Huy mu? Hastalık mı?

Kocan da salak kusura bakma. Hastalığını ciddiye almadigi gibi kadının dedikleri ile gaza geliyor...
O da kızdığımı belli etmemeye çalışıyorum böyle biri tarafından yetiştirilmek de üzücü. Ben 6 yılda sayısız kez şahit olduysam çocukluğundan beri kim bilir neler çekti

O da kızdığımı belli etmemeye çalışıyorum böyle biri tarafından yetiştirilmek de üzücü. Ben 6 yılda sayısız kez şahit olduysam çocukluğundan beri kim bilir neler çekti
Çekti de kendi çocuğu ve sen çekmek zorunda değilsin.

Bundan şikayetçi insan, kendisi de eziyet çekmemek, soluklanabilmek adına tedaviye sıkı sıkıya sarılır. Durum artık hastalığından ikincil faydaya dönmüş sanki.
Yapılacak en kolay şeyi yapıyor aslında ben tedavi olmayacağım siz beni böyle idare edin ama böyle bir dünya yok maalesef en uç örneği vereyim mesela ishalim her yere yapıyorum tutamıyorum ilaç kullanmak istemiyorum siz idare edin temizleyiverin demek gibi bir şey benim gözümde

Ben eşimin sağlıklı ve görece iyi olan ailesine yılda 5 gün zor tahammül edebiliyorum. Allah sizlere büyük büyük sabırlar versin.

Bakarsanız bu da sağlıksız bir psikoloji. Hasta insan, tedavi olmayı ister ki sağlığına kavuşsun ve hayatın akışına karışabilsin. Bir bipolar hastası için elbette ömürlük tedaviden, kontrollerden bahsediyoruz; amaçlanan da mümkün olduğunca remisyonda kalabilmek (Yani mani, depresyon, karma dönem vb atakları yaşamamak). Tedavi sürdüğü müddetçe, iyilik hali sağlandıkça, "Hassasım, travmalarım var" vb diyerek sorumluluktan kaçamayacak, kendisine "Ama hasta" denilerek çıkardığı huzursuzluklar mazur görülmeyecek. Yazdıklarınızdan, hastalığı kullandığını düşünüyorum (Belki farkında değildir) ki bu da başta söylediğim gibi, sağlıksız bir durum.

Ben şöyle düşünüyorum: sıçarım öyle kv nin travmasına. Hastaysa gitsin tedavi olsun, yoksa benden uzak olsun derdim.

Ben eşimin sağlıklı ve görece iyi olan ailesine yılda 5 gün zor tahammül edebiliyorum. Allah sizlere büyük büyük sabırlar versin.
Biz de uzağız yılda 3-4 kez anca görüşüyoruz ama uzaktan da olsa yapacağını yapıyor

O kadar güzel açıkladınız ki daha ne denir bilemedim burda eşime anlam veremiyorum sanki annesinin tavırları normalmiş gibi paylaşımlarını annemi engelleyip yapsaydın keşke görmeseydi diyor kadın bariz benim ailemi istemiyor benim kutlama fotoğrafı paylaşırken onu engellemem problem oldu

Son düzenleme:
Anasini tedavi ettirmek yerine,
anasi uzulmesin diye engelleyip paylaşım yapmanizi isteyen esiniz de normal akılla düşünmüyor gibi.
Siz alttan aldıkça bu düzen böyle devam eder, sonunda olan sizin ruh sagliginiza olur.

Ah o kadar haklısnız ki o da bıkmış ilaç kullanmak istemiyor işte normal değil deyip kestirip atıyor artık. Alttan almayı hiç düşünmüyorum ben nasıl kızım için kendime iyi bakıp hastalanmamaya çalışıyorsam o da yapacak. Yoksa yanındakileri de teker teker kaybedecek

Ay ben çok sinir oldum kaynananıza. Bakın o kadın bipolar değil. Kalıbımı basarım buna eğer bipolar olsaydı bunca ilaçsız zamanında hiç yoktan 1 mani atağı geçirirdi (hangi tip bilmiyorum ama). Ki manideyken o kadının poposu yer görmez, ele avuca sığdıramazdınız. Vicdanınıza oynuyor, belki zamanında depresyon tanısı aldı ağır depresyonda da lityum kullanılabilir. Ama bipolar biri ilaç tedavisini keserse hastanelik olur. Öyle WhatsApptan engellemek, trip atmak bunlar düpedüz hıyar kaynana davranışları. Sizi yiyor kanmayın şuna çok sinirlendim ya

Ben de bilmiyorum gerçekten yıllar önce bipolar tanısı konmuş lityum tedavisi görmüş bildiklerim bunlar ama dediğiniz gibi maniye dair bir anını görmedim sürekli depresif hallerini gördüm mesela instadan giderli sözler paylaşıp bir süre sonra kaybolunca eşime diyorum ki annen yine hastalanmış diyorum sebebini irdelemiyoruz artık yorulduk gerçekten. Bir kaç kez de böyle titremeli elleri kasmalı ağlama krizlerine şahit oldum nedir ne değildir bilgim yok

tatmın olmuyorsa sınırlarınızı cızın muhatap olmayın pek fazla
Böyle yapmayı planlıyorum onlar iletişime geçene kadar arayıp sormayı da düşünmüyorum ben bir kabahat işlemedim tam tersi bana saygısızlık yapıldı eğer psikolojiden çok anlıyorlarsa önce benden özür dilesinler

Benden size tavsiye mesafeli olun. Cok üstüne düsmeyin inanın sizde hasta olursunuz. Benim kayınvalidem de böyle tedaviyi reddeden bi ruh hastası. Onunla uğraşa uğraşa ben hasta oldum. Aynı sizinki gibi bi gün iyidir bi gün bakmıssın düsman. Oglunu torununu benden ailemden kıskanır. Bi gün iftara çağırmıştım evime yeni mutfak masası aldım diye sinirinden yemek yemedi herkesin burnundan getirdi neymis onun yokmus ben nasıl yenilemisim. Bunun gibi binlerce örnek sayabilirim. Olan bana oldu onun yüzünden ruh sağlığım bozuldu. Simdi hiç görüşmüyorum asla aramıyorum eşimde bunu destekliyor kendi huzurumuz icin. Keske daha önceden alsaydım bu kararı diyorum. Naparsa yapsın gitsin tedavi olsun uzak durun.

Ben anlamadım konuyu. Sizin aileniz dogumgunune gelmesinin kayınvalidenize ne gibi bi zararı var? Ikisi de gelsin mesele nedir?

Benim görümcem ve kayinpederim bipolar hastası. Sürekli takip ve gözetim altındalar. Görümcem ilacını aksatmisti bi sene. Ruh hastalıkları hastanesinde aldık soluğu. Öyle ufak tefek kaprisler küslükler değil çünkü semptomları.

Majör depresyon da şöyle; ben majör depresyon hastalığı geçirdim. Hatırlıyorum hayat mottom şuydu, beni rahat bırakın hiçbirinizi görmek istemiyorum. Yani birine gucenmek gönül koymak gibi şeylerle ugraşacak enerjim yoktu.

Sizin kayınvalideniz dümdüz delinin teki. Surda okurken bile öfkelendim. Kesinlikle onu eglemek zorunda degilsiniz. Az ötede oynasın gerizekali karı ya. Siz onun gönlünü yapmaya gelmediniz dünyaya.

Uzak durun ondan. Yoksa hakkımı helal etmem size . Ciddiyim. Çok öfkelendim.

-Tetikleyici/Uyaran; Yakın olduğu kişilerin hayatları

- Tetiklenmek için kullandığı araçlar; Facebook, İnstagram, WhatsApp, Sohbet etmek

- Tatmin Olduğu Davranış; Küsmek, Kinayeli paylaşım yapmak, Mesaj atmak, Engellemek

Bence döngüyü kırmak için şu aşamalar etkili olabilir;

1- Kayınvalide bu saaten sonra ilk küsüp engellediğinde siz ve anneniz/ babanız whatsaap dahil heryerden engelleme yapmalısınız

2- Eşiniz ile barışmak istediği yönünde haber yollarsa özür dilerse kabul edeceğinizi / kabul ederseniz bile o engelin asla kalkmayacağını kuralınızı belirtmelisiniz (çünkü sosyal takip onun atak geçirmesine sebep oluyor)

3- Muhtemelen hastane durumu çıkartarak barışıklık yaratacaktır hiçbir zaman internette resminizi göremeyecek kuralını o zaman dahi aşmamalısınız

4- Baktınız özür dilediği halde torunun anlattığı şeylerle krizler yaşamaya devam ederse;
- Onları eve almadan sadece çekirdek aile olarak siz onlara giderek hafta sonu yiyip için

-Yine gerginlik çıkartmaya devam ederse;
-Oğlu hafta sonu torununu yalnız başına sevdirmeye götürsün
- Gelinini ve gelininin evini bir daha hiç görmeyerek (kendini gerçekleştirememenin ve içinde kalan eksikliklerini doğru şekilde çözmeyişinin ) bedelini bir ömür ödesin.

Çok teşekkür ederim gerçekten beni aydınlattınız böyle örneklere ihtiyacım vardı aslında çevremde başka bipolar olmayınca bu kadının her yaptığını hastalık sanıyordum daha yeni yeni dank ediyor şimdiye kadar yaptıkları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…