- 3 Ağustos 2025
- 357
- 1.048
- 28
- 23
- Konu Sahibi helobitter
-
Bende lityum kullanıyorum ve çeşitli antidepresanlarda kullandım uzun süre o bitkiye çevirme durumu her ilaçta aynı olmaz ki. Açıkçası konulan tanı bile yanlış olabilir örneğin bana yıllarca tanı konulamamıştı hala da doğru tanı aldığımdan emin değilim :) bir şekilde eşinizin ve kocasının ikna edip psikiyatriye götürmesi lazım olan size ve evliliğinize olacak yoksa. Çok zor geçmiş olsunBipolar teşhisi var yıllar önce konulmuş lityum tedavisi de görmüş ama bayağı bir süredir düzenli ilaç kullanmıyor atakları başlayınca sakinleştirici içip uyuyor sadece benim de çok bilgim yok hastalıkla ilgili inanın elimden geldiğince araştırmaya da çalışıyorum en sonunda kendim gidicem psikiyatriye
Siz kimsenin tedavisini reddettiği hastalığını çekmek zorunda değilsiniz. Bu çok da hastalıkla ilgili gibi değil klasik bir kaynana tribine benziyor. Çünkü manik depresif hastaları atak halindeyken olumlu-olumsuz durumları çok fazla ayırt edemez. Yani atağı başladıysa sizin onun evine gitmeniz önemsizdir. Gerçekten o tarz bir atağın içinde olmuş olsaydı gözü sizi görmezdi, yani evine gitmenizden memnun olacak durumda olmazdı. Ki aksi halini gördüğünüz durumda da ailenizle vakit geçirdiğinizde size tepki gösterdiğini söylüyorsunuz, bu tamamen kişisel bir sorun gibi görünüyor. Bu tarz bencilce davranışlara çok kanmayın derim...Selamlar herkese ben çaresiz kalıp üçüncü kişilerin görüşlerini almak için bu başlığı açıyorum. Eşimin annesi manik depresif hastası ve ilaçların depresyonu tetiklediğini öne sürerek ilaç kullanmayı reddediyor. Dönem dönem mantığımızın almadığı konularda bize küsüyor sosyal medyadan engelliyor vs. Son dönemlerde benim ailemi kıskanmaya başladı yani çocuğumun onlarla vakit geçirmesini istemiyor ne zaman aileme gitsem beni sosyal medyadan engelliyor eşime tavırlı davranıyor. Ama onlara gidince bambaşka birine dönüşüyor, keyifleniyor sanki beni engelleyen o değilmiş gibi davranıyor. Her yıl çocuğumun doğum gününe iki tarafı da çağırıyorum sadece bizimkiler geliyor onlar gelmiyor. Eşim bu seneki doğum günü için “Bu sefer bizimkiler gelmek istiyor.” dedi. Ben de “Nasıl yani bizimkileri çağırmayacak mıyız?” dedim. Eşim “Yani annemi az çok biliyorsun, hastalanır kafaya takar.” dedi. Ben de onların direkt böyle bir talebi var ve eşim bana anlatmıyor diye düşündüm. Ben de bu sebeple annemleri de kırmamak adına gidip annemlerde ayrı bir doğum günü kutlaması yaptım. Asıl doğum gününe de kayınvalidemleri davet ettim. Annemleri de durumdan haberdar etmemek için böyle bir yöntem buldum. Ama kayınvalidem annemlerdeki doğum günü kutlamamızı öğrenince eşime tavır alıp alıp “Madem onlarla kutlayacaktınız gününde kutlasaydınız. Bize gerek yok artık kutlamışsınız zaten.” diyerek çıkışmış. Ben de neden böyle bir şey yaptığımı iki tarafı da üzmek istemediğimi vs anlattım sadece anladım deyip nokta koyarak bana cevap verdi. Eşime “Hayat beni yordu travmalarım var elimde değil kafaya takıyorum” tarzında mesaj atıp iletişimi kesti. Doğum gününe de gelmeyeceklermiş. Yani anlamaya çalıştığım nokta şu: Bu hastalık mı, huy mu? İlaçlarını kullansa böyle şeylere takılmaya devam edecek mi? Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimi de üzmek kırmak istemiyorum ama ben ilaç kullanmayı reddeden bir hastayı idare etmek zorunda olmadığımı düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Geçmiş olsun ne güzel farkındalığınız yüksek ve idare edebilmeyi öğrenmişsinizBende lityum kullanıyorum ve çeşitli antidepresanlarda kullandım uzun süre o bitkiye çevirme durumu her ilaçta aynı olmaz ki. Açıkçası konulan tanı bile yanlış olabilir örneğin bana yıllarca tanı konulamamıştı hala da doğru tanı aldığımdan emin değilim :) bir şekilde eşinizin ve kocasının ikna edip psikiyatriye götürmesi lazım olan size ve evliliğinize olacak yoksa. Çok zor geçmiş olsun
Evet tam olarak bunu kastediyorum. Hasta olabilir ama bunu bir savunma mekanizması yapmamalı. Bende yapıyordum… Umarım psikiyatriye götürebilirsiniz ayrıca terapiyede ikna ederseniz eminim her şey çok daha kolay olur herkes için ve teşekkür ederimGeçmiş olsun ne güzel farkındalığınız yüksek ve idare edebilmeyi öğrenmişsinizBizimki sanki kolaya kaçıp ben böyleyim beni üzmeyin der gibi davranıyor
Evet hatta görüntülü konuşmalardan kızım sürekli anneannesinden bahsediyor babaannesine onda bile yüzü değişiyor bir hallere bürünüyor muhtemelen gizli gizli eşime çıkışıyor geçen eşim şöyle bir soru sordu bu çocuk neden sürekli anneannesini anlatıyor dedi yani küçücük çocuğun konuşmalarına bile anlam yüklüyorlar sanki ben öğretiyormuşum gibiSiz kimsenin tedavisini reddettiği hastalığını çekmek zorunda değilsiniz. Bu çok da hastalıkla ilgili gibi değil klasik bir kaynana tribine benziyor. Çünkü manik depresif hastaları atak halindeyken olumlu-olumsuz durumları çok fazla ayırt edemez. Yani atağı başladıysa sizin onun evine gitmeniz önemsizdir. Gerçekten o tarz bir atağın içinde olmuş olsaydı gözü sizi görmezdi, yani evine gitmenizden memnun olacak durumda olmazdı. Ki aksi halini gördüğünüz durumda da ailenizle vakit geçirdiğinizde size tepki gösterdiğini söylüyorsunuz, bu tamamen kişisel bir sorun gibi görünüyor. Bu tarz bencilce davranışlara çok kanmayın derim...
Çocuk doğal olarak sevildiği ilgi gördüğü yerde mutlu olur ve bunu dile getirir. Bence eşinizin annesinde değil bunu sorguluyorsa eşinizde de sorun var. Göz var izan var göremiyor mu çocuğun nerde mutlu olduğunu? Önceki cevabımda da belirttiğim gibi tamamen sizin ailenize karşı yapılan bir kıskançlık gibi görünüyor. Hastalık hikaye.Evet hatta görüntülü konuşmalardan kızım sürekli anneannesinden bahsediyor babaannesine onda bile yüzü değişiyor bir hallere bürünüyor muhtemelen gizli gizli eşime çıkışıyor geçen eşim şöyle bir soru sordu bu çocuk neden sürekli anneannesini anlatıyor dedi yani küçücük çocuğun konuşmalarına bile anlam yüklüyorlar sanki ben öğretiyormuşum gibi
Çocuk doğal olarak sevildiği ilgi gördüğü yerde mutlu olur ve bunu dile getirir.
Mesela evliliğimizin ilk zamanlarında bizi karşısına alıp konuştu benim dönem dönem ataklarım oluyor kabuğuma çekiliyorum o dönemlerde babanız size söyler iletişime geçmeyin benimle ben duzelince size yazarım dedi ama şimdi artık eşimi arayıp saydırıp ya da mesajla laflar söyleyip öyle çekiliyor bu beni yormaya başladı
Çok haklısın eşim de aman annesi hastalanacak aman bir şey olacak diye her şeyi sorgulayıp duruyor ama göz var izan varÇocuk doğal olarak sevildiği ilgi gördüğü yerde mutlu olur ve bunu dile getirir. Bence eşinizin annesinde değil bunu sorguluyorsa eşinizde de sorun var. Göz var izan var göremiyor mu çocuğun nerde mutlu olduğunu? Önceki cevabımda da belirttiğim gibi tamamen sizin ailenize karşı yapılan bir kıskançlık gibi görünüyor. Hastalık hikaye.
Ya bir de demiş ki doğumda ve doğum günlerinde yanında olamadık bu sene fazla heves ettim ondan kafaya taktım diyor . Doğumda annem yanımdaydı 5 gün o geldi gitti bir 5 gün de kv geldi gitti . Doğum günlerinde de çağırdım bir bahane bulup gelmediler meğer annemler geliyor diye gelmemişler sonradan eşime böyle demiş. Şimdi yine gelmeyeceklermiş zatenO sizi ve eşinizi kendi "psikolojik çöplüğü" haline getirmiş. Zihnindeki bütün pislikleri atıp rahatlıyor demek ki. Manipüle olmayın.
Neden böyle olmak zorunda ki anneannenin yeri ayrı babannenin yeri ayrı neticede ya küçücük çocuk anneannesi sürekli kıyafet ayakkabı vs alıyor onları hevesle babaannesine gösteriyor kadın içten içe kuruluyorNe kadar yorucu bir insan ya. Aynı benim babaannem. Annemin ailesini hep kıskandı geldi seksen yaşına hala aynı. manipülatif davranıyor hastalık olma ihtimali daha güçlü ama bu hastalıkların ortaya çıkmasında karakterinde etkisi var aslında kısır döngü. Biraz bencilliğine hastalığı da kullanıyor olabilir. Eşiniz onunla büyümüş alışmış olabilir ama siz mecbur değilsiniz ileride çocuğunuzu da olumsuz etkiler biz babaannemin saçmalıklarından epey etkilenerek büyüdük çünkü
Bu sorunun cevabını bende bilmiyorum inanın. Babannem neden annemin ailesini sevmiyordu niye oraya gitmesini istemiyordu bilmem. Sizin aileniz çocuğunuzu önemsiyormuş bizde anneaannemiz bizi sevmezdi pek önemsemezdi ona rağmen babaannem kıskanıyordu. Bana güç gösterisi gibi geliyor narsistlik hep benim dediğim olsun hep ben ilgi göreyim çabası.Neden böyle olmak zorunda ki anneannenin yeri ayrı babannenin yeri ayrı neticede ya küçücük çocuk anneannesi sürekli kıyafet ayakkabı vs alıyor onları hevesle babaannesine gösteriyor kadın içten içe kuruluyor
Böyle hiçbir şekilde sağlıklı bir iletişim kuramayız ki ben elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum eşi elinden tutup bir şehir bile gezdirmezken iki kere tatile götürdük ailesini. Tam tersi benim ailemin onları kıskanması lazımBu sorunun cevabını bende bilmiyorum inanın. Babannem neden annemin ailesini sevmiyordu niye oraya gitmesini istemiyordu bilmem. Sizin aileniz çocuğunuzu önemsiyormuş bizde anneaannemiz bizi sevmezdi pek önemsemezdi ona rağmen babaannem kıskanıyordu. Bana güç gösterisi gibi geliyor narsistlik hep benim dediğim olsun hep ben ilgi göreyim çabası.
Bir keresinde annemlerle birlikte kardeşimin mezuniyetine gittik fotoğraf paylaştım sosyal medyada. Bir ay sonra o geldi onu paylaşmadım diye bana tavır koydu kendini dışlanmış gibi hissetmiş yokmuş gibi hiç gelmemiş gibi davranmışım direkt yüzüme böyle söyledi bunlar bana hiç normal gelmiyorBazı tavırları hastalıktan olmadığı kesin.İlgi toplamaya yönelik hareketler gibi geldi.Doğum günü konusu çok saçma.İstediginiz şekilde kutlayın yani sonuçta çocuğu memnun etmek için yapılıyor koskoca kadın için değil ki ..Diger konuda tedavi olması gerekir bırakınca daha kötü olur çünkü.Boyle tipler hep kendilerine dünya dönsün istiyor maalesef.
Ah ah teşekkür ederimKişilik yapısında da kıskançlık ve misilleme var gibi üzgünüm sabırlar diliyorum.
Anan doktora gitmiyorsa ben de onunla gorusmuyorum, çocuğum onun histerilerine maruz kalıyor de tepkini ver eşimi uzmucem diye kendiniz yipranacaksiniz gitsin tedavisine devam etsin.Geçmiş olsun ne güzel farkındalığınız yüksek ve idare edebilmeyi öğrenmişsinizBizimki sanki kolaya kaçıp ben böyleyim beni üzmeyin der gibi davranıyor
Kocan da salak kusura bakma. Hastalığını ciddiye almadigi gibi kadının dedikleri ile gaza geliyor...Evet hatta görüntülü konuşmalardan kızım sürekli anneannesinden bahsediyor babaannesine onda bile yüzü değişiyor bir hallere bürünüyor muhtemelen gizli gizli eşime çıkışıyor geçen eşim şöyle bir soru sordu bu çocuk neden sürekli anneannesini anlatıyor dedi yani küçücük çocuğun konuşmalarına bile anlam yüklüyorlar sanki ben öğretiyormuşum gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?