- Konu Sahibi cobanyildizi_esra
-
Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun güzel fikirlerinize ihtiyacım varBen cok kıskanc, huysuz, kavgacı bi kızım. 1 yılı aşkın bi ilişkim var. sevgilimde benm tersime öylesine sakin ılımlı bi insandır ki. cocugu 1 yıldır çileden cıkardım. hiç bir gerekcesi olmayan tartısmalarımla, kıskanclıklarımla (gereksiz oldugunun bende farkındayım) ilişkimizi cıkmaza sürükledim. Gecen gün sevgilim patladı. Bitsin artık ben dayanamıyorum sen değişmek istemiyosun böyle giderse sevgim bitecek seni seviyorken mutlu olmak istiyorken sen hep tersini yaptn. ilişkimizi öldürdün artık. Güvenim kalmadı dedi. cok kırıldım cok üzüldüm. evet birbirimizi cok seviyoruz ve ilişkimz süre zarfında hiç ayrılmadık kızlar. Ben değişcem cok mutlu olcaz bilmem ne dedim ama cokta korkuyorum yine dayanamayıp tartısma cıkarcam diye. mesela tartısma konumuza bi örnek veriyim : ''Sen bana 5 ay önce sunu demiştin niye dedin ki öyle'' işte bu. bu kadar sacma. ama kendimi durduramıyorum. Kıskanclıkta, kız arkadaslrınla neden sosyal paylaşım sitesine fotograf ekledin yada neden onun fotografını begendin. bu gibi seyler nolur yardımcı olun ilişkimiz düzelmeyecek mi gercekten ? onun dediği gibi öldü mü yoksa sinirle mi söyledi tüm bunları..
eee çok huysuzluk aşık usandırır..sanırım sen takıntılısın..geçmişten bazı şeyleri ısıtıp yeniden önüne koyuyorsun.iyi çocuk senin bu agresifliğine rağmen 1 yıl dayanmış..ve senin kaprislerini çektikçe çocuğun üstüne iyice gitmişsinArkadaşlar lütfen bana yardımcı olun güzel fikirlerinize ihtiyacım varBen cok kıskanc, huysuz, kavgacı bi kızım. 1 yılı aşkın bi ilişkim var. sevgilimde benm tersime öylesine sakin ılımlı bi insandır ki. cocugu 1 yıldır çileden cıkardım. hiç bir gerekcesi olmayan tartısmalarımla, kıskanclıklarımla (gereksiz oldugunun bende farkındayım) ilişkimizi cıkmaza sürükledim. Gecen gün sevgilim patladı. Bitsin artık ben dayanamıyorum sen değişmek istemiyosun böyle giderse sevgim bitecek seni seviyorken mutlu olmak istiyorken sen hep tersini yaptn. ilişkimizi öldürdün artık. Güvenim kalmadı dedi. cok kırıldım cok üzüldüm. evet birbirimizi cok seviyoruz ve ilişkimz süre zarfında hiç ayrılmadık kızlar. Ben değişcem cok mutlu olcaz bilmem ne dedim ama cokta korkuyorum yine dayanamayıp tartısma cıkarcam diye. mesela tartısma konumuza bi örnek veriyim : ''Sen bana 5 ay önce sunu demiştin niye dedin ki öyle'' işte bu. bu kadar sacma. ama kendimi durduramıyorum. Kıskanclıkta, kız arkadaslrınla neden sosyal paylaşım sitesine fotograf ekledin yada neden onun fotografını begendin. bu gibi seyler nolur yardımcı olun ilişkimiz düzelmeyecek mi gercekten ? onun dediği gibi öldü mü yoksa sinirle mi söyledi tüm bunları..
eee çok huysuzluk aşık usandırır..sanırım sen takıntılısın..geçmişten bazı şeyleri ısıtıp yeniden önüne koyuyorsun.iyi çocuk senin bu agresifliğine rağmen 1 yıl dayanmış..ve senin kaprislerini çektikçe çocuğun üstüne iyice gitmişsin
Bu kadar kapris ile kıskançlıkla hayat devam eder mi hiç..?
Nereye kadar bu şekilde devam etmeyi düşünüyorsunuz..
Daha sevgiliyken aranızda sorun yaratıyorsa bu huyların evlenip aynı evde yaşayınca çok daha göze batar ve o zaman bu durumlar yüzünden birbirinizi daha fazla kırarsınız...
Bak sen de farkındasın yanlış olduğunun en kısa sürede değişmeye bak deriM...
Her şeyin azı karar , çoğu zarar..
haklı bence ki sinirle söylememiş olması ve söylediklerini uygulaması gerekiyor. biz burda hergün kadınların eşlerinin agresifliğini kırıcılığını konuşup kadınlara kendilerine değer vermelerini ve saygısızlığa izin vermemelerini söylüyoruz. peki neden erkekler kadınları çeksin ki? huy değişir mi evet değişir... hayat hırpalar insanı değiştirir. bugün sen onun kalbini kırarsın yarın seni iki kat fazla kırarlar değişmek zorunda kalırsın.ayrıca evlendikten sonra huysuz sorunlu kadınlar çevrede de çok fazla yadırganıyorlar hatta bazen çevre evlilikteki sorunlarle içten içe dalga geçip eğlenceli bir dedikodu malzemesi haline getiriyorlar. örneğin bu tür durumlarda kocanın kadın tarafından ezildiğini düşünüp erkekle dalga geçiyorlar. sen erkeğini böyle bir duruma düşürmek ister misin? şimdi biz kırıcı konuşalım ki sonra başkaları kırmasın seni. zaten huy kalp kırılmadan değişmiyor..:44:Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun güzel fikirlerinize ihtiyacım varBen cok kıskanc, huysuz, kavgacı bi kızım. 1 yılı aşkın bi ilişkim var. sevgilimde benm tersime öylesine sakin ılımlı bi insandır ki. cocugu 1 yıldır çileden cıkardım. hiç bir gerekcesi olmayan tartısmalarımla, kıskanclıklarımla (gereksiz oldugunun bende farkındayım) ilişkimizi cıkmaza sürükledim. Gecen gün sevgilim patladı. Bitsin artık ben dayanamıyorum sen değişmek istemiyosun böyle giderse sevgim bitecek seni seviyorken mutlu olmak istiyorken sen hep tersini yaptn. ilişkimizi öldürdün artık. Güvenim kalmadı dedi. cok kırıldım cok üzüldüm. evet birbirimizi cok seviyoruz ve ilişkimz süre zarfında hiç ayrılmadık kızlar. Ben değişcem cok mutlu olcaz bilmem ne dedim ama cokta korkuyorum yine dayanamayıp tartısma cıkarcam diye. mesela tartısma konumuza bi örnek veriyim : ''Sen bana 5 ay önce sunu demiştin niye dedin ki öyle'' işte bu. bu kadar sacma. ama kendimi durduramıyorum. Kıskanclıkta, kız arkadaslrınla neden sosyal paylaşım sitesine fotograf ekledin yada neden onun fotografını begendin. bu gibi seyler nolur yardımcı olun ilişkimiz düzelmeyecek mi gercekten ? onun dediği gibi öldü mü yoksa sinirle mi söyledi tüm bunları..
Arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun güzel fikirlerinize ihtiyacım varBen cok kıskanc, huysuz, kavgacı bi kızım. 1 yılı aşkın bi ilişkim var. sevgilimde benm tersime öylesine sakin ılımlı bi insandır ki. cocugu 1 yıldır çileden cıkardım. hiç bir gerekcesi olmayan tartısmalarımla, kıskanclıklarımla (gereksiz oldugunun bende farkındayım) ilişkimizi cıkmaza sürükledim. Gecen gün sevgilim patladı. Bitsin artık ben dayanamıyorum sen değişmek istemiyosun böyle giderse sevgim bitecek seni seviyorken mutlu olmak istiyorken sen hep tersini yaptn. ilişkimizi öldürdün artık. Güvenim kalmadı dedi. cok kırıldım cok üzüldüm. evet birbirimizi cok seviyoruz ve ilişkimz süre zarfında hiç ayrılmadık kızlar. Ben değişcem cok mutlu olcaz bilmem ne dedim ama cokta korkuyorum yine dayanamayıp tartısma cıkarcam diye. mesela tartısma konumuza bi örnek veriyim : ''Sen bana 5 ay önce sunu demiştin niye dedin ki öyle'' işte bu. bu kadar sacma. ama kendimi durduramıyorum. Kıskanclıkta, kız arkadaslrınla neden sosyal paylaşım sitesine fotograf ekledin yada neden onun fotografını begendin. bu gibi seyler nolur yardımcı olun ilişkimiz düzelmeyecek mi gercekten ? onun dediği gibi öldü mü yoksa sinirle mi söyledi tüm bunları..
haklı bence ki sinirle söylememiş olması ve söylediklerini uygulaması gerekiyor. biz burda hergün kadınların eşlerinin agresifliğini kırıcılığını konuşup kadınlara kendilerine değer vermelerini ve saygısızlığa izin vermemelerini söylüyoruz. peki neden erkekler kadınları çeksin ki? huy değişir mi evet değişir... hayat hırpalar insanı değiştirir. bugün sen onun kalbini kırarsın yarın seni iki kat fazla kırarlar değişmek zorunda kalırsın.ayrıca evlendikten sonra huysuz sorunlu kadınlar çevrede de çok fazla yadırganıyorlar hatta bazen çevre evlilikteki sorunlarle içten içe dalga geçip eğlenceli bir dedikodu malzemesi haline getiriyorlar. örneğin bu tür durumlarda kocanın kadın tarafından ezildiğini düşünüp erkekle dalga geçiyorlar. sen erkeğini böyle bir duruma düşürmek ister misin? şimdi biz kırıcı konuşalım ki sonra başkaları kırmasın seni. zaten huy kalp kırılmadan değişmiyor..:44:
Evet evet cok haklısın. Ondada değişmesi gereken seyler var mutlaka ama bendekiler daha bariz. Değişmezsem sadece onunla değil kimseyle mutlu olamam yapayalnız kalırım
En cok istediğim sey değişmek.. İnanın bana bunu benden baska kimse isteyemez. Eski sevgilime de böyleydim. ama onun dayanıklılıgı daha fazlaydı.. Off olur dimi değişirinmmm
kalmazsın inşALLAH canım sen yine elinden geleni yap. bak yarın birgün yuva kuracaksın peygamberimiz bile demiş geçim eşler arasındaki muhabette gizlidir. sen onu şevkatinle yüceltceksin ki o da senin evinin direği olsun( annem gibi konuştum )
Mecburen değişcen canım...
Evlenince öyle sevgili değiştirir gibi eş değiştirilmiyor...
Aradaki sevgi saygı kaybolunca o evliliğin yürümesi de zor olur ya da biter...
En güzeli şimdiden değişip , kendini toparlaman..
Erkek mileti kaprisi , kıskançlığı bir yere kadar çeker...Hani derler ya fazla NAZ aşık usandırır diye..,
Yani erkek arkadaşının sabrını daha fazla zorlamadan bırak bu huylarını...
Hem O nu üzersin bu şekilde hem de kendin üzülürsün boşu boşuna..
DAĞLARIN YER DEĞİŞTİRECEĞİNE İNANIN FAKAT İNSANIN HUYUNUN DEĞİŞECEĞİNE ASLA
HZ.MUHAMMED
Hadisle girdim çünkü seninkisi huy değil karakter ki karakter değişir. huy kötü iyi niyetlilik, insanlıkla alakalı. senin karakter sıkıntın var ayrıca ip ucunu veriyorum sadece çok yer gezen insanlar karakterlerini değiştirebiliyorlar ya da çok bilgili olan insanlar (genel kültür özellikle dini bilgi de çok işe yarar) karakterlerini terbiye edebilir yani kontrol (bunu diyen ise psikolojinin babası S. Freud)
Mesela ben lisede samimi oldugum erkek arkadasımla basbasa görüşürüm bi kahve içeriz sohbet ederiz. Ama o görüştüğü zaman katlanamıyorum içim içimi yiyo. Bunda bi şey yok değil mi. kıskanmam yersiz? Üstelik arkads cevremiz ortak bulustugu arkadaslarının hepsini tanıyorum. Evet kendimi geliştirmem lazım. Terbiye etmem lazım. BU KIZI YENİDEN BÜYÜTMELİYİİİMM :)
peki erkek arkadaşın görüşmeye gitmeden önce sana haber veriyor mu? peki görüştüğü kişi erkek mi kız mı açıkçası benim kocamı düşünüyorum parçalarım walla kız ise... erkekle de görüşecekse öncesinden bi bilgim olsun isterim ama öyle kızlarla oturayım takılayım zaten olmamalı.. evet anlayışlı olmak lazım bazen ses etmemek hele ki bu adamla evlenmek istiyorsan iyice dikkat etmelisin. benden bir abla tavsiyesi kişisel gelişim kitapları oku çok işe yarar kendini başka şeylere de vermeye çalış elişi belki spor bir kurs düzenli sosyal aktivite.. ilgin çok alana dağılırsa çocukla da uğraşmazsın fazla. ve bi an önce al onu karşına sakin sakin onun yardımına ihtiyacın olduğunu beraber bu durumu düzeltmeniz gerektiğini belirt ki adam senden kopmasın ayrıca çok fazla aciz durumuna düşme itersin adamı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?