşme olmaz diyor baskilanir ilk bağışıklık dusuklugunde geri gelir bir kusim ise zararsız bir şekilde izlenebilir .Az bir kısım tamaman geçer görüşünde okuduklarim ve bu alanda tıbbi bilgisi olanlardan aldığım yanıt özetleri böyle.Yada ben anlamadım tam aktaramiyorum.Neden niye oluyor vs diye sormadım.Siz tabiki kendiniz bilirsiniz siz o durumda olsanız oda sizle evlenirdi dimi kararı buna göre alırdım sanırım aslında yalana gerek yok ya ben evlenmezdim.Lutfen yanlış anlamayın sonuçta farklı fikirler için açtınız konuyu .
Bilemiyorum ki siz nasıl hissediyorsunuz diyelim en kötüsü oldu genede evlendiginize pişman olurmusunuz hicbirsey olmayadabilir korktugunuz gibi onu bilemem.Kimse bilemez belki.Önemli olan herşeye rağmen bu riski almaya değip degmeyecegi bunada sizden başka kimse karar veremez.Ben bir karar verirsem herşeye rağmen o yolda yürürüm yol cikmaz sokağa sapmiyorsa eğer o yolda yürümek konusunda kuskularim varsada beklerim .Neyin ne olduğunu anlayana kadar .O durumda karşımdaki kendi sağlık sorunu için gurur sacmasapan hareketler yada tam bilgi vermiyorsa gereğini yapmıyorsa sanırım onu elerim.Tabi bu karara pişman olunabilir olunmayabilir yani zor durum Genede kararı vermek zorundasınızEstağfirullah yanlış anlamıyorum. Aksine fikirlerinizi merak ediyorum. Zira zor bir karar verme süreci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?