Huzursuz Bacak

Merhaba.
Ben bu rahatsızlığı çocukluk yıllarımdan beri yaşıyorum. Hatta bebekken uykuya daldığımı ayaklarımın durmasından anlıyorlarmış.
Sadece geceleri değil, gün içinde de sürekli sallanır bacaklarım..
Huzursuz bacak sendromu diye geçiyor ve ne yazık ki tam bir tedavisi yok.. Gün içinde hareketsiz kalmak yerine sık sık ufak yürüyüşler yapmak bir nebze azaltabiliyor..

bende de var maalesef.
demir eksikliğim de mevcut. çocukluğumdan beri var. bazen çok sıklaşır bazen hiç olmaz. bacağımı duvarla yatağın arasına sıkıştırarak uyuyordum. evlendikten sonra eşime bacağımı sıktırıyorum

uzun süreli oturmak(özellikle yolculuklarda) veya ayakta durmak tetikliyor.

Öneriniz var mı peki

valla besin takviyesi lazım magnezyum sitrat içeren toz besin destekleri var ben de kullanıyorum bana da hamile olduğum işçin verdi doktor bu kramplar özellikle gebelikte daha da çoğaldığı için. sandoz gibi suyun ya da meyve suyunun içine karıştırıp içiyosun

hmm.. sıcaklar tetikliyor, güneş almalı bacaklar. bu demir eksikliğiyle alakalı heralde :44:

nörolojik değil psikiyatrik dendi bir de.
psikiyatra mı gitmeliyim? :44:

ben iki yıl önce depresyon tedavisi görmüştüm psikiyatride
bu rahatsızlığımdan bahsedince, depresyon ilaçlarını bırakınca onun tedavisine başlayalım demişti
ama ben devam etmedim, etseydim keşkeç Hamilelikte hiç çekilmiyor

aynen ben de ayaklarımı bir yere sıkıştırınca uykuya dalabiliyorum
uykuya geçince de oluyormuş ama ben çoğu kez farketmiyorum, dalana kadar çekiyorum sadece

üç harfliler bunlar
ama yasak burda

yok kız ne ilgisi var

evet cnm bir dönem bende yaşadım. Çok berbat bişey. Kıpır kıpır oluyosun yatağın içinde. Ama sonra kendiliğinden geçti. Bir de bazı antidepresanlar tetikliyor. Ben öyle olduğunda hemen ilacı kesiyorum.

yıllardır bende muzdaribim huysuz bacaklarımdan. genellikle kansız kaldığım ve herhangi bir şeyi takıntı yaptığımda oluyor. kanlı, canlı, neşeli olmak tek çaresi.

Teşekkür ederim..

Yani doktora gitmem şart

Bendede var canım, hatta bizimkisi genetik. Ben romatizma felan sanıyordum, abim söyledi huzursuz bacak sendromu olduğunu. Dün gece uyku arasında uyandım, ağrı desem ağrı değil, devamlı hareket ettirme isteği oluyor içimde. Soğuk suyun altına tutuyorum. Romatizmal kremleri sürüyorum, ağrı kesici özelliği olan. Onlar biraz rahatlatıyor beni. Arkadaşların dediği gibi, psikolojimin iyi olmadığı dönemlerde artıyor. Diz kapağımdan aşağı olan kısmı sadece.Eşim geceleri birden hareket ediyorsun diyor. Aniden bacağımı hareket ettirme isteği doğuyor.
Düzenli spor yaptığım dönemlerde de hep vardı.
Hiç doktora gitmedim, bildiğim kadarıyla nöroloji bakıyormuş buna.

Son düzenleme:
aynı sorun bende senelerdir var bacaklarımı oynatmadan uyuyamıyorum bir ağrı beliriyo oynatmam gerekiyo hatta bu sebepten dolayı erken yatmaya başladım hafif bir uykum geldiğinde bacağıma vuruyo ağrısı ağrısı geçsin diye bacaklarımı oynatarak uyumaya çalışıyorum tedavisi olduğunu duymadım araştırmadımda açıkçası bununla yaşamaya alıştım sanırım

Sadece basligi okuyarak cvp veriyorum.
Aynisini bende yasadim, huzursuz bacak sendromu deniyomus herhalde.. O zamanlar cok stresliydim, hatta özel ayak doktoruna bile gitmistim, bacak icin egzersiz hareketleri verdi hic bi ise yaramadi. Ayni anda piskologada gidiyodum, ve ona anlatinca psykosomatik (türkcesi!!?) hastaligi olabilecegini söyledi. Yani, insan vucudu o kadar streslenip cesitli hormonlar salgilayip durunca, fiziksel agri seklinde disa vurabilecegini söylemisti. Eve gidip arastirmistim ne oldugunu, 2 ay devam eden agri o gece bitmisti :)
Ne zaman bilincli oldum, o zaman bacagim huzura kavustu :)

Son düzenleme:
Ondan bende çok çektim bir zamanlar. Yatakta resmen yatarak horon teptiriyordu. Çok rahatsız edici bir şey.
Geldiği zaman bir tur atmak iyi geliyor. Biraz olsun dindiriyor.
Spor yapmaya başlayalı hiç kalmadı diyebilirim.

bu rahatsızlık bende de var ,daha 3 gün önce nöroloğa gitiim kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden olabilir dedi kan tahlillerimde bişeyde çıkmadı neden olduğunu doktorda anlamadı belki stresten falan dır bilmiyorum,tedaviye başlayalımm dedi ve bana bir parkinson hapı verdi eczacının söylediğine göre bu ilacı ömür boyu kullanıcakmışım tedavisi buymuş bende ilaç kullanmayı hiç sevmem heleki ömür boyu, daha başlamadım ilaca ama bu hastalık çok kötü gerçekten dayanılmıyor zaman ilerledikçe de ilerliyormuş birde hastalığı nekadar düşünürsen okadar çok oluyormuş allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…