Hukukçu arkadaşlarım bakabilir misiniz, some kv problems (UZUN KONU)

watermelonice

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2025
13
-14
1
27
Herkese merhaba. Uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın.

27 yaşındayım geçen yıl evlendim. Evlendiğim kişi liseden beri tanıdığım bir arkadaşımdı, aramızda 2 yaş var. 2023 yılında ilişkimiz başladı ve 2024 yılında evlendik. Ailelerden ayrı şehirde yaşıyoruz 3 saatlik mesafe var. Kendisi mühendis çok şükür iyi kazanıyor kimseye muhtaç olmadan evi geçindiriyoruz. Ben de mühendislik okumaktayım 1.sınıfım. Daha önce 2016 yılında okula başladım fakat uzadı ve özel sebeplerden dolayı bıraktım.

Kına düğün zaten yapmayacaktık istemedim. Geçen sene 28 mayısta tarih aldık. 1 haziranda aile tanışması olsun, kurbanın 3.günü söz keseriz dedik. Temmuz ayında nikahımız olacaktı. Aile tanışma günü dedem rahatsızlandı. Tanışma yine de oldu ama akşam gelmelerine birkaç saat kala öğrendik. 2 hafta sonra dedem kurban bayramının 2.günü vefat etti ve biz sözü erteledik. Böyle kısa yazdığıma bakmayın, çok detay var ama özetliyorum. Yani kısacası bu dönem mahvolmuştuk her şey ani bir şekilde oldu. Ne evlendiğimi anlayabildim ne dedemin yasını tutabildim hala inanamam. 2 hafta sonra söz kestik çünkü temmuz çoktan gelmişti. 3 hafta sonra da nikahımız oldu. Annem o haldeyken bile benim evliliğimle meşguldü. Böyle bir acı yok.

Evliliğimle ilgili bir şikayetim yok, eşimden yana çok rahatım. Fakat eşimin annesinden ve anneannesinden yana sıkıntım büyük artık bıktım.

Evliliğin ilk aylarında daha tatildeyken, önce eşimin ailesinde 1 gün kaldık. Daha sonra eşim de bizde ailemin evinde kaldığında olaylar kopmaya başlamış oldu. Anneannesi söylenmeye başladı vs. Eşimi de zorla bize götürmedim. Daha sonra kavgayla gürültüyle dönmeye kalktık ama eşime yumuşak davrandım tekrar gittik konuştuk hallettik sanıyordum.

Sonra bir gün izinde memlekete gideceğiz eşim annesiyle konuşuyor, bizde bir gün onlarda bir gün kalıp döneceğiz diye söylüyor. Kvnin eşime olan sözünü duyunca benim de şalterlerim attı. “Oğlum sen karını annesine bırak, sen de gel bizde kal giderken karını alır gidersiniz, biz seni göremiyoruz hasret kaldık çok özledik” bu ne demek? Bunun kararı sana mı kalmış mesela?

Evlilik öncesinde ikisine de saygıda kusur etmedim eşim de ağzını açıp sen saygısızlık ettin diyemez zaten demiyor da. Altın eşya diye tutturmadım, beni götürdüler seç dediler utana sıkıla seçip aldım ki zaten eşim babasız büyümüş biri, birikimi vardı ama ben ona böyle hiç diretmezdim sahte bile olsa takardım. Ne olduysa evlendikten sonra oldu ikisinin de tavırları değişti, oğlunu kocası gibi görüp triplenmeye başladı. Eşim de hiç anneci değildir çatır çatır gerektiği yerde konuşur beni ezdirmez hakaret bile etti onlara yanımdayken. Ben yine de “annendir, yarın bir gün ölür gider vicdan yaparsın git konuş ama ben konuşmam” dedim hep. Yakın olmasalar da konuşmaya bir süre devam ettiler.

Kedi sahiplenmiştik, görsünler diye ara dedim o zaman bile eşimi çıldırtmayı başardılar.
Babama kalsa bunları gebertirdi ama benim ve eşimin huzuru açısından asla bi kelime bile etmediler. Eşimin kalbinin kırılacağını söylediler hep.

Annem ve babam çalışıyor evde duramıyorlar. Bunların evi kalabalık annesi anneannesiyle yaşıyor evde mutlaka biri oluyor. Ailem söz kesildikten ve nikahtan sonra kendi altınlarımı ve eşimin altınlarını “bizim evde insan yok bir şey olur çalınır gider sizde dursun evde insan var” diyerek bunlara verdiler. En son kasım ayında bunlara gittim orda da kavga ettik altınları alıp çıkacaktım, anneannesi eşimin altınlarını saklamış bana takılanları(ailesinin taktıkları bilezikler hariç) kurtardım şükür. Eşim de o anlık sinirle sonra alırız dedi. Aradaki uzun zamanlarda olan sözlü kavgaları saymıyorum bile.

En son ramazan gelmeden eşim işteyken annesiyle whatsapptan mesajlaşmış. Orada da annem ve benim planlayarak eşimi doldurduğumuzu, köpek gibi üstlerine saldığımızı, yağlı kapı bulduğumu, onları kopardığımızı mutlu olduğumuzu, eşimin bana bir şey yaptıramadığını ama benim onu kukla gibi oynattığımı, sevgiliyken eşim memlekete geldiğinde ona yaptığım kurabiyelere büyü koyduğumu(onlara da yolluyordum) yazmış. Eşim hepsine ağzına geleni söylemiş, bunlar yine oğlum sen çok iyisin dikkat et tarzı şeyler yazmış. Eşim kız altın bile istemedi, 3 kuruş bir şey yapamadım dediğinde oğlum altın sensin zaten yazmış. Altınları anneannesinin sakladığını söylediğinde cevap vermemiş.

Peki sonra ne oldu? Eşim memlekete gittiğimizde onlara uğramadı aramadı bile. Engelledi.

Ailem sevgiliyken gezmemize saatimize karışırdı fakat evlendikten sonra bir kere bile bizde kalın bize gelin demedi. Evlilikte hiçbir konuda bize karışmadılar. Eşyalarımızın yarısını aldılar. Yarısını da eşim aldı. Eşim de hep aynısını söyler, ailemin karışmadığına söylemiş bu kadın hala sallıyor. Annem hep bırak şunları, kocanla mutlu ol, kafana takma, muhattap olma kocanla iyi ol diye söyledi. Zaten anneme kötü laf söyle yüzüne karşı, annem yine içine kapanır bir şey diyemez. Ben de tam tersi insanım hemen yükselir çatır çatır kavga ederim.

Ben bu kadınla whatsapptan kendi annemle nasıl konuşursam öyle konuşurdum. Ayırt etmedim hiç. Maddi manevi talebim de olmadı.
İşin tuhafı rahmetli kayınpederim de kendi ailesinin baskısına boyun eğmemiş onlarla görüşmemiş ve senelerce kaynanasıyla dipdibe oturmuş, onun ailesi de gelmiş karısının altınlarını almış gitmiş, eşim baba tarafıyla senelerdir görüşmez tanımaz bile, bunları unutmuşlar

İşin özü, kayınvalideme dava açabilir miyim? Elimde whatsapp mesajları var kanıt olarak. Huzurumu bozmaktan, kişisel haklarıma saygısızlıktan. Her ne kadar eşim benim yanımda olsa da ben bunların bir şekilde cezalanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kanıtların, huzur kaçırmanın hukuki bir karşılığı yoksa anakızı odaya kapatıp bir güzel haşlamak istiyorum:) bunu eşime açık açık söylüyorum, gülüyor. Ne yaşadığımızın farkında çok şükür anneci değil objektif. Bunlardan etkilenip asla bana tavır koymaz ama tabii ki ikimizin de içhuzuru kaçıyor. İkimiz de öncelikli ailemizin ikimiz olduğunun farkındayız hep söyleriz bunu. Eksikliğini de hissettirmedi şükür, ben de hissettirmedim. Şimdi bayram geliyor ama memlekete adım atmak istemiyorum bile. Ramazanda memlekete gittiğimizde konuşacaktı sinirleri bozuldu gitmeyi bırak aramadı bile. Şimdi gidip konuşucam diyor fight var anlayacağınız. Bu kadar kaostan öyle yoruldum ki

Son düzenleme:
Kaostan yorulduysaniz yeni bir kaos aramayın kendimize. Zaten görüsmuyorsunuz esinizde gerekeni söylüyor, e daha ne olacak dedikleriniz çok aşırı. Kocanizin mesajlarını okumayın rahat olun.
Yeni bir kaos aramıyorum ama bu lafların kötülüğün hiçbirini hak etmedim, ailem de hak etmedi ve bunun bir karşılığı olmalı. Her ay en az bir kaos çıkardılar. 9 aylık evliyiz mutlaka her ay olayları oldu. Durup dururken bile aklıma geliyor sinirleniyorum.

Annem de yaşamıştı babaanem babama hanımköylü oldun bunlara taptın dediğinde babam üstüne yürüyordu susup oturuyordu öyle
Her evlilikte olur tabi, zaten bu ülkede çoğu kv sapık gibi oğluna bağlandığı, gelini kuma gördüğü için şaşırmadım. Eşim vefa borcum var ihtiyacı var mı sorarım yeterli diyordu ama onu bile istemiyor artık. Hiç trip çekecek insan değildir, gerektiği yerde annesini de silebilir. Ben de aynı şekilde, ki benim ailem böyle konuşsaydı ben de silerdim.
Çok şükür ailelerden uzakta olduğumuz için keyfimiz yerinde, 1-2 ayda bir memlekete gidiyoruz ama cin çarpmışa dönüyoruz ikimiz de.
Bunlarla da aylardır muhattap olmuyorum engelledim hepsini ama muhattap olmadıkça daha çok azıtıyorlar belli. Muhattap olursam da fena olacağım tutamam kendimi bir değil iki tane çıldırırsın

Bebeğim bende yaşıyorum bunları.
Eşimde anlıyor yavaş yavaş 3 yolun sonunda zaten hep mesafeliydik bayramda seyranda gidiyoruz canımıza yetiyorlar her gidişte bi olay dönüyoruz kendimize gelemiyoruz ama bıktım yani bunları mı çekicem takmıyorum artık sende takma herkes aynı

Eşin zaten gerekeni yapıyor akıllı ol ve mağduru oyna eşin görsün sen gösterme bir süre sonra iticileşiyorsun onlar eşinin ailesi çünkü sen birşey söylersen eşin koruma iç güdüsüne girip gerçekleri görmemeye başlayabilir onlar ailen de saygılı ol ama eşine görüş diye baskı yapma uzaklaştırma ama yakınlaştırmada adamı elinde tut bu şekilde yeni evliyken sınırlarını sağlam çiz taviz verme hakkını al ama şirret olma kocalar karıları şirretleşince bir triplere giriyor güçsüz kadını daha çok el üstünde tutuyorlar eski gelin olarak tecrübem bu dava mava da boşver umursama

Allah sana da kolaylık versin ya beter olasıcalar
Hiçbir problemim olmadığı günde bile aklıma geliyorlar kendi kendime kuruluyorum ya, normal tanıdığım başka biri olsalar yemişti çoktan dayağı. O ağzını kulaklarına kadar ayırırdım anında. Annem zaten hep takma diyor ama inan takma lafından bile bıktım illa atak yapmak zorundaymışım altta kalmışım gibi hissediyorum.
Eşim kadının suratına tükürse yine sen çok iyisin oğlum o seni tükürtmüştür der inan bıktım:d

İnanır mısınız geçen yasak elma izlerken aklıma geldi ben de entrika yapıp mağdura yatayım dedim ama çok sivri bi karakter olduğum için kan beynime çıkıyor tansiyonum yükseliyor kulaklarıma kadar sıcak basıyor beceremiyorum
Eşim hiç korumuyor onları allah var hatalarını yüzüne çatır çatır söylüyor, mesajlarda da hepsini söylemiş en sonunda sinirlenip allah belanizi versin yazma diye bitirmiş:d ama bunlar arsız.
Bunların hiçbirini hak etmedim filan diye zırlarım belki becerebilirsem :d
Daha önce “annendir git görüş, ölür gider üzülürsün bak dedem öldü kendime gelemiyorum” dedim ama pişmanım. O zaman daha engellemişti halbuki. Yavaş yavaş konuşmaya başladılar bunlar yine azıttı:d şu an demiyorum hiçbir şey kendi yapıyor zaten:d

Yani davalık bi durum göremedim. Bahsettiğin gibi odaya kapatıp haşlamalar falan bunlar büyük şeyler. Haklıyken haksız duruma düşersin. Konuşmuyor görüşmüyorsan eşin de sana destekse ki öyleymiş bunlara hiç gerek yok. Seviyelerine inme. Hırsına yenik düşme.

Konunun sonunu hiç böyle beklemiyordum
Hak etmediğinizi düşündüğünüz şeyler yaşadıysanız görüşmezsiniz bundan sonra.
Eşinizin ailesine restinden güç alıp ne yapacağınızı şaşırmış gibi duruyorsunuz buradan daha çok.
Yarın birgün annesine bir şey olsa ilk o koşar muhtemelen.
Siz o yüzden çok yükseklerden uçmayıp görüşmemekle yetinin.

Attığı mesajları yüzüme söyleyemez inanın görseniz siz de sinirlenirsiniz. O gün eşimin yüz ifadesinden bile bir şeyler olduğunu anladım. Muhattap olmadığımda bile kudurup sataşıyorlar.

Eşim çalışmaya başlayınca odasına klima taktırmış, ben de geçen yaz “ya ne güzel eve mi alsak bunu napsak efil efil” diye şaka yaptım anneannesi tutmuş kavgada bu lafı söylüyor ödleri kopmuş. Her şeye ama her şeye varana kadar tilkilik peşindeler. Muhattap olmadıkça da devam ediyorlar. Bunları hatırladıkça eşim yanımda olsa da öfkem geçmiyor. Ölmeleri dışında duracakları bir hal yok mudur ki…

İnsanlar hakarete uğradıklarında hep uygar bir şekilde mesafe mi koymalı ki. Ben onlara durduk yerde hakaret etseydim onlar karındır yuvanı bozma demeyeceklerdi sonuçta.
Sürekli tekrar eden bu sıkıntıdan sinirden ne yapacağımı şaşırdım maalesef doğru söylüyorsunuz ama pasif kalmak da çözüm olmuyor gibi…

Bana fazla yükseliyormuşsunuz gibi geldi. Mesafeni koy geç eşin ilgilensin. Onun ailesi sonuçta. Dayak atardım , babam döverdi sözlerinize göre düşüncem bu
O mesajları gören kim olsa fazla yükselirdi inanın. Kurabiyeyle büyü yaptığımı düşünen insanlar bunlar. Ama evlenmeden önce anneannesi sözde çörekotunu okumuş üflemiş banta sarıp vermiş, mutlu olalım diyeymiş
İkimiz de annem babam sonuçta diye alttan alan insanlar değiliz hiç. Mesele tepki gösterilse bile hala akıllanmamalarında. Bana kötülük ettiğini zannediyor ama oğlunu göremiyor, ben o eve gitme demedim hiç mesela. Bunun çaresini arıyorum ben. İnsanların da hep söylediğiniz gibi uygar olduğunu düşünmüyorum ve çevrede de hiç göremedim.

Dersler bitti, meşguliyetsiz mi kaldınız?
Gencecik bir insanın enerjisini eşinin anneannesi için harcaması büyük kayıp. Eşinize söyleyin ailesiyle ilgili size bir şey anlatmasın, sizde telefonunda mesajlarına falan bakmayın.
Onları gündeminizen çıkarmak sizin elinizde çünkü aktif bir rolleri yok hayatınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…