Huzursuz Bacak

nutellaaa1775

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
179
4
46
Diğer
1 haftadır depresyon tipi bir durumdayım.
geceleri uyuyamıyorum ama sebebi üzüntü değil.
tam uyuyacak gibi oluyorum bacaklarımda bir ürperme oluyor.
normalde de olurdu da hani gecede bir bilemedin 2 kez.
şu son günlerde devamlı oluyor ve rahatsız oluyorum.

dün gece 12de yatağıma yattım uyumak için.
saat 1 hala uyuyamıyorum bacaklarım bir acayip.

hani diyettesinizdir, önünüzde kocaman bir pasta durur. kollarınız onu almak ister ama beyniniz uyarır hayır yeme diye. kollarınız kasılır.
öyle bir his işte. kıpırdatsam geçecek sanki.
neyse bir kere daha ürperdi bacaklarım ben de bi googledan arıyım dedim ne de olsa uyuyamıyorum.

bacaklarda ürperme yazdığım gibi ard arda huzursuz bacak sendromu diye bir şey çıktı.
biraz baktım, aynen böyle şeyler uyuyamama hareket ettirme isteği. gece durup dururken uyanma falan.

anemi şeker kanser gibi şeyler tetikliyormuş. stres depresyon tipi durumlarda da daha belirgin oluyormuş
akdeniz anemisiyim ben de.

aranızda bunu yaşayan yada çevresinde yaşayan var mı?
tam olarak nasıl bir şey, tedavi ediliyor mu?
hangi dala giriyor? nöroloji mi ortopedi mi?
ne gibi durumlar yaratıyor?
beni bilgilendirebilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun :26:Akdeniz anemisiysen, bir doktora görün canım onunla bağlantılı olma ihtimali yüksek.. İleri de farklı boyutlara da ulaşabilir..

Çok geçmiş olsun :26:Akdeniz anemisiysen, bir doktora görün canım onunla bağlantılı olma ihtimali yüksek.. İleri de farklı boyutlara da ulaşabilir..

minör tipi akdeniz anemisiyim. bağlantılı olabiliyormuş.
sadece hastalıkla ilgili şeyleri merak ediyorum nedir ne değildir nasıl tedavi edilir

spor yapabilirsin cnm yine belli bir saatten sonra yemek yememen ve her gün aynı saatte yatman uyumana yardımcı olabilir geçmiş olsun

Ben de de var canım, 3 yıldır falan:) Bende de kansızlık var ama doktora gitmiyorum çünkü kansızlığın tedavisi demir, demir alınca da İRRİTABL BARSAK SENDROMUM depreşiyor bu sefer barsak problemleri ile uğraşıyorum....

Tam bir tedavisi olmadığını öğrendim ben (anemi veya şeker hastası değilsen) , hatta adı konulan yeni bir hastalık...Genelde STRESLE BAĞLANTILI. Stres artınca artıyor, azalınca azalıyor, ben de böyle işliyor ve bunun tek tedavisi STRESİMİ MİNİMUM düzeyde tutmak, ama başarmak o kadar kolay değil işte...

Yorgun düşmek çok işe yarıyor...Beyinen yorgun düşünce ben direk uyuyorum...
Bir arkadaşım düzenli spor yapmaya başladıktan 3 hafta sonra şikayetlerinin azaldığını söylemişti, bana da önerdi bir ara yaptım ama sonra vaktim olmadı...Bol bol yürüyorum ama gün içinde..

Bunun dışında benim en büyük kurtuluşum AYAK MASAJI, evet bacaktan ziyade AYAK...Eşim çok huzursuz olduğumda ayaklarıma masaj yapıyor, bacaklarıma da kas gevşetici gibi ağrılara iyi gelen bir losyonla masaj yapıyor...

Düşün bazen gece eşim beni uyandırıyor bacaklarını sürekli oynatıyorsun diyor, sonra ayak masajı yapıyor, ben rahatlıyorum o da uyuyor. Onu da rahatsız ediyorum anlayacağın.

Çok uzun süre ben de yaşadım.
Tam uykuya dalacakken seriye bağlardım.
Hatta eşim uyanıyordu artık hareketime.
Üzerine düşündükçe ve üzüldükçe arttı.
Sonra ben ona alıştım, kendiliğinden çekti gitti.

spor yapabilirsin cnm yine belli bir saatten sonra yemek yememen ve her gün aynı saatte yatman uyumana yardımcı olabilir geçmiş olsun

Evet buna değinmeyi unutmuşum, düzenli bir uyku saatine geçiş yaptım ben de, gece yatmadan önce kitap okuyorum, 11.30 da uyuyorum, o ağırlıkla ve beynim uyumaya o saatte şartlandığı için sanıyorum, uyuyorum güzelce....

Ama dediğim gibi bir sorunum olunca, bu da çözüm olmuyor. Sendrom geri geliyor. Çünkü benim ki stresle bağlantılı

A atlamışım.
Kansızlık bende de vardı.
Hamile kalınca demir kullandım, doğumdan sonra da..
Şimdi düşünüyorum da demiri kullandıktan sonra yaşamadım.
Demek ki kendiliğinden geçmemiş.:)

Bunu bilmiyordum hiç ama bende kramp oluyor.. Bazen krampla uyanıyorum çığlık atasım geliyor o ağrı ve uykumun bölünmesiyle

Neden bilmiyorum ama ailemde de var gibi.. Genetik diye düşündüm..

Bir de kansızlık var bende ona bağlıyorum..

Doktora git diyeceksiniz ama sevmiyorum.. Gidince daha büyük şeyler çıkacakmış gibi korkuyorum ve ilaç verince de bir gün iki gün kullanıyorum gerisi aksıyor..

her gün spor yaparım her gece de 12de yataktayım ama uyuyamıyorum 3, 4e kadar
şu son hafta böyle yani öncesinde fark etmemiştim bile

bende de huzursuz bacak sendromu var canım. Bazı dönemlerde hiç olmuyor ama reglim yaklaşınca çok fena azıyor
hamileilk de tetiklemeye başladı
bu rahatsızlığın bir sebebi yok, ama psikiyatrik bir tedavi sonucu iyileşiyorsun, ben henüz tedaviye başlamadım
ortapedi ve nörolojiyle herhangi bir ilgisi yok dediğim gibi psikiyatrik bir durum

gündüz güneş enerjisinden faydalanmaya çalış, bacakların ışık alsın, bu olumlu etkiliyor

magnezyum ve kalsiyum eksikliğinden oluyor canım genelde o kramplar

kendiliğinden çekip giidyor ama bir süre sonra tekrar geri dönüyor
bazı dönemlerde hiç böyle rahatsızlığın yokmuş gibi oluyor
ama gelince de tam geliyor

Bendede var ama hiç aklıma gelmedi hastalıkmıdır vs.. diye araştırmak
uykudan bayılıyosun ama ayakların kıpraşmasından dalamıyosun uykuyaa
benimde stresli olduğum zamanlarda çok oluyor ve sabaha kadar geçmiyor
bu aralar daha çok çoğaldı hamileler çok uyur derler ama bende tam tersi
demek ki rahatsızlıkmış :)

Hepiimize geçmiş olsun..

hmm.. sıcaklar tetikliyor, güneş almalı bacaklar. bu demir eksikliğiyle alakalı heralde :44:

nörolojik değil psikiyatrik dendi bir de.
psikiyatra mı gitmeliyim? :44:

babamda var bu hastalıktan. uzun zamandır madopar adında bir ilaç kullanıyoru doktor tavsiyesi ile.hangi bölüme gitti bilmiyorum ama doktora gitmenizi tavsiye ediyorum ben de.genellikle akşam saat 7 gibi başladığını söyler babam da,o aralar ilacını almazsa o huzursuzluğu geçmez, ilacını aksatmadan alırsa problemi kalmıyor.geçmiş olsun

hmm.. sıcaklar tetikliyor, güneş almalı bacaklar. bu demir eksikliğiyle alakalı heralde :44:

nörolojik değil psikiyatrik dendi bir de.
psikiyatra mı gitmeliyim? :44:

Bence önce demir eksikliği tedavisi olun. Ama son 3 4 haftadır diyorsunuz, eğer STRESLİYSENİZ ve hayatınızın stresli bir döneminden geçiyorsanız o zaman psikolojik olarak destek alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…