Huzursuz bacak sendromu bunalımı:(

Narcoleptic insomniac

Gözümün biri söndü kör oldum..
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2016
3.948
3.612
83
Arkadaslar merhaba
Hamilelikle artan huzursuz bacak sendromu yuzunden aksam yataga yattigimda kafayi yeme raddesine geliyorum. Ayaklarimi soguk suya tutmak mi dersin ayaklarimi duvara yapistirmak mi dersin gece gece kalkıp evin icinde taslara basa basa dolasmak mi dersin offfff offf bazen sabahi yapiyorum don saga don sola ki o da bu karinla iskence gibi...
Benim durumumda olup da care bulan var mi??
Bir yardim eli lutfen..

Ilk hamileligimde yasamistim cok zor. Simdi yine basliyor düsünmemeye calisiyorum. Ama ilerleyen zamanlarda bacagimi yumrukladigimi dahi bilirim.
Caresi ne bilmiyorum ama beyin gücümde görmezden geliyorum simdilik. Buna calisiyorum. Ilerledigi zaman ne yaparim bilmiyorum.
Varsa caresi ne olur bilen yazsin.

Tv karsisinda bir sey hissrtmeden uyuklarken yataga girer girmez basliyor alev alev yanmaya ayaklarim. Islak havlu mu sarsam diyorum ama o da hasta eder diye korkuyorum

Bende de vardı d vitamini kullanınca hafifledi baya ama gebelikteki geçici Allahtan bebiş olunca düzeliyor sanırım
Ben geçici çözüm bulamadım yok muhtemelen

Ya benim elimde de huzursuz bacak sendromu var ve ağrı şikayeti.var ama doktora gitmeye ikna edemiyorumağrısının sebebi bu sendrom olabilir mi ?

şu an işyerinde aynı şikayetten ölüyoruma yağımı nasıl koycam hareketleri nasıl yapsam çıldırdım hiç dra gitmedim hamilelikten sonra kaldı bende 17 ay oldu dha geçmedi..sanırım bende kansızlık d vitamini eksikliği vs var

Cogu genetikmis bu hastaligin. Annemde de var hamilelik oncesinde de vardi ama stresli oldugum gunlerde bir de uzun zamanli yolculuklarda tutardi sadece ama hamilelikteki kac gundur deli ediyor beni ayaklarimi kesip kenara atasim var o denli

Doğumdan sonra geçiyo malesef. Sabır.

Ya benim elimde de huzursuz bacak sendromu var ve ağrı şikayeti.var ama doktora gitmeye ikna edemiyorumağrısının sebebi bu sendrom olabilir mi ?
Olabilir tabi cok illet bir sey bu ayaklarim ozerkligini ilan etmis cani sikildikca bana sariyor gibi hissediyorum. Ayaklarimin cani sıkılıyor ama bunyem ona cevap vermek istemiyor gibi.

magnezyum ve kalsiyum eksikliginiz olabilir.
ilk hamileligimde cok yasadim ama hatirliyorum doktorum magnezyum takviyesi verince gecmisti.
simdi yine hamileyim,bol bol kefir iciyorum ve 1 kere oldu cok sukur simdiye kadar..
sut urunlerini arttirin ve maden suyu icin bol bol.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben hamilede değilim ama bendede var. Gerçekten zor oluyo sabahlara kadar uyutmuyodu benide. Bir nöroloji doktoruna giderseniz iyi olur. Bana bir ilaç verdi ve büyük oranda faydasını gördüm. Özellikle stresli üzüntülü zamanlarda daha çok ortaya çıkıyor. Birde denemedim ama saraçoğlu kesin çözümü diye bir bitki söylemişti adını unuttum nette bulabilirsiniz. Tekrar yaşarsam onu denemeyi düşünüyorum.

Anliyorum. Bende hamilelik oncesi yoktu. Hamileyken geceleri bana da agri yapardi. Sallardim, duvara dayardim vs anlik gecerdi. Ama dogumdan sonra bitti. Insallah azalir dogum sonrasi.
Her seyi deniyorum ama bana misin demiyor. Cok tesekkurler insallah gecer..

Aslinda süt içemiyorum ama degerlerim hep normal aralikta çıkıyor. Maden suyu tavsiyenizi kesinlikle degerlendiricem cok tesekkurler.

Hamilelikten once gitmistim nöroloji doktoruna zaten tespiti o koymustu ama kesin tedavisi yok demişti adını hatirlamiyorum ama bir ilac vermisti hafiflesin diye ama ben yine kullanmamistim o ilaci. Hamilelik fazlasiyla ozen isteyen bir donem oldugu icin bitki kürü ne denli saglikli olur bilemedim ama yine de tesekkurler tavsiyeniz icin..

sut icemiyorsaniz ayran yapip icin,yogurt corbasi yiyin peynir bolca yiyin ama ne yapin edin kalsiyumu arttirin.
bende sut icemiyorum ama gunde yarim litreden asagi olmayacak sekilde kefir iciyorum.
25 haftalik hamileyim bende,bebekler ozellikle bu aylardan itibaren vucuttaki kalsiyum namina ne var ne yok cekiyor ,oyuzden kimi annelerin disleri curuyor tirnaklari kirilmaya basliyor,bacaklari geceleri kasiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…